Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 83

• 36 092
  • 778
  •   1
Отговори
# 120
Ми не е само - ако се запуши сифон, който минава през плочата какво става? или се спука там някъде тръба.. ->
малките неща влизат и затлачват сифоните.
не е само хидроизолация. А и винаги и нея можеш да я лепнеш върху плочките и отгоре нов слой и нови плочки..
Така чистиш и пренареждаш 2 етажа..
Ама кой както му харесва Simple Smile За мен си остава абсолютно излишна нефункционалност.. Simple Smile Особено за тераса на апартамент със сумати етажи надолу...

# 121
И? Да ги връщам ли, щом не ти допадат?😂
Точно за многоетажна сграда са подходящи. Сега живея в къща и хич не ми дреме дали ще протече терасата, щото долният етаж е пак наш. Мога да ремонтирам и къртя когато ми е кеф. С чужди хора не става, трябва да се реагира бързо.

# 122
Нов слой и нови плочки?!
Нарушава се теглото на етажа, а и финансово нещата не са за предпочитане. Ако беше неефективно откритите покривни тераси на обществени сгради нямаше да се правят по този начин.

# 123
И? Да ги връщам ли, щом не ти допадат?😂
Не, само споделям мнение.
Може да стане супер яко при вас Simple Smile
А може и да си ги налепите...

покривни тераси на обществени сгради нямаше да се правят по този начин.
Например? Че за ни една не се сещам, поне в Пловдив.. Обществена сграда с покривна тераса.
Не ходя по покривите явно...

Ама пък щом е модерно Simple Smile Ще оказвате после Simple Smile

# 124
Те не личат, изглеждат като лепените. Може да си била в заведение с тераса и да не си разбрала, че са такива.

# 125
  • София
Аз лично съм забелязвала само в интериор на офис двоен под, долу минава кабеляка, но се усеща, че не твърд, не е гранитогрес, обаче някакви други плоскости, отгоре мокет. Та като цяло ме интересуваха фугите на гранитогреса, но явно положението е малко или много като с дървения декинг, даже се сетих, че преди година ги гледах тези плочи, но после съм забравила. Така или иначе се оглеждам за нещо за терасата към двора, няма съседи, няма да има сифони, а това повдигане на 15кв плочи за да се изчисти поне 2пъти годишно дет се вика, защото кал и тн ще се носят наистина не ме привлича.  Благодаря за разясненията.
Но наистина бях се залетяла към тъмни към черни плочки, каквито и да избера( по принцип мислех за клинкер) обаче ще го помисля още малко, че там лятото много пече... А коте си имаме 🤗🤗🤗

# 126
И ние ще слагаме такава система. на двора.Ще разширяваме една плоча и за да спестим хамалогия, да не даваме наклон(защото там седим, а има в края дренаж, който не може да се разваля, то ще сложим такива, за да нивелираме нивата, долу наклонът ще остане.Не помня какъв допуск имаше/

# 127
Аз лично съм забелязвала само в интериор на офис двоен под, долу минава кабеляка, но се усеща, че не твърд, не е гранитогрес, обаче някакви други плоскости, отгоре мокет. Та като цяло ме интересуваха фугите на гранитогреса, но явно положението е малко или много като с дървения декинг, даже се сетих, че преди година ги гледах тези плочи, но после съм забравила. Така или иначе се оглеждам за нещо за терасата към двора, няма съседи, няма да има сифони, а това повдигане на 15кв плочи за да се изчисти поне 2пъти годишно дет се вика, защото кал и тн ще се носят наистина не ме привлича.  Благодаря за разясненията.
Но наистина бях се залетяла към тъмни към черни плочки, каквито и да избера( по принцип мислех за клинкер) обаче ще го помисля още малко, че там лятото много пече... А коте си имаме 🤗🤗🤗
Не си се заглеждала. Терасата на Парадайз е типичен пример. За разлика от декинг а които познаваме, този не се измята, не се нуждае от омасляване и куп други неща

# 128
Titina, колко са широки фугите при вас?
Сега разглеждах дистанционери и има за 2мм и 4мм, май по-тясна е по-добре да избера?

# 129
Това, за което говорите се нарича двоен под и се прави с плочи 2 см. Има декинг на крака, но това е друго (от името става ясен материалът, а той не е 2 см плоча). Нашите фуги са реално 5 мм.

Като ходиш върху него има кънтене, но на долния етаж нищо не се чува. Идеално е за открити тераси.

Барбаканите при нас не са се запушвали нито веднъж.

Фугите на външни тераси най-добре да се направят с епоксидна фуга, лепилото и то е специално.

Ето го нашият в процес на довършване - 180 кв.м.

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 20:36 от drago_2008

# 130
То на външни тераси се слагат леко грапави плочки, как ще се изчисти тая епоксидна фуга след попълването?
Гледах клипчета и като видях и чух какво бърсане и чистене е нужно след като се нанесе, направо ми се отщя да слагам в баните. Ако не я направят хубаво и ми оплескат плочките, от първия ден ще започна да мисля, кога ще ги изкъртя😆

# 131
То на външни тераси се слагат леко грапави плочки, как ще се изчисти тая епоксидна фуга?
Гледах клипчета и като видях и чух какво бърсане и чистене е след като се нанесе, направо ми се отщя да слагам в баните. Ако не я направят хубаво и ми оплескат плочките, от първия ден ще започна да мисля, кога ще ги изкъртя😆
Читавият майстор знае как да я направи. Има отворено време за работа тази фуга, има и тиксо, има и почистващи препарати Wink .

# 132
Моите са читави, ама не са слагали питах ги. Ако ги напъна, ще я направят, въпросът е как? Не искам да ги сменям, много години ми угаждат на прищявките, една фуга не може да ги отърве от мен😂

# 133
A защо не са ви сложили от белите неща отгоре?
няма кънтене

# 134
Защото имаме, но нашите са сиви, а на втората партида са жълти Wink . Виждат се на снимката ако се зумне. Отдолу все пак е кухина...

Общи условия

Активация на акаунт