Избор на Airfryer - тема 3

• 101 494
  • 1 139
  •   1
Отговори
# 105
Но да май с малки кошници. Сега пак почнах да се чудя. Simple Smile
Дара, кой модел е твоята и как ти се струват като размер кошниците?

Този
Но на мен са ми ок като размер

# 106
  • София
За картофите-има значение и сорта. Хората имат и различни вкусове и представа за пържени картофи-аз ги харесвам хрупкави към чипс и дори в обикновен фритюрник рядко постигам,защото зависи от сорта,а мъжа ми ги обича средо изпържени ,но отвътре мекички. За фраера оптимално количество е да се покрие дъното на кошницата и малко втори ред-не повече.Когато е голямо количеството не могат да хванат загар всички и стават като варени.Според мен всичко опира до проба-грешка.Така,че трябва да се опитват различните сортове до достигане на желания ефект във фраер.Аз също съм чела и го правя-беля и режа картофите,измивам и ги оставям във студена вода поне 30-40 мин.,подсушавам ,мазнина ,сол и в уреда.

# 107
Абсолютно е така за сорта. Веднъж нацелих такива картофи, че можех да изям и килограм, бяха жестоки - сладки и хрупкави. Повече такива не нацелих Grinning

# 108
Веднъж ми бяха донесли цял чувал към 7-8 кг с едни ужасни картофи.😅 Сладникави, воднисти, при печене ставаха някак прозрачни, ужасни бяха и се готвеха страшно бавно...Изобщо и не разбрах какъв беше онзи "сорт", но беше голяма мъка, докато свърши целият чувал 😆 Та има голямо значение и какви картофи се използват.

# 109
Взех си все пак Russell Hobbs SatisFry, с двата реотана. Много ми допада. Много различен от другия, който е с издърпващата се кошница.  Правих 2 пъти пържени картофи и си станаха почти като пържени, бургери правих, гювечета. Много равномерно се изпекоха, днес ще правя и риба в него. Той е комбиниран уред, но засега съм ползвала  само функцията еърфраер. Има голяма тава, и грил решетка. Води се 5,5 л., но повърхността на съда е широка и се правят много повече неща от фраерите с кошница със същия капацитет. В неделя мисля да пека тестени и ще видя как е и тази функция.
Засега го обожавам. ❤️ Само принциси не знам дали ще станат, защото долният реотан си грее силно, а аз отдолу не обичам да ги запичам. Мисля да ги вдигна на грил решетката и да сложа хартия за печене. Не знам дали ще сработи..

# 110
  • here and now
Няма ли програма, която да включва само горния реотан?

# 111
Не, в книжката е показано при всяка програма кой реотан се ползва, но или работят и двата, или само долният (при режим слоукукър).

# 112
  • София
Stella Gemella, и аз съм с Ръсел Хобс. Принцеси правих обърнати с лицето надолу, станаха много хубави. Не съм правила още открити сандвичи сирене/яйца или шунка с кашкавал.
Слаб му е горния реотан на този уред. В това отношение Косори дуал блейз го бие. Но размерът на тавата е такъв, че може да нахрани повече от 5 човека. Ако се докара нивото на храната по-високо до горния реотан, може и да се изпече равномерно. Уредът е по-скоро грил/мултикукър/еърфрайер. Ако имаше малко повече мощност на горен реотан, щеше да е перфектен. Става за готвене като във фурна - например прясно зеле на фурна, ориз на фурна, задушаване/печене на зеленчуци - по друг начин стават, не като в тенджера.
Снощи правих пърленка, която изненадващо стана добре без обръщане. Замесих гъсто, но течно тесто с 200мл вода (мая, сол и брашно на око), оставих го да втаса 3 часа, изсипах го в тавата, отгоре сложих малко зехтин и чесън, функция АФ 225гр за 15 мин. беше готова.
Пържените картофи стават най-добре на 1-1.5 ред, както каза някой по-горе. И много зависи от сорта, а в момента, поне в София, във всичките магазини има само пресни картофи и някакви други, като и двата вида не стават на тази цел.
Мислех да взема бланширани картофи, не знам какъв е проблемът с тях, не са ли само ... картофи?

# 113
Ще пробвам обърнати принцеси. Благодаря за идеята.

# 114
Бланшираните картофи са замразени картофи, изпържени до някаква степен в (не съм сигурна точно каква) мазнина.

# 115
Бланшираните картофи са замразени картофи, изпържени до някаква степен в (не съм сигурна точно каква) мазнина.
Ами тя предимно не е за казване каква е Grinning Основно заради това ги избягват хората, иначе са си удобство, спор няма.

# 116
Да де, това са си стандартно изпържени картофи в много мазнина. Вече за мазнината често може само да се гадае каква е.😃

# 117
  • Бургас
Някой има ли отзиви от този модел? - https://instantpot.bg/produkt/instant-vortex-plus-dual-clearcook … te_pa_color=black
Бях си харесала нинджа с две кошници, но изпуснах намалението и сега ми се струва скъпичка.
Петчленно семейство сме и хапваме доста пържено. Иска ми се да е само еърфрайър, за да е по-удобен за ползване и почистване. Отделно имам и тенджера под налягане и мултикукър и слоу кукър.

Сега попаднах на това в имаг.
Или този - https://www.emag.bg/fritjurnik-s-goresht-vyzduh-ninja-2470w-7-6- … ew&ref=no_results

https://danysgame.com/ninja-foodi-dual-zone-frityurnik-s-goresch … a-pechene-p706119
ТУК 2те кошници на Нинджа са намалени

# 118
  • София
Ще пробвам обърнати принцеси. Благодаря за идеята.
Ето какво казват от фирмата по въпроса с принцесите:
[ 07 декември 2023 г. 16:27 ] ⁨Russell Hobbs BG⁩: Ако изберете програмата за пържене с горещ въздъх, тогава долният реотан работи съвсем слабо, дотолкова, че да не се задържа влага на дъното на съда и ще получите желаният резултат за печене на сандвичи.

# 119
Някой има ли отзиви от този модел? - https://instantpot.bg/produkt/instant-vortex-plus-dual-clearcook … te_pa_color=black
Бях си харесала нинджа с две кошници, но изпуснах намалението и сега ми се струва скъпичка.
Петчленно семейство сме и хапваме доста пържено. Иска ми се да е само еърфрайър, за да е по-удобен за ползване и почистване. Отделно имам и тенджера под налягане и мултикукър и слоу кукър.

Сега попаднах на това в имаг.
Или този - https://www.emag.bg/fritjurnik-s-goresht-vyzduh-ninja-2470w-7-6- … ew&ref=no_results

https://danysgame.com/ninja-foodi-dual-zone-frityurnik-s-goresch … a-pechene-p706119
ТУК 2те кошници на Нинджа са намалени

Моята приятелка си взе на Vortex. Много е доволна.

Общи условия

Активация на акаунт