Избор на Airfryer - тема 3

• 102 041
  • 1 139
  •   2
Отговори
# 900
Повечето я цапат и повдигат тапетите наоколо, да. И Cosori цапа. По инструкция трябва да се слага на поне 15cm от стената, но малко хора имат толкова място на плота. Ако зад него има плочки - няма проблем. Чистят се много лесно. Блажна боя се чисти по-трудно.

Ако е нещо готвено със сос - просто в чекмеджето сипвам.

Такава хамалогия, с цапане на цяло чекмедже и посмъртно няма да си причиня. Всичко със сос претоплям в микровълновата. Като нямах микровълнова - на котлона. Лесно, бързо и по-малко миене.

Nevena Virolan

Тук вече малко прекалявате с глупостите/ невярностите, които пишете! Моля ви не подвеждайте потребителите.
От 1 год. ползвам уреда - до ден днешен, какво ли не съм готвила в него - включително и доста често- Наденички(сурови знаем как цвърчат и пръскат!) ; кюфтета ; пържоли; риба - нито цапа, нито пръска, нито вони!
Да има лека миризма, но ти и хляб да препечеш на тостер и миш-маш да сготвиш на котлон има лека миризма.

на програма "Претопляне " - дори по заседял на 2-3 дни хляб, слагам за 2-3 мин. и става душичка в Микровълновата хляба се затопля и в мига в който го извадиш и сервираш изпръхва и се вдървява! Лично тествано.
Супи и силно сосести манджи на котлона в касерола за минутки се подгряват!
Но манджи от типа на мусака/ картофи/ориз със..., пълнени чушки с кайма.. и т.н. на програмата Reheat-Затопляне - са направо Благодат..не загаря, не изсушава затопля равномерно, абе все едно сега си я сготвил храната.
Микровълновите още преди 10+ години казаха и доказаха, че са много вредни.

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 11:59 от pinko

# 901
  • до най-прекрасния мъж
И моят Вортекс нищо не цапа. Често забравям да го дръпна напред, нито от кюфтетата има мазнина, нито от нещо друго пръска. Даже той самият отзад е съвсем чист (без филтър е). Аз си чистя основно уредите често, както и кухнята и със сигурност щях да забележа, ако има пръски.

# 902
  • Paris, France
Никъде не съм писала за претопляне на хляб. В микровълновата правя сухарчета за супа от стария хляб. За минута е станал корав. Микровълновата затопля равномерно мусака и пълнени чушки равномерно и идеално, но трябва да се оставят 2-3 минутки след изваждане.

Точно от Cosorei dual blaze съм чистила 2 стени. Вярно , че хората са студенти, нямат място и е сложен близо до стената, но имаше кафяво по нея. Нямам причина да лъжа или да си измислям.

# 903
Продължавам да не Ви вярвам, а студентите със всичко може да са изцапали стената ви! Те са под наем. Wink Вие лично ползвали ли сте го и видяли ли сте го в действие?!
Пак ще кажа в микровълновата , която е вредна доказано пак от личен опит не затопля равномерно. В АФ за 5 мин. на програма "Претопляне" - от хладилник сложена храна я вадя все едно току що е сготвена! Същия експеримент от хладилника в МВ храната след 5 мин. излиза неравномерно стоплена. А вкуса е като на претоплена Wink

# 904
  • Paris, France
Добре де, писах какво съм чистила. Не са изцапали моята стена, а в техните си жилища и се чудеха как да я изчистят преди да дойдат родителите им или хазаите.

Да, ползвала съм го, виждала съм го, яла съм храна от него. Знам му силата и слабостите. У нас не изцапа стената, но дъщеря ми го довлече за да го чистя и сме го ползвали около 2 седмици, докато собственикът се върне от ваканция. За месец едва ли ше оцапа кий знае колко.

Много хубав уред е. Някои неща трябва да се обръщат въпреки долния реотан, че иначе долната част остава бледа. Визирам Yorkshire pudding, повечето сурови хлебчета. Леко ми липсват високи температури. Примерно за овъглено отвън говеждо, което вътре е сурово не става. Трябват поне 230°С. Средно изпечено прави.

13 години живях без микровълнова заради вредностите. Повече никога няма да си го причиня. Парче мусака топля 2 минути на 800W, чакам 1 минута и пускам още минута и си е като прясно сготвена. Ако микровълновата има вентилатор и се добави на 250° или 230° или колкото са максималните + 200 или 300W, което е в режимите комби, си става точно като от air fryer.

Нямам причина да лъжа. Нито ги продавам, нито продавам конкурентна марка.

Аз, например, нямам възможност да сложа такъв уред на 15см от стената.

