Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 83

• 37 328
  • 778
  •   1
Отговори
# 180
Във всички строителни хипермаркети има, също и онлайн много фирми предлагат доста видове, профилиране, дебелини, за скрито осветление и тн.Лепят се лесно и се боядисват без проблем.Само на снадките трябва майсторлък.Забравих какъв материал се водят.ХПС профили

# 181
ДХЗ много Благодаря за съдействието и идеята🌹.При първа възможност тръгвам по магазините.Трябва да съм готова с всичко до празниците,че аман вечв от ремонти.
Живи и здрави🙏🌹

# 182
Аз купувах в София от магазин на Икор, на ул.Пирин.Поне преди 10г там бяха.Препоръчаха ми ги във форума пак.Иначе в хипермаркетите  има и лепила за тях.Трябва да се боядисат отгоре с латекс.

# 183
Не знам има ли такава специална тема, за това ще питам тук....
Та разгледам си съдове за хранене... Харесвам тук там по нещо, съвсем различни стилове... Лутам се между бял сервиз, ярки шарени, керамични.... 🤷‍♀️ 😂 😂 😂 Обаче нищо не смея да купя без да видя на живо.. Накрая мъжът ми съветва да си взема един бял основен, семпъл бял сет и после да си купувам единични чинии кеф ми такава, кеф ми онакава, за настроенията ми...
Та.... Има ли в София магазини с голям избор чинии(гледам среден клас някакъв, не мв привлича да дам 500лв за 18чинии) .. Ма поне да ги видя на живо... Повечето сайтове май са само онлайн или извън софия.
Другият ми въпрос за бели съм си харесала в некст и в икеа някакви на картинка... Как са като качество, там предимно ме интересува да не се надраскват. Ако някой има опит поне с тях...
Хич не ми е бърза работа по принцип, обаче усещам, че все повече се омотавам, влюбвам се в нещо, поглеждам го след 2дни, вече не ме радва толкова😬🫣
Има една тема за масите, там слагат снимки как ги нареждат. Те могат да те посъветват за сервиз. Проблемът е, че не помня името. Май беше от сорта на "Покажете си масите", но може и да съм в огромна грешка.

Аз имам няколко сервиза на Luminarc. Обикновени бели. Качеството им е доста прилично. Виж дали нямат шоу рум на марката някъде из града. Също имам и от Икейските белите, които са на бройка. Препоръчвам ги и тях. Имам и от метро пак на бройка, аналогични на икейските.

Аз с времето установих, че освен някакъв кант златист или релеф, на чиниите не искам да има цвят или рисунки. Всичко останало не ми харесва и ми дразни окото, а човек се храни и с очите. Та сега подбирам чинии като си представям храната вътре, не им гледам рисунките като са празни Laughing . Не е лесно....

# 184
Драго, ако намериш такива за всеки ден, за миялна, свиркай.В И Инглиш
хоум има мн. намалено комплекти, но не стават в машина да се мият.

# 185
  • София
А мерси Драго... Има го и това, луминарк и аз имам.... Червени😂😂😂 хубави са, в сми издръжливи, ако не ги бутна... Сега за къщата временно сме взели няколко евтини бели, да истината е, че е приятно в бели.... Обаче пусто му да не ми е скучно ли и аз не знам. Все повече май узрявам за идеята бели, а за цвят ако мн искам да имам някои единични, или да си оставя купи и купички, чаши за чай, чинии за пица и тн.
Иначе аз златничко гледам да няма, искам миялна, микровълнова да не се съобразявам с чинии... Някои даже за фурна пише че стават.
Иначе тези адски ми харесват,
https://www.amazon.de/stores/page/64EE9E31-0252-4CF7-A5C3-B0CF72 … ae4b-5d6e616a3311
Тези също такива в този дух абсолютно бих си купувала единични докато си напълня бройките нямат нищо общо с горните обаче, виж тях мн искам на живо да ги намеря.... Може и въобще да не ме впечатлят.
Иначе от икейските ми харесват белите 365  и тези https://www.ikea.bg/rooms/dining-room/tableware/dinnerware/plate … g-chinia/50468199 малко по-жълти са.

# 186
А мерси Драго... Има го и това, луминарк и аз имам.... Червени😂😂😂 хубави са, в сми издръжливи, ако не ги бутна... Сега за къщата временно сме взели няколко евтини бели, да истината е, че е приятно в бели.... Обаче пусто му да не ми е скучно ли и аз не знам. Все повече май узрявам за идеята бели, а за цвят ако мн искам да имам някои единични, или да си оставя купи и купички, чаши за чай, чинии за пица и тн.
Иначе аз златничко гледам да няма, искам миялна, микровълнова да не се съобразявам с чинии... Някои даже за фурна пише че стават.
Иначе тези адски ми харесват,
https://www.amazon.de/stores/page/64EE9E31-0252-4CF7-A5C3-B0CF72 … ae4b-5d6e616a3311
Тези също такива в този дух абсолютно бих си купувала единични докато си напълня бройките нямат нищо общо с горните обаче, виж тях мн искам на живо да ги намеря.... Може и въобще да не ме впечатлят.
Иначе от икейските ми харесват белите 365  и тези https://www.ikea.bg/rooms/dining-room/tableware/dinnerware/plate … g-chinia/50468199 малко по-жълти са.
Икейските чинии са керамика. Пукат се при ползване в микровълнова и простеят на живо. Цветните също ми заприличаха на керамика, но в линка пише "порцелан" - дано да е такова наистина.
Аз цветен Луминарк мия в съдомиялната, но не често, защото ми е празничен. Дрънчи ми на стъкло по принцип.
Гледайте много и различни чинии онлайн, задавайте критерий - порцелан и критерий керамика и с времето ще започнете да правите разлика. Също може да се погледне в кой да е квартален магазин за домашни потреби (колкото за ориентир).

