Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 83

• 37 225
  • 778
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Лелее... много ги харесвам, но не ми беше хрумвало каква мъка е поддържането. Добре че прочетох това, преди да съм купила.

# 466
Трудни са целите топки.
Моите са с отвор отдолу и не е голям зор два пъти в годината да се измият основно. През другото време обирам праха с мека четка.
Тази ще ми е следващата, много ми харесва😍

# 467
  • Майничка
Моите не са баш такива, но в хола и трапезарията имам плафони с 4 и с 3 стъклени "чашки". Веднъж на 2-3 месеца ги свалям, плакна ги отгоре-отгоре и ги пускам в миялната.
На този принцип, но продълговати и по-"лепнати" за тавана.
Скрит текст:
.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 20:42 от gargamela

# 468
  • при него
Drago 2008, гредите са страхотни. Обмисляме и ние за холокухня. PVC ли са?
Щях да помоля за идеи за декинг, за двор и забравих да го снимам Simple Smile

# 469
  • София
Така като ви чета предвиждам че моите няма да са лесни... Ти всъщност май и не могат отвътре да се чистят, но пък сигурно няма и да им личи много. една единична и една тройка са ми... Ама ме кефят, не съм го мислела чистенето

# 470
  • София
Ох, стига де, как пвц греди, или масив ако са си от конструкцията или се правят от дъски, кухи... Има едни смешни стериопорени, които на снимки са супер, не и на живо.

# 471
Сваляш крушката, после отвърташ ринга който държи чашката и я миеш. Не са трудни за чистене този тип чашки,  по-скоро трябва да внимаваш да не счупиш някоя

# 472
  • София
Кои, тези които показа ли?
При моите е проблем, че злятното всъщност е лепен вътре златен лист, не знам кяк се води, като стяниолче, с миене ще отиде на кино... Ще си правят естествена патина😁

# 473
Ооо, тези с цялата топка са ужас за чистене и лъскане. Не може да се бръкне вътре, а трябва да са яко лъснати, защото на светната крушка всичко личи. Аз имам такива от опушено стъкло, но отдолу са с дупка и ги мия в мивката с гъба и сапун. Само с бърсане не става.
14 броя, докато ги сваля, измия, избърша и пак върна по местата, отиде половин ден😆.
Накрая ги монтирам с ръкавици, защото остават отпечатъци.
Като домакиня на домакиня ти казвам, че искрено ми дожаля!
Ама ако това е за теб точното нещо, което те радва (че и свети на всичко отгоре Simple Smile ),  струва си жертвите.
И аз имам някои такива неща, които съзнавам, че са по-трудни за поддръжка от други, ама другите не ги искам и това е...

# 474
Е, чак да ме радва тая процедура не бих казала, но си ги харесвам и не ми е драма чистенето им. Също както гладенето на 15 броя пердета и завеси. Пробвах да ги закача направо от пералнята... Ц. Харесват ми изгладени и това е.
Абе, щом и ламБите и пердетата ще повторя на следващото обзавеждане, начи не съм за жалене😆

Angel, то на твоите нищо няма да личи, забърсвай ги само.

# 475
Е, чак да ме радва тая процедура не бих казала, но си ги харесвам и не ми е драма чистенето им. Също както гладенето на 15 броя пердета и завеси. Пробвах да ги закача направо от пералнята... Ц. Харесват ми изгладени и това е.

Angel, то на твоите нищо няма да личи, забърсвай ги само.
Преди малко си мислех за природното перпетуум мобиле, ама като те чета, дедо Боже и в теб е вложил явно изразен този принцип Simple Smile
Имах предвид, че те радват лампите, не процедурата, то остана и да е процедурата Simple Smile
И моите завеси почти всичките искат гладене, а нито кръст имам вече, нито ръка, даже вчера я контузих точно върху болна и остро възпалена става, та ми идва да вия, дори не мога да си разтворя пръстите да хвана ютията...гладих едни салфетки, 8 броя ми се видяха като 80. Със следващи ще се наложи да направя компромис и да са от материя, която не изисква гладене, имам и такива.

# 476
Drago 2008, гредите са страхотни. Обмисляме и ние за холокухня. PVC ли са?
Щях да помоля за идеи за декинг, за двор и забравих да го снимам Simple Smile
Нашите са истински, но в един апартамент слагахме от фалшивите и не бяха чак толкова лоши. Ще потърся снимка и ще сложа. Пподаваха ги по спомен Логос трейд.

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 09:29 от drago_2008

# 477
  • при него
Благодаря, Драго! Много ми харесва. Доста фирми видяхме в интернет и го мислим, но не сме решили.

# 478
Angel, като видях лампите ти, ми напомниха на моите пердета Simple Smile
https://www.degrape.com/en/product/amore-amore-40002-3259

# 479
  • Горна Оряховица
Момичета и момчета купихме си апартамент, който е за тотален ремонт и ще става апартамент за гости. Имаме вече 1 обзаведен, но този мисля да е малко по-интересен. Мисля в стаите да сложа по-изчистен фототапет на 1-та стена, която ще е най-празна и да съчетая цвета на боята с основния фон на тапета.
Примерно харесах този за кухнята
и останалите стени ще бъдат в цвета под листата.
Рових, четох...основно се споменава Домко за фототапети. Нямаме наблизо, за да видя дали изглеждат добре. Също ми попаднаха сайтове като www.fototapeti24.com ,  www.europastyle.eu , www.pano.bg , www.art-gift.net.
Размера, който гледам е 3.50/4 на 255-260. В домко подобно нещо е 350лв +, fototapeti24 е под 200лв, на другите  места има също различно цени. Та, на къде да се насоча към КАЧЕСТВЕН тапет, защото ще го слагаме ние и искам да си пасва, да не се разминава и да не се разпадне при лепенен. Четох, че трябва да е на основа ФЛИС, но на някой сайтове има различни варианти и по-скъпи "основи" от флис за м2 но крайната цена пък е по-евтина? HELP 😇

Общи условия

Активация на акаунт