Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 83

• 36 086
  • 778
  •   1
Отговори
# 105
пак се казва декинг. Мисля, че плочките са и по-дебели от 2 см. слагат се на едни специални крачета. Отдолу трябва да имате много добра хидроизолация. Между другото са скъпо удоволствие. Миналото лято само плочите бяха по над 70 лв
това имаш в предвид, нали
Скрит текст:
А необходима ли е звукоизолация, за да не се получава кънтене при ходене или има друго техническо решение?

# 106
Даа, всичко съм питала. Аз съм с тях на пълно работно време всеки ден от 8 до 5. През цялото време къртя нещо с перфоратора, който си е лично мой.... скоро ще ме хвърлят от терасата😂
Знам не само сифоните, а всяка жица къде минава😆

Кубратова, не кънтят, то си е дебела, тежка плочка. (поскачах отгоре😆)

Аз съм на последен етаж с голяма тераса, отдолу си е жилищна площ и се притеснявам да не протече на хората.  Ако стане авария поне няма да къртя пода.

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 19:02 от Чи лу

# 107
  • София
А това чудо фугира ли се, ако не... Какво се случва под плочките? 🤔

# 108
Ако се постяват добре се чувстваш, че са на нормални плочки.
Хубавото е, че  да кажем маркучите за поливната система могат да минат отдолу, че ако нещо се повреди, вдигаш и оправяш.
При плочките при първото замразване започват да се компроментират фугите и да пропускат вода, докато при платното ( ние имаме няколко изолации и най-отгоре е някаква супер дуперска за басейни) няма как да се случи
това.

А това чудо фугира ли се, ако не... Какво се случва под плочките? 🤔
не се фугира. Точно през фугите се оттича водата

# 109
  • София
😂 Аз питах за мрърсотията предимно🙈

# 110
По -едрата мръсотия  ( например листа от цветя), не влиза. Но пък малките неща влизат и затлачват сифоните. Аз ги проверявам/чистя периодично.
Ако вземате, не вземайте тъмни. Много се нагряват от слънцето ( котката ми например лятото не излиза защото парят) и не носят на прах. Мия ги веднъж годишн с пароструйката

# 111
  • София
😂 😂 😂 Силна жена си явно, аз стандартна дебелина гранитогре 60х60трудно мога да отлепя от пода да дигна какво остава за2см и нагоре дебели, сигурно няма да мога да ги помръдна💕🙈😉

# 112
Аз само я изправям. После ММ я слага отново, че аз размествам крачетата, а и "отварачките" са много тънки и плочката се държи на има няма 2-3 мм ръб.

# 113
Аз онзи ден местих врата. Изкъртих 25 см тухли, извадих си щурца сама кат пич, иззидах 25 см от другата страна на вратата и пак сложих щурца😆
Майсторите от цялата сграда се изредиха да ме снимат😂😂😂

Който е вдигал щурц, знае какво имам предвид.

# 114
А какъв е боусът от стандартно залепените плочки? Аз лично го намирам за безсмислено Simple Smile Даже се чудя как може д аима такова непрактично нещо..
Освен, ако не е веранда и отдолу не е греди и пръст... да си се отича и боклука, и мръсотията...

# 115
  • София
Абе и аз покрай ремонта и строежа съм дигала и носила, включително кашони гранитогрес, 3метра дървен плот и тн. обаче просто не бих си го причинила за постоянно, а и по-млади няма да ставаме... Да си седи там залепен и да не ме тормози.... 😂😂😂😂😂 Обаче това с тъмния цвят и котката ме замисли сериозно.

# 116
Бонусът е, че няма наклони, видими сифони, ронещи фуги, водата се отича веднага и ако има теч не къртиш.

Нищо не губя, ако не ми хареса, махам дистанционерите, правим една замаска и лепкаме плочките.

# 117
А какъв е боусът от стандартно залепените плочки? Аз лично го намирам за безсмислено Simple Smile Даже се чудя как може д аима такова непрактично нещо..
Освен, ако не е веранда и отдолу не е греди и пръст... да си се отича и боклука, и мръсотията...
1. Ако има теч не разбиваш плочките
2. фугата не замразва, не се рони и вероятността да протече на главата на тези отдолу е минимална

# 118
е не къртиш тия плочки, ама пак долу под тях основата какво я правиш? Като има теч хем хамалогия да махаш туй красотното, хем къртенето си стои.

# 119
"Основата" е хидроизолация (при мен 3 броя) под нея е бетон, защо да я къртиш? Правиш нова отгоре или закърпваш старата.

Къртенето на стандартните залепени плочки е за да се оправи или поднови хидрото, при повдигнатите е лесно достъпна. Под лепените плочки има и замаска, което е още един слой за къртене.

Нито бетонът, нито замаската, нито плочките спират водата. Затова, като се наводни хол или кухня с плочки, водата слиза при комшиите. Хидроизолацията е важна.

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 19:42 от Чи лу

Общи условия

Активация на акаунт