Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 83

• 37 243
  • 778
  •   1
Отговори
# 390
Аз си направих по поръчкаДълбока част за връхни дрехи, следвана от плитка за обувки с рафтове, следвана от част с чекмеджета, а отгоре част за закачане на дрехи.Стъпаловидно ги измислих, за да не стесня мястото, тъй като там е тясно и е входна врата,втора към гаражите и тоалетна.

Последна редакция: вт, 02 яну 2024, 15:47 от ДХ3

# 391
Преди години практикувах мокра връхна дреха да я оставям на закачалка на терасата докато изсъхне. Леко влажните престояваха на " the Столът". Винаги ми е било удобно сухи и чисти връхни дрехи да връщам направо в гардероба. На никой друг около мен обаче не му е удобно. И така започна моята борба с камари от якета по столове и всякакви открити  плотове.

Това доведе и до явната необходимост да помисля за закачалки в коридора. Още не съм го измислила, защото единственото място е 90 см, а трябва голям шкаф за обувки, място за закачане на дрехи и чекмеджета за козметиката ми, понеже точно на отсрещната страна са огледалото и входната врата. Всички портманта, които съм виждала, или се състоят от малки шкафчета за не повече от 4 чифта обувки, или са гардероби, което също не е приемливо поради разположението на вратите и преминаването на светлината в помещението. Обмислям вариант сбирщайн - шкаф 60 или 90 см на рафтчета и зад него плоскост със закачалки и конзола за шапки и кутии. Такива конзоли бяха много популярни през социализма и на мен ми вдъхват прекрасен спомен от дома на баба и дядо. Сега има доста разновидности с модерен или ретро дизайн, но със същата функционалност.

Много рядко у дома каня гости, но си е проблем къде да им слагам дрехите без да правим разузнавателни обиколки на жилището. В крайна сметка, вещите им отиват на Стола.
Вариант виенска закачалка устройва ли те? Заема по-малко място от такава на портманто. Останалите неща - вероятно шкаф по поръчка ще ти бъде добър вариант.

# 392

Моето портманто е зад подобна ажурна врата. Като тази отляво.
Не съм го мислила специално (нямам нищо против открити закачалки), но така се случи, понеже е в ниша. Нямаме други закачалки и мокри якета също прибираме там, но няма проблем с влагата. Дрехите са на закачалки на лост, а в ниското са няколо реда поставки за обувки.

# 393
Angel_Dust, обмисляла съм го. Но както и да го мисля, просто самото място си е келяво - на тясната част от Г-образен коридор, завършващ с три врати в непосредствена близост; и осветеност, осигуряваща се от различна стая в различните части от деня. Именно това ме спира да сложа мебел, по-висока от 150 - за да не прихлупвам едната врата и така да създам вечен сумрак в коридора. Затова и така дълго обмислям как да стане. Ако зависи от мен коридорът ще си седи празен, но за съжаление се налага да задоволявам нуждите и на другите членове на домакинството ми. От един момент нататък, дори не знам какво го провокира, започнах да чувствам безпокойство в претрупани помещения. Заради себе си се налага да бягам и от това. В крайна сметка ще направя компромис с нещо, понеже ми е ясно, че с 1 куб.м. обем не мога да имам функционалността на 4. Най-вероятно отново няма да събера всички обувки на едно място, каквото ми беше изначалното желание.

# 394
  • София
Аз не казвам да е високо и да захлупва вдичко, но ако е по поръчка поне ще има точно каквото искаш.
Въпреки, че не знам защо държиш козметика в коридора, аз бих си я държала в спалня или баня. Около огледалото няма ли място за малко шкафче или масичка за козметиката.
Така или иначе в 90см безброй обувки не можеш да натикаш. Може би едно по-ниско и едно по-високо (средно шкафче) за обувки, над по-ниското да висят палта, над другото пак да има някоя закачалка за по--къси неща. На по-високия бих сложила едно чекмедженце за бои и четки за обувки. Горе лавичка с кошнички за шапки чадъри... Нещо такова. Аз лично предпочитам обувките да са на нормални рафтове, в спец шкафове за обувки, които се отварят напред ми е мн трудно да побирам ботуши/боти и като цяло май са за по-малък брой обувки.  Колко като дълбочина имаш място, може пък висок изтеглящ се, тесен шкаф да можеш да сложиш.

# 395
Ние сме с гардероб до тавана в коридора. 2/3 е за връхни дрехи на лост, над тях куфари, под тях скрити чекмеджета за шапки, шалове, чадъри, чанти и т.н. 1/3 е рафтове за обувки, събрала съм абсолютно всичките ни обувки на тях, с органайзери, при които двете обувки от чифт са една над друга. Не понасям разхвърляни антрета, създават ми усещане за хаос и неподреден дом, затова при нас всичко е зад гардеробните врати.

# 396
Angel_Dust, успя много красиво да ми опишеш това, което ми трябва Simple Smile Козметиката държа в коридора, а не в спалнята, понеже със съпруга ми имаме много различни графици, а и често се налага да работим извънредно по спешност. Всеки трябва да може да се измъква от вкъщи без да смущава съня на останалите. Затова и коридорът ни е така функционално натоварено помещение. По същата причина имам гардероб и извън спалнята, където винаги имаме комплект дрехи за спешна евакуация по работа. И ред други особености на битието ни Simple Smile

# 397
  • София
За съжаление, това значи, че ти трябва мебелист. 🤗🤗🤗

# 398
  • Пловдив
Реших да попитам и в тази темичка - купих си диван, но фирмата не предлага опция за допълнителни възглавници.
Можете ли да ме посъветвате от къде да поръчам няколко метра дамаска orinoco 80 (синя)?

# 399
На сегашното ни местообитание връхните дрехи са във вграден гардероб (когато са мокри стоят в банята докато изсъхнат) и това много ми харесва.
Иска ми се и нановото място да си сложа гардероб, но там мястото е само 27см. Обмислям да сложа закачалки на стената (както на портманто) и да го скрия  с вратички. Дано да се получи.

# 400
  • Варна

Можете да си сложите плитък гардероб с такъв изтеглящ се механизъм.

# 401
  • София
Който пак толкова ще събира 😅

# 402
На 27 см, като се махнат врата и гръб, ще останат макс 24. Едва ли има такъв изтеглящ лост, аз не съм виждала.

# 403
  • София
От тази гледна точка лост с вратичка ще е по-добре.

# 404
Намерих изтеглящ се, който е 25 см.
https://lotostrading.com/bg/izteglyashch-lost-za-garderob.html
Ще трябва да помисля дали ще ни е удобен...

Благодаря много за идеите.

Общи условия

Активация на акаунт