Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 83

• 37 324
  • 778
  •   1
Отговори
# 195
Кубратова, мен от скоро ме хвана Вашата сервизна болест. Само да попитам Роял Албърт от къде го купихте? Че аз съм луднала по антикварен порцелан. Едвам се удържам.
Ако Ви е на сърце - покажете по чинийка от най-атрактивните.
ПП Тази година се обзавеждам с коледни посуди.
ПП2 Най-много обичам да ходя с приятелка, когато тя пазарува за себе си. Хем начесвам сърбеж, хем съдържанието на портмоне то ми се запазва. 😉

# 196
Кубратова, мен от скоро ме хвана Вашата сервизна болест. Само да попитам Роял Албърт от къде го купихте? Че аз съм луднала по антикварен порцелан. Едвам се удържам.
Ако Ви е на сърце - покажете по чинийка от най-атрактивните.
ПП Тази година се обзавеждам с коледни посуди.
ПП2 Най-много обичам да ходя с приятелка, когато тя пазарува за себе си. Хем начесвам сърбеж, хем съдържанието на портмоне то ми се запазва. 😉
Ох, не съм го още признала за болест /то е ясно, де, нали аз страдам от нея, а не ММ и не се слага така лесно собствена диагноза/ Simple Smile, ама има изявена симптоматика, сега съм в принудителна ремисия, наложих си я по изложените причини.
Роял Албърт вземам от един англичанин, който ми го носи от Англия. И тук има по антикварните магазини, но аз си разчитам на него. Засега попълвам само старите английски рози - кафени, чаени и десертни + двуетажни подноси, захарници и канички, че са ми любими. Въобще, английският порцелан ми е пО  на сърце от баварския, ама и него не отказвам Simple Smile
По-късно мога да направя снимки на някои /не са само на Роял Албърт/, които са при мен, но има и на село 2-3 сервиза, ще видя какво имам на снимки от тях. Специално за английския порцелан все ми се вижда малко, добре, че не е под път и над път Simple Smile 
Понякога, като видя нещо вдъхновяващо /пък английските интериори, включително тъкани и сервизи са ми все вдъхновяващи/, направо стискам очи и затварям сайта. В Etsy не смея да влизам.
Заради Морис /тук не се предлага този текстил, за радост на ММ и в полза на семейния мир и бюджет/ си купих два сервиза с негови мотиви от Еником, че да мирясам, но ефектът не е обнадеждаващ.
Аз сервизи с типично коледни мотиви /елхи, звезди, елени и прочие/ нямам, че още не съм си харесала и ползвам класически, но с декорация със злато и червен кобалт или млечно бяло и златисто.
Изключвам някои подаръчни за сладки и разни чаши, също подаръци.
Имам идея какъв точно искам с коледни мотиви /каре и дюс, английски стил, ще е подходящ и не само за Коледа/, но не съм си намерила - някога и това ще стане. 
Не обичам да ходя с приятелки без да купувам, че точно тогава намирам ама баш което най-много ми "трябва", даже се намират с покривките и чашите Simple Smile

# 197
И аз така със сервизите.Изгубих сума време по порцелановите групи и нищо.Не искам да давам такива пари за ежедневна употреба
Преди няма и месец ,от Метро /белите/си взех за без пари ,буквално.Супер доволна съм.Малко преди това и от Джъмбо.Харесвам си ги.Малко  по-тежки са,мисля,че са керамика.Между тях и едно порцеланче от време на време.Достатъчни са ми😄

# 198
  • София
😳😳😳
Ама то това можело и да бъде истинска мания.... Пу пу дано не ме достига... ☺️Аз искам просто няколко чинии, които да ми радват окото.... 🙈😁 За моя радост нито съм такъв кулинар, ното чак такъв естет... И маси не редя, мятаме там по една подложка и чиния и половина и толкоз😬😅😊

💕💗💕💗

Много благодаря за насоките💋

# 199
😳😳😳
Ама то това можело и да бъде истинска мания.... Пу пу дано не ме достига... ☺️Аз искам просто няколко чинии, които да ми радват окото.... 🙈😁 За моя радост нито съм такъв кулинар, ното чак такъв естет... И маси не редя, мятаме там по една подложка и чиния и половина и толкоз😬😅😊

💕💗💕💗

Много благодаря за насоките💋
Ще кажа само да не се заричаш Simple Smile
Става бързо и неусетно, повярвай ми...

