Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 83

• 37 218
  • 778
  •   1
Отговори
# 495
Предвид горните коментари за мазилка, някой скоро да е правил освежителни боядисване  на стени и тавани? Чудя се на каква марка латекс да се спра. Разглеждам Вивехром и Левис, като цената на вторите е двойна. Чудя се дали е чак толкова по-добра, като покривност, леснота на нанасяне и т.н

# 496
Имам в кухнята латекс мат който може да се мие ня Бетек.  Но по ръбовете и ъглите и мазен вече от докосване като лицето на китайка.
Не препоръчвам метални ъгли когато се заформя стая планирана за латекс. На мен ми се ожули от парата на колоната над масата.
Наистина се мие с реко нямокрен парцал, но остават следи. Не ви препоръчвам Мефисто. Заради него боядисахме стаята защото беше резеда и стана прасковено с времето от протриване. Не препоръчвам и гръцки със зелени капаци, миришат може би 2 месеца.

# 497
  • София
С две ръце съм ЗА боите наTikkurila.
За цената да не говорим, че ще ти е на половина 😉но боите са много добри.

# 498
Скоро боядисвахме с гръцките на  Berling, хубави са, покривни.
Не знам защо се спори за мазилките, като ги има на пазара много отдавна.Казах защо аз ще я махна.А на тавана няма как да я сложа никога.
От 5-6г просто масово се слагат навсякъде.За мен не е опция да си нашаря жилището и да блести цялото.
А фототапетите са прекрасен акцент ако интериорът позволява.Все пак бих предпочела на едно място и то за спалня.
За жилище за гости, ако се ползва рядко-ок за тапет, ако е под наем залагам на латекс.

# 499
  • Пловдив
От мен препоръка за латекс за гръцкия Vechro, клас ЕСО. Тъкмо ще отивам, да си мия поразията - бутнах си чашата с кафе и стената е като болна от шарка Joy

edit: готова съм с мероприятието Simple Smile
В скрит текст ще сложа снимки
Скрит текст:

Още стената не е изсъхнала от "миенето" с магическа гъба, но след като изсъхне, не остават никакви следи. Изпробвано многократно с какви ли не петна

Последна редакция: вт, 09 яну 2024, 14:24 от sweet_maniche

# 500
Аз от бои не разбирам, но мога да похваля Spirit на Оргахим. Успешно чистя убити нахранени комари от стените, без да личи после. Обаче каквото и да пише на кутиите, за добро покритие на цвета си иска 3 ръце нанасяне.

# 501
Тези мазилки ми носят усещане за "последно ремонтирах преди 23 години". Както и патладжанените кухни, прасковените стени и баните с фризове. Изобщо не се вписват в концепцията за модерен интериор.

# 502
Имайте предвид, че повечето мазилки (всъщност всички, които знам, но може и да има някакви изключения) не могат просто да се боядисат с латекс, като ти омръзнат или се замърсят, а трябва стената да се прешпаклова. В най-добрия случай се шпаклова върху въпросната мазилка, но повечето майсторите предпочитат да се изкърти мазилката, за да хване хубаво шпакловката. А всеки ремонт с поставяне на нова шпакловка на обзаведен апартамент, мебелите на който няма къде да се изнесат, е някакъв кошмар.

Последна редакция: вт, 09 яну 2024, 15:38 от d&b

# 503
Тези мазилки ми носят усещане за "последно ремонтирах преди 23 години". Както и патладжанените кухни, прасковените стени и баните с фризове. Изобщо не се вписват в концепцията за модерен интериор.
Да, да, да !!!! Това че в групата "как направих ремонт" и подобни се шльопат снимки с лъскави мазилки или такива,  прилични на драни от стадо котки, не ги прави модерни. да не говорим за нивото на "майсторите" които се вихрят там.
но понеже там ако кажеш че нещо не е хубаво , ти наскачват стотина обидени граждани с твърдението, че е важно да сме живи и здрави... скоро разбирането за модерен интериор няма да се промени.

За боите - Бенджамин Мур към която имах резерви, е чудесна и идеално покривна. Казвам го,защото сменях цвят и новия е доста по светъл от стария. Ми нищо не личи, в кутията, (която пресметнах с помощта на консултанти и спецификации) че ще ми трябва има още 1/3 количество

Последна редакция: вт, 09 яну 2024, 16:38 от second

# 504
Тотално съм съгласна за Бенджамин Мур. Те са ми 1-во място в класацията за покривност и страхотна повърхност. Американските. Има и някаква гръцка версия - тях не съм ги пробвала. Били добри също, ама явно не толкова. После ми е Crown, но съм ползвала само бялата боя, която се мие от тази марка. И тази за таван. Тя май нямат толкова цветове. Иначе - разни гръцки бои, преди бяхме с такива, различни, абе какво да кажа. Ако някой е ползвал Бенджамин Мур, вече никакви гръцки и други бои не му хвали...Разбира се, малко идват скъпички, меко казано.

# 505
Още 1 глас за Бенджамин мур. Правим ремонт на къща и майсторът още в началото заяви, че работи само с такава боя. Иначе ми е разказвал, че доскоро американската се е произвеждала в Гърция - не претендирам вярно ли е.
Факт е, че съм доволна. На няколко помещения вече се наложи да мия стените заради довършителни дейности от други майстори и стените са без забележки.

# 506
  • Горна Оряховица
Ох,  тези мазилки хич не ми харесват 🤣 До сега сме слагали на всякъде само латекс в светли цветове. Обичам изчистените неща. Представям си нещо такова

И цвета на останалите стени да бъде основния от тапета. Ще трябва да ида до Домко, май там има изложени доста варианти и да си избера. Не мога да си ги представят като ги гледам от компютъра 🤓

# 507
Аз боядисвах преди седмица в спалнята с Levis.
За първи път взимам скъп латекс.Иначе с по не маркови латекси имам доста навъртяни квадрати.
Не мога още да дам отзиви,но е много покривна .

# 508
Ние това лято минахме на флис тапети. Предимства много:
- скриват стари и нови микро (че и макро) пукнатини, характерни за НС.
- мият се без проблем.
- цветовете и текстурите са непостижими с боя.
- доста здрави.
- има като мазилка, като текстил, дюс, с шарки и с цели картини (фототапет).
- махате се елементарно, без стъргане и шпакли.

Негативите според мен:
- Дали поради неумение или по друга причина не успяхме да ги сложим перфектно и на някои места снадките се виждат при определена светлина.
- Лепилото за флис тапети е слабо и на някои места крайчетата показват склонност към отлепване. Това обаче се поправя елементарно - надига се леко отлепеното, с плоска четка за рисуване се намазва отдолу с С200, притиска се с ръка и се забърсва с гъбка. Използвах С200 защото е здраво, мие се с мокра гъбка/кърпа и защото е прозрачно и не цапа.

Последна редакция: вт, 09 яну 2024, 19:35 от Черна станция

# 509
А какво ще рече флис? Какво представлява този материал?

но понеже там ако кажеш че нещо не е хубаво , ти наскачват стотина обидени граждани с твърдението, че е важно да сме живи и здрави... скоро разбирането за модерен интериор няма да се промени.
Това много ме разсмя. Joy

Общи условия

Активация на акаунт