# 905
Момичета, ако можехте да избирате от тези два АФ, кой бихте избрали?
Чета им ревютата и не мога да реша кой от двата.
Ninja Foodi FlexDrawer Dual Zone Hot Air Fryer, Airfryer with 10.4
COSORI Hot Air Fryer 2 Chambers Airfryer, 8-in-1 Dual Blaze TwinFry XXL 10L

# 906
И аз се двоумях между двата, но първият няма долен реотан. Най-вероятно ще трябва да обръщаш по средата на печенето. С втория не се налага. Това ми се струва голямо удобство.

# 907
Nevena Virolan

Прочетете  си внимателно постовете и просто спрете да подавате спорна информация.
Темата е за помощ за избор, на АФ, относно печенето пак грешно се изказвате!
Всеки ден правя тесто и пека хляб в темата с рецепти за АФ съм писала и слагала снимки.
Нито обръщам , нито е суров перфектно изпечен на програма BAKE "печене" - 170* за 20 мин.

# 908
Nevena Virolan

Прочетете  си внимателно постовете и просто спрете да подавате спорна информация.
Всеки ден правя тесто и пека хляб в темата с рецепти за АФ съм писала и слагала снимки.
Нито обръщам , нито е суров перфектно изпечен на програма BAKE "печене" - 170* за 20 мин.
Твоят беше по-малкият Косори, нали? Но е същият като 10 л. или ?!?

# 909
  • София
Здравейте, Купих Фритюрник NINJA Airfryer XXL Max Pro AF180, но няма функция грил,  знаете ли с  какво се пекат кюфтета и пържоли?

# 910
Аз вече се обърках.....
Искам да си закупя Cosori Dual Blaze, 6,4 л, но стената ми на кухнята не е с плочки, а е с бяла плоскост МДФ. Да очаквам ли след няколко ползвания на уреда да е почерняла, независимо, че имам място и уреда ще е разположен на поне 10 см от стената( от плоскостта)???

Такива уреди е желателно да не са разположени плътно до стената, а да са на разстояние минимум от 10 см.

# 911
Вашите избори поне са малки като размер. Аз да се видя къде ще го сложа.  Поне кухнята ми е стара, с едновремешните плочки.Heart Eyes

# 912
  • Paris, France
Nevena Virolan

Аз си ги чета внимателно, но и вие ги четете по-внимателно. Никъде не пиша, че тестото остава сурово, а че когато се пече тесто, долната кора остава доста по-бледа от горната въпреки наличието на долен реотан. Исках да кажа, че долният реотан не е панацея и понякога се налага обръщане. Дадох конкретен пример с Yorkshire puddings. В Dual blaze за да станат румени отдолу, така че да не се налага обръщане, трябва да се пекат доста дълго, но тогава отгоре стават прегорели. Ето сравнение между Turbo blaze и Dual blaze. Първият няма долен реотан, но разликата в дъната не е голяма:

https://youtu.be/VQknXlNY7ts?si=AlvHDBAWvjGbTkQM

За да се получи такъв резултат, трябва формите да са алуминиеви. В силиконови дъното става плачевно.

Да, по-добре пече тестени от уред без никакъв долен реотан, но пак има какво да се желае. Колежка на дъщеря ми ги прави в един Филипс без долен реотан и стават същите. В същия Филипс кюфтетата и бургерите излизат със следи от долната решетка и без обръщане. Освен да има скрит реотан долу???????

А спорната информация не е лоша. В спора се ражда истината 🥂. Нека хората да чуят всякакви мнения за да не се разочароват!

vgi, обръщаш настрани уреда като печеш и няма да изгори покритоето. Или държиш на поне 15см и забърсваш редовно.

И двата са много хубави. Нинджата вдига по-висока температура, но Cosori има долен реотан. Аз бих взела Cosori заради долния реотан, но не държа да правя суров roast beef и подобни.

# 913
Много малко неща обръщах в Косори, но е факт, че за хубаво запичане, трябва да се завърти, особено по-глетавите тестени (тази дума съществува ли или я обърках?). Цапа стена, ако е близо до нея, не е от пръскането, но се оцветява, аз също имам такъв опит. Не го държах достатъчно далеч, нямах и място там, където го ползвах. Това е моят опит.

# 914
  • София
Последно се прях на този https://www.amazon.de/-/en/Airfryer-Compartments-Non-Stick-Coati … hen%2C110&sr=1-14  Да видим с колко ще го намалят.
На втрото място реших да е Косори с двоен реотан.Но дамата която пусна Цекотек 8 л. ,ми размести класирането Smirk .Сега и него мисля,цената му много примамлива.

Общи условия

Активация на акаунт