Гъбички! Писна ми… почвам да се лекувам сама - 15

• 46 104
  • 781
  •   1
Отговори
# 705
Няма смисъл да си губиш времето да я питаш за партньора. Клотримазол крем е без рецепта. Миковаг крем също е без рецепта. Микомакс - различно, давали са ми и без, също и са ми искали. В крайна сметка, ако не стане в една аптека, в друга ще стане.  Изчакай и цитонамазката, там също не е ясно какво е положението и после ще се мисли.
По отношение на раничките може би цари тотална неграмотност сред голям процент от лекарите, да не те учудва какво са ти говорили..
Само да допълня,за Клотримазол крем са ми правили проблеми,той се води с рецепта,НО Канестен крем е без рецепта Rolling Eyes
3лв срещу 15лв една съставка,ходи ги разбери.
Просто от аптека на аптека и това е. Обикновено в по-малките не правят проблеми за Микомакс. Нека и партньора да пие едно хапче профилактично .

# 706
  • Варна
Така , минавам да се отчета. Днес ме гледаха - течението почти се е изчистило по това , което се видя е доста остра гъбична инфекция и лигавицата е червена още.
   Имам изписан полижинакс за 12 дни ( като понеже чакам да ми дойде след около 7 дни , ще направя 6 дни , след това ще изчакам цикъла да свърши , ще направя още една промивка с гинексид душ и тогава ще поставям останалите 6 дози ) .
   Очаква се да изчисти течението за тези дни , ако не ще включим и локален антибиотик , а след това и нещо за възстановяване на лактобацили .
   Общо взето ще се живее и положението не е крайно трагично . Излязаха ми резултатите от ППБ- отрицателна съм за всичко . 🎉
   Ще споделям как се движат нещата . И пожелавам успех на всички , които се борят с тези гадинки .

# 707
Полижинакс се слага и по време на цикъл, да го имаш.предвид.
Не ти ли взеха секрет за микробиология и директна микроскопия?

# 708
  • Варна
Полижинакс се слага и по време на цикъл, да го имаш.предвид.
Не ти ли взеха секрет за микробиология и директна микроскопия?

Знам , прекрасна , но моя цикъл е страшно обилен и навярно това е причината за точно тази схема.
  Сега не , но каза че ако до края на лечението не се изчисти това течение , ще пуснем разширен вариант , заедно с антибиограма и тогава вече ще ми даде и антибиотик.
  При мен е сложно , защото аз съм алергична към доста от антибиотиците и е ужас .. 😣

# 709

Качвам последната ми микробиология сред девет месеца жестока борба с кандида крузей и ешерихия коли. Видно е, че тая гнус съм я изчистила след куп антибиотици, антимикотици и локално лечение. Но какво да правя сега с тая гад? Август се изолира за първи път. Отказах категорично антибиотик, пореден, според гинеколога трябваше да се пие аугументин пет дни плюс полижинакс. Не го направих. Пробвах с флуомизин,  явно не е станало. Пари ми, дразни ме, особено след пишкане. Започнах преди пет дни полижинакс, като че ли намалят симптомите. Не ходя непрекъснато до тоалетна и паренете не е непрекъснато, както беше преди. Обостря се късно следобед за няколко часа. Днес имам уговорка с гинеколога да се чуем и коментираме резултатите. Сто процента ще изпише аугументин.  Не знам какво да правя , за да изчистя тази гад. Гъбите ми се видяха песен пред това чудо. Полижинакса ще слагам 12 дни, комбинирам го с крем вагизан, много добре ми действа. После ще слагам и малко гинофилус, мащар от него много да ми щипе. Да пия ли антибиотик ми е въпроса след тази тирада от думи.... И дали точно аугументин е добра идея.

# 710
Първо,
МБ ти е една от най-адекватно направените, които съм виждала.
Ентерококът е много упорита гад. Полижинакс е добър избор, но го слагай самостоятелно, не с Вагизан. Изобщо - не комбинирай 2 вида глобули едновременно. Сложи 12 Полижинакс, после 3-4 Вагизан и 14 Гинофилус.
От опит - пила съм АБ за ентерокок, не се махна. Всъщност изпих тамън няколко АБ. Оправих се с Полижинакс и Гинофилус.
След няколко години пак имах, тогава лекувах доста дълго, с Флоумизин и Лактажин не стана, махнах го с Видермина глобули и Гинофилус. Тогава не пих АБ, че ентерококът беше резистентен на всичко, освен пеницилиновите, а аз съм алергична.
В случая, Аугументин не е първи избор, те са ти писали, че препоръчват лечение с хинолон. Може би с Левофлоксацин би било най-удачно, но рискът да гъбясаш отново е голям, освен това ще ти убие и малкото лактобацили, които имаш.
Продължи с локалното лечение, това е мнението ми. Ще е бавно, но с АБ също не е сигурно, че ще стане, освен това може да доведе до други проблеми.

# 711
Според микробиологията лактобацилите са доста, даже повече от колкото трябва. Сега ще се чуя с лекаря и ще видя какво ще изпише. Задължително продължавам с полижинакса, ако препоръча антибиотика ще питам за хинолонов, ще пия антимикотик и пробиотик с него. Дано тоза ид свърши веме един път за винаги. Грешното лечение на уролог ме съсипа тотално, ще стане една година скоро без секс, без плаж, без басей и всекидневен ад. Мъжът ми не искам да го мисля, не знам даже, ако ми изневери, дали ще му се сърдя изобщо.

# 712
Да, видях, лактобацилите са ти над 10 на 5-та, имаш си достатъчно. Но не са прекалено. Странно, че при това положение имаш ентерокок, аз винаги съм имала такива инфекции на фона на 0 лактобацили.
Знам за какво говориш за мъжа ти, играла съм го този филм, направо ти съсипват отношенията тия тъпи бактерии. Но наистина, сега не бива да правиш секс, по-лошо ще стане.
Ако пиеш АБ - задължително с антимикотик, пробиотик и Гинофилус.

# 713
Както си и мислех - 7 дни аугументин, 14 дни синквванон по две на ден, микомакс три хапчета и полижинакс 12 дни. После аз си допълвам сама вагизан и гинофилус. Ако и с това не стане, ще се гръмна вече.

# 714
Успех с лечението и дано е ефективно.
Синкванонът е супер за АБ, аз също го пия. Само го направи с 2-3 часа отстояние от АБ и Микомакса.

# 715
Този ентерокок не е ли бактерия от дебелото черво? Изглежда на нещо дето мястото му е наблизо,ама не съвсем там...

# 716
Точно така е.
Влагалището лесно се инфектира с чревни бактерии.

# 717
Този ентерокок не е ли бактерия от дебелото черво? Изглежда на нещо дето мястото му е наблизо,ама не съвсем там...
Да. И понеже съм си скапала тотално баланса избуяват едно след друго, първо грам отрицателни, сега грам положителни бактерии. Отврат.

# 718
  • Близко съм
Момичета, ето ги и моите резултати.
Скрит текст:
Скрит текст:

Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Въпросът ми е имам жълтеникаво течение, без мириз ако микробиологията е реална и не е от нея , възможно ли е течението да ми е от резултата на цитонамазката?

# 719
Браво Heart
Как си с лактобацилите долу?
Имаш ли вече рез.от посявка, цитонамазка?
А директна микроскопия взе ли ти?
Сигурно ще трябва са започнеш терапия с вагинален пробиотик, след всички лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт