Избор на Airfryer - тема 3

• 101 819
  • 1 139
  •   1
Отговори
# 990
shtipalkata, благодаря!🙂
А може ли и мнение за уреда от тези, които го имат? Имам фурничка и се чудя дали да взема още една фурничка или уред с чекмедже. Имахме преди уред с чекмедже, но проблемът е в механизма на чекмеджета, започна да се разваля. Няколко пъти го сменяме, но беше временно решение. Реално уредът и сега си работи, но вече не всеки път се самоизключва, което за мен не е безопасно и затова не го използваме вече. Та на негово място би бил вторият уред...38 см ширина ме уплашиха (и то точно в сайта на Инстант), че то това е повече от доста фурнички...😆
Натуся, какви са ти впечатленията от уреда Cecotec?🙂

# 991
Здравейте, очаквам скоро да дойде моят cosori Dual blaze. Четох, че е добре към него да си взема силиконови щипки и силиконови тавички -форми. Наистина ли е по-добре да слагам такива в кошницата или хартия за готвене с дупки? Другият ми въпрос е какво друго е добре да имам за облекчение при готвенето и поддръжката? Може ли линия към тавичка с размерите на Cosori Dual Blaze?

# 992
  • София
Здравейте, очаквам скоро да дойде моят cosori Dual blaze. Четох, че е добре към него да си взема силиконови щипки и силиконови тавички -форми. Наистина ли е по-добре да слагам такива в кошницата или хартия за готвене с дупки? Другият ми въпрос е какво друго е добре да имам за облекчение при готвенето и поддръжката? Може ли линия към тавичка с размерите на Cosori Dual Blaze?
Аз моя с двойно подгряване го ползвам на гола тава, без хартия, силиконова тавичка или дори оригиналната решетка - всичко това ще увеличи времето на готвене. Имам силиконови прибори за разбъркване и щипка.

# 993
Ще питам за мултикукър Нинджа, но понеже има и функция за горещ въздух, ще е тук. На 3 месеца е, и още първата седмица му се боядиса тенджерата. Много ме дразни, след дълго миене, все едно не съм я мила. Това е боядисано, а стои като не мито. Не смея да я пусна в машината, понеже ми развали други тефлони, а и не ми пречи да я мия на ръка, но дали мога да оправя това!

Последна редакция: нд, 15 дек 2024, 15:07 от red soul

# 994
Такива петна махах с оцет преди, не твърдя, че е правилно. Вече не ползвам такова покритие почти, много ме дразни.

# 995
  • Paris, France
Както Grimozo писа, пуснете я на един цикъл от 10-15 мин високо налягане и да падне само с оцет! Пълни се с вода така, че да покрие петната и се долива 2-3 супени лъжици оцет. Ако не се махне, покритието е скапано, но може да се прати за ново покритие и става като нова.

Аз скапан тефлон от миялна нямам. На ръка не мия.

# 996
Ами, нинджата дойде с такава тенджера. Нищо не мога да направя. Това с оцета го прочетох тук, пак от вас, и го пробвах. Но се вижда, че не беше успешно.
Все пак, сега ще го направя отново 😊

Последна редакция: нд, 15 дек 2024, 15:14 от red soul

# 997
  • Paris, France
Изгоряло е щом се не маха с оцет. Това е един от недостатъците на уредите, които вдигат високи температури.

Аз бих си купила нова тенджера, която бих ползвала за готвене, а в тази бих пекла. И без това няма да се допира до самата тенджера.

# 998
Това нещо е близо до горния ръб, няма как да напълни до там и да пусне на високо налягане според мен. Евентуално накисване, съдът легнал така че тая част да е натопена, знам ли.
Още повече се радвам на стоманената си тенджера на инстант пота, стоманата не я жалиш и мислиш поне. Аз и за еърфраер затова минах на вариант фурничка - тия решетки ако някога ми щукне и с телена четка да ги мина, няма да им има нищо. Едва ли да ми дойдат точно такива мераци, но и не ги мисля особено при миене.

# 999
Да сте живи и здрави! Този път сложих на 30 мин и 250 мл оцет. Определено си личи, но не мога да изчистя цялата тенджера, защото со им аограничение на течността за вакуум. Ако я намажа с оцет и я оставя да седи, дали ще стане нещо?

# 1 000
Едва ли, при положение че оцетът в комбинация с горещината и налягането нищо не са повредили. Аз бих я накиснала в гореща оцетена вода, легнала в друг съд, така че точно тая релефната част с наслагванията да са потопени, то основно там ти трябва като гледам. Без налягането не знам дали ще стане от веднъж де.

# 1 001
Пробвай да накиснеш за дълго време с вряла вода и оцет (със затворен капак или в по-голяма тенджера с капак- във втория случай даже можеш и да подгряваш водата, ако се охлади твърде бързо). Или с вряла вода и таблетка за съдомиялна.

# 1 002
  • Paris, France
Ееее, браво! Светнала е. Няма проблем да се кисне в оцет, даже и в чист, но само ако никъде по тенджерата няма оголен алуминий. От оцета алуминия потъмнява. Ако от едно киснене не се маха, със следващите пада, гарантирам. Само не търкай с груба гъба! Имам един много фин прах на Ajax и търкам с него. Неръждаемата стомана я търкам с бикарбонат, но за тефлон май е твърд и не бих рискувала.

# 1 003
Ще падне то, щом оцетът го разкисва това, значи няма къде да ходи. Дори и няколко опита да отнеме, голяма работа. Досега като хич не е успявала да го почисти какво? Живи и здрави са още Grinning

# 1 004
Напоявала съм хартия или кърпа с оцет и съм я оставяла плътно прилепена към съда да престои. Може това да помогне за останалите петна. Но, имай предвид, пак ще се появят.

Общи условия

Активация на акаунт