На потребителката със секцията да подскажа - може да ползвате за рамка декоративен фриз за стена-таван. Те са много леки, лепят се и се режат лесно, има всякакви профили. Боядисват се с всякакви бои за стена. Трябва да ги има по строителните хипермаркети.

# 187
  • София
Явно на английски пишат поецалан на някои за керамиката, аз лично искам и предпочитам керамика. Именно защото имам чувство пе на живо може хич да не са такива ми се ще да ги видя, а не са мн евтини, за моя джоб.
Иначе цяетния луминарк ежедневно го търкалям в миялната, нищо му няма. Те са си стъкло.
Тези от амазон мн шарените пише че стават за микровълнова фурна, фризер, съдомиялна машина и фурна.

Последна редакция: вт, 12 дек 2023, 16:00 от Angel_Dust

# 188
Керамика не харесвам- с времето се поврежда.

# 189
  • София
😂 😂 Все едно с времето аз чупя повече, отколкото тя ще успее да се повреди. 🤷‍♀️
Иначе и тези ги водят порцелан
https://chiniiki.com/porcelanova-chiniya-28-sm-thesis-selinunt-t … ana-italiya-28728
https://www.masterhaus.bg/bg/product/210749-chinija-za-pica-porc … -32sm-luca-mosaic

Последна редакция: вт, 12 дек 2023, 16:17 от Angel_Dust

# 190
Аз имам тези икейски https://www.ikea.bg/rooms/dining-room/tableware/dinnerware/plate … t-chinia/60319024
Нищо им няма и в миялна, и в микровълнова.
Харесвам ги защото не са чисто бели, а леко по-тъмни. Може да погледнеш и тях. Ако не се лъжа виждах и чаени чаши със същата визия, но тях ги нямам.
Виж и тоя комплект на амазон-
https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B019EEUQ2O?psc=1&ref=ppx_pop_ … b_asin_title&th=1

Имам друг вид, с шарка (има 15 варианта поне на комплекти в тоя линк) - големите чинии са много добър диаметър.

# 191
  • София
Знаеш ли, че всъщност май точно тези икейски исках да покажа ☺️ хубави са, тях и на живо съм ги заглеждала. 👍

# 192
И на мен много ми харесаха тези икейските, лесно ли се нарязват от нож, second?

# 193
Сега ще отида да ги инспектирам:-)
Като че ли не съм забелязала да има нещо
Дописвам се- открих една чертица на целия комплект. За справка имам на luminarc един комплект, който целия е нарязан

Последна редакция: вт, 12 дек 2023, 17:33 от second

# 194
Ох, чиниите и сервизите...голяма и тежка за мен тема, направо болна Simple Smile
Ако не са срамът, финансите и възпирането /понякога негласно от ММ/ и самовъзпирането /с голямо усилие/, сигурно ще съм изкупила 1/3 от предлаганите сервизи...трябват си различни видове откъм материал, дизайн и цвят за всякакви поводи и стил на менюто, че даже и за настроения. За целта имам бели и сини едноцветни, костен порцелан с декорация, /всички мия в миялната, само на Роял Албърт - на ръка/, порцелан с шарки и без шарки в различен стил и цвят...преценявам кой да ползвам според сезона, храната и околната обстановка, така че да изглеждат хармонично заедно. Естествено, преценката влече и различни покривки, салфетки, пръстени, цветя, прибори и т.н. 
Всички ползвам и почти ежедневно, нямам време да държа сервизи в кашони, пък след мен дали и как някой ще ги оценява, е спорен въпрос Simple Smile 
Керамични май нямам, но по-нататък бих взела за селската къща, когато сервирам в рустик стил, за него са си подходящи. На снахата обаче съм взела по нейно желание керамичен от Икеа, тюркоаз - доволна е, няма надрасквания и повреди, май вече е 2-3-годишен. От същата серия съм взела за себе си само две основни чинии, че са дебели и в тях слагам палачинките и други подобни закуски, докато ги правя, държи ги топли.
Angel_Dust, по примерите виждам, че се ориентираш към керамика, средиземноморски стил.
На живо може да видиш в Айко, Еником, Топ хоум /https://tophomebg.com/collections/%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B5/, в повечето МОЛ-ове има и магазини с посуда. Има и други, но не ги знам по адрес и име, само ги спохождам и си тръгвам, с каквото съм харесала.
Една молба имам, само не ме кани да идвам с теб да гледаме, едвам ще се навия Simple Smile
Ама после трябва да ме покриеш за поне седмица у вас - ще готвя, ти ще сервираш само, в съвместно избраните сервизи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт