Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 83

• 37 241
  • 778
  •   1
Отговори
# 405
  • Street of Dreams
Най-удобно и практично ще ти е да сложиш открита закачалка там - хем ще събере повече дрехи, хем ще спестиш време и усилия на теб и семейството ти на всяко излизане и влизане. Буквално ще трябва да тъпчете дрехите си. За мен откритата  никак не изглежда зле, даже е някак по-въздушно от някаква затворена мебел.

# 406
Такъв лост събира доста дрехи, имали сме подобен шкаф в едно жилище.

# 407
Намерих изтеглящ се, който е 25 см.
https://lotostrading.com/bg/izteglyashch-lost-za-garderob.html
Ще трябва да помисля дали ще ни е удобен...

Благодаря много за идеите.
То на 25 см е като да сложиш нормални закачалки, само че и вратички да има. Не го смятам за удобно това с лоста, винаги е първото нещо, което разкарвам, когато има гардероб.
25 см е една педя мъжка.. колко пък много дрехи да събира...

# 408
  • Street of Dreams
Две зимни якета.

# 409
  • Варна
Могат да се сложат два такива лоста един до друг, ако мястото позволява.

# 410
Могат да се сложат два такива лоста един до друг, ако мястото позволява.
Нашите са точно така (дължината на гардероба е около метър), даже на инж-а вкъщи му хрумна гениалната идея да са леко по диагонал монтирани, че дълбочината на гардероба и тяхната бяха точно на ръба. Лостовете са по 36 см и събират 2 негови зимни връхни дрехи (вълнено палто, дебело зимно яке), тънко шушлеково яке и елече без да са много нагъчкани.

# 411
Най-удобно и практично ще ти е да сложиш открита закачалка там - хем ще събере повече дрехи, хем ще спестиш време и усилия на теб и семейството ти на всяко излизане и влизане. Буквално ще трябва да тъпчете дрехите си. За мен откритата  никак не изглежда зле, даже е някак по-въздушно от някаква затворена мебел.

От както ползваме шкаф за връхните дрехи, няма сила която да ме накара да се върна пак на открита закачалка. Всеки луд с номера си Laughing

Най-вероятно ще се спрем на вариант закачалки на самата стена, които ще са скрити в гардероб. Дължитната на мястото е над 3м, така че ще има място за връхните дрехи на всички дори и да слагаме само по една на място.

# 412
Това е лост за панталон според мен, не ми изглежда достатъчно стабилен да издържи няколко якета.
Но дори и да издържа, ако имаш точно 27см, трябва да нямаш гръб на шкафа (което не е желателно) и пак ще е на косъм. Не е посочено дали това е размер само на лоста или е габаритен заедно със стойката, което има значение.
Според мен, няма смисъл от този малък лост. Колко якета ще събере без да ги тъпчеш, да опират във вратичките и да не можеш да ги затвориш? Макс 3-4.
На нормален лост може да натъпчеш повече якета, защото страниците са неподвижни, но на този не.

Последна редакция: чт, 04 яну 2024, 18:00 от Чи лу

# 413
  • София
Проблема е, че27е малко за яке настрани, особено мъжко, те и закачалките са далеч повече. За мен варианта са закачалки на стената и вратички да не се гледат щом толкова пречи гледката.

# 414
Дълбочината е толкова. Този лост се изтегля напред и на него се закачат закачалките. За ширината не пише нищо, може да е 2метра примерно, да се сложат 3 такива лоста през 60см и съответно 3 якета едно до друго.

# 415
  • София
Заради това "на нормален лост",, понеже аз под нормален разбирам по дължината на пространството, не в дълбочина, но вероятно си имала предвид просто не изтелящ се 👍

# 416
Да, това имах предвид. Тъпча си на воля на нормални лостове. Но колкото и да тъпча, все пак и там има граница, която достигнах😆
Аз лесно хвърлям моите и освобождавам място, ама ММ е малко плюшкин и се налага да редуцирам неговите нелегално😂

Последна редакция: чт, 04 яну 2024, 22:31 от Чи лу

# 417
Дали ще е така, с врата, плъзгаща или не / или с лост 25 см - е все тая - ще побере еднакво...

# 418
Имали сме такъв лост преди. Не помня колко е била дълбочината. Всъщност побира доста, за малко пространство е подходящо решение. Ако предположим, че и в двата варианта дрехите се гъчкат, то при закачалките зад плъзгаща се врата, ще са много по-намятани едно върху друго и гъчкани, отколкото на лоста, на който все пак са нормално окачени. Такъв гардероб с плъзгаща се врата има у близко семейство и е страхотен, но ключът там е, че е ниша, която е доста дълбока. Като го отворят вътре има място за нормален лост странично, а в другия край има рафтове за кутии, отдолу под лоста с дрехите също остава малко пространство, което може да се използва. Но тяхното място е дълбоко и така се получава доста добре. За плитко и тясно място издърпващия се лост не е никак лош вариант.

# 419
Да, и аз споделих същото от опит.Жалко, че нямам снимки на това жилище.

Общи условия

Активация на акаунт