# 200
Здравейте, бихте ли ме ориентирали къда мога да намеря кошница/касетка за дърва, която ще стой до камина (в стая тип механа)

# 201
Джъмбо, Jysk, Pepco, Айко.

# 202
  • София
Имай предвид, че трябва да е с нещо вътре, ако е плетена кошница, плат или подобно, плътно, иначе през плетката пада голяма мърсотия от дървата, аз така клечки за разпалки държа и откачам с тази кошничка.

# 203
Купихме една от Jysk, плетена, няма плат, но е плътна.Май не пада засега.

# 204
  • София
Значи поне да гледат да е мн плътна плетка.... последно и в баухаус гледах големи. Точно с плат беше... Иначе нашата печка отдолу си има място за дърва и слава богу за тях поне не мисе налага да търся допълнителни кошници и подобни.

# 205
По-скоро си я представям метална....

# 206
  • София
Разгледай по практикер, баухаус, бриколаж, джъмбо... Пусни си и едно търсене в нета да се ориентираш камо модел какво искаш... Но колкото е по-затворена, по-добре. Аз лично не си представях, че става чак такава кочина от тези дърва😅

# 207
Разгледай по практикер, баухаус, бриколаж, джъмбо... Пусни си и едно търсене в нета да се ориентираш камо модел какво искаш... Но колкото е по-затворена, по-добре. Аз лично не си представях, че става чак такава кочина от тези дърва😅
Става, дори и да носиш и държиш в съдове с плътно дъно и стени - докато ги вадиш и слагаш в печката, все нещо пада. По тези причини ми се иска да махна печката, че вече трудно слугувам, ама от друга страна живият огън ме пленява, топли изключително добре и комфортно и не на последно място при скорошното спиране на тока за 3 дни от едни 20-30 см сняг съвсем ми се изпари желанието да я махам Simple Smile
Иска си често почистване около печката. Зависи и от дървата - от някои падат повече стърготини, от други - не. Аз държа в метални съдове. Мисля, че преди време съм виждала в Практикер.

# 208
Ние имаме една поцинкована кофа голяма от Икеа, май от стоките за градината. Освен това, пак от там, купихме една метална пейка тип черно ковано желязо и редим на нея. Събира дърва за около 2 дни.

# 209
  • София
Не знам има ли такава специална тема, за това ще питам тук....
Та разгледам си съдове за хранене... Харесвам тук там по нещо, съвсем различни стилове... Лутам се между бял сервиз, ярки шарени, керамични.... 🤷‍♀️ 😂 😂 😂 Обаче нищо не смея да купя без да видя на живо.. Накрая мъжът ми съветва да си взема един бял основен, семпъл бял сет и после да си купувам единични чинии кеф ми такава, кеф ми онакава, за настроенията ми...
Та.... Има ли в София магазини с голям избор чинии(гледам среден клас някакъв, не мв привлича да дам 500лв за 18чинии) .. Ма поне да ги видя на живо... Повечето сайтове май са само онлайн или извън софия.
Другият ми въпрос за бели съм си харесала в некст и в икеа някакви на картинка... Как са като качество, там предимно ме интересува да не се надраскват. Ако някой има опит поне с тях...
Хич не ми е бърза работа по принцип, обаче усещам, че все повече се омотавам, влюбвам се в нещо, поглеждам го след 2дни, вече не ме радва толкова😬🫣
Последно време пазарувам от Дотел, имат онлайн магазин и физически в Лозенец. Основно работят в Хорека сектора, имат разнообразие, различни ценови диапазон и са доста издръжливи.

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 11:52 от Ева на третия етаж

Общи условия

Активация на акаунт