Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 83

• 36 082
  • 778
  •   1
Отговори
# 90
Аз съм имала дървен профил на щипки.

# 91
Здравейте, мили хора
Моля, кажете има ли някакъв трик, с който да меря равно разстояние между стикери лепящи за стена. Стикерите са такъв вид - всяко сърце е отделно

# 92
  • Пловдив
Линийка, конец, шаблон от картон

# 93
Нивелирането та кухня без крака не е толкова сложно.Точно до преди няколко месеца бях с кухня без крака.Служи ми много години.Нивелирането не е проблем.Проблем е ,ако нещо потече ,както се случи при мен ,вече при новата кухня,със стара съдомиялна.И сега вече разбрах какво значи кухня на крака.

# 94
Нивелирането та кухня без крака не е толкова сложно.Точно до преди няколко месеца бях с кухня без крака.Служи ми много години.Нивелирането не е проблем.Проблем е ,ако нещо потече ,както се случи при мен ,вече при новата кухня,със стара съдомиялна.И сега вече разбрах какво значи кухня на крака.
Не съм мебелист, де, ама моят майстор казваше, че това помага много на нивелирането, особено с гранитен плот, че било по-сложно. Аз не съм си и мислела да е без крака кухнята, той просто ми обясняваше повечето неща, друг въпрос е доколко съм всичко схванала и запомнила.

# 95
Ние се наводняваме два пъти от съседи през канала в кухнята. Ако нямаше крака и цокъл, щяхме да хвърляме два пъти кухня.
Спалнята няма крака, до пода е плътно.
Всички мебели са или до тавана, или до пода, площи за прахосъбирачки нямам.

# 96
Защо са ви така криви стени и подове, че изравняването всеки път се споменава като проблем?

# 97
  • София
😂 😂 😂 Защото така се строи, няма абсолютно прави, също 90градусов ъгъл е относителна рядкост.
Колкото и да ни се иска грубия строеж не е точна наука и не всичко може да се компенсира и със замазка, вероятно повече може с гипсокартони,но и там е относително. Може би пода най-лесно се пооправя, но имаш и таван☺️🙈😂
Нашият майстор, като ни взимаше размери за кухнята чак комплимент на строителите направи, че такива малки отклонения отдавна не бил виждал... И аз така като теб... Ама как... Ми ъгъла... Ами ти повече от половин см разлика мериш към тавана до стената и половин метър напред... И той - повярвай ми това е нищо... Та така...

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 12:39 от Angel_Dust

# 98
Не са криви подовете, "майсторите" - повечето - са калпави. При толкова инструменти и приспособления са улеснени, ама...
Angel_Dust, и вашият майстор има право - 2, 3 до 5 мм е допустимо, особено при таван, защото колкото и гладки и добре нивелирани да са кофражните шперплати и колкото и добре да са затегнати подпорите, при изливането на бетона и вибрациите е нормално кофражът да поддаде с милиметър - 2. Върху гладките тавани много строители не си играят да правят мазилки, а само шпакловки, и при добро изпълнение тези 1-2 мм може и да се изравнят.
Ето я моята идея в снимки за конзолните шкафове на долен ред - не знам защо толкова много ми харесват, най-вече заради почистването под тях.  Живот и здраве напролет ще я почвам кухнята и съм решила или този вариант, или професионална иноксова за долния ред и задължително плочки от пода до 1.60 височина.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 15:05 от BillieCross

# 99
И аз много искам висяща кухня, ама с уредите как да стане?
А и ще ме е страх да товаря шкафовете. 60см дълбочина, малко рисково ми е да виси.

Някой има ли плочки на тераса на столчета? Не знам как точно се казват, не са лепени, а се редят плътно една до друга на стойки, фугите са свободни и играят ролята на дренаж.
Ето клипче:
https://m.youtube.com/watch?v=jXw-biYgI7o

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 18:11 от Чи лу

# 100
Казват се декинг, аз съм с такива

# 101
Декингът е дърво. Аз питам за гранитогрес 2см 60/60.
Сложих клипче в предния ми пост.

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 18:17 от Чи лу

# 102
пак се казва декинг. Мисля, че плочките са и по-дебели от 2 см. слагат се на едни специални крачета. Отдолу трябва да имате много добра хидроизолация. Между другото са скъпо удоволствие. Миналото лято само плочите бяха по над 70 лв
това имаш в предвид, нали

# 103
Да, такива. 2 см са, поръчах ги вече, но съм видяла само една.
Днес ми я сложиха хидроизолацията. Много е симпатична, мога да си остана с нея, прилича на килимче😆
Малко имам чувството, че ще ми пропадне крака някъде и затова питам, някой дали има... да ме уведоми ше падам ли, няма ли😆

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 18:40 от Чи лу

# 104
Помоли майсторите да ти направят "ключе".ако се запълни сифона трябва да повдигнете плочката и да изчистите. И запомнете къде са сифоните, че иначе става едно отваряне на плочки.

Общи условия

Активация на акаунт