Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 83

• 37 221
  • 778
  •   1
Отговори
# 510
Simple Smile или "нали на жената й харесва, вие па сте мноооо убави; я си покажете ваш'та кухня(спалня, баня..) или ви е срам "

# 511
  • София
https://tapeti-burgas.com/razlika-mejdu-flis-i-hartiya.html
Флис тапети👆

Simple Smile или "нали на жената й харесва, вие па сте мноооо убави; я си покажете ваш'та кухня(спалня, баня..) или ви е срам "
Това ше да е отговора на... Абе важното е ние да сме живи и здрави😁

Иначе аз имам една стеничка с поражения, малки пукнатини по шпакловката и се чудех дали да не й лепна тапет, после ми хрумна, че май предпочитам нещо такова... Но не ми е скоро на дневен ред
https://bauhaus.bg/3d-stenna-oblicovka-rustic/p/122727

# 512
Това не е ли много релефно и трудно за чистене?

# 513
  • София
Сигурно.
😂

# 514
Преди имах винил-флийс тапети и бях страшно доволна. Слагат се лесно, скриват всякакви неравности, меки са на допир, цветовете не се променят, много помагат за намаляване на ехото в големи празни стаи. Абе направо убиец!

Защо сега нямам? - Цените им вече не са това, което бяха Sad и ми е по-евтино да се шпаклова и боядисва. Пък и исках промяна Simple Smile

# 515
Да, цените на флийс тапетите не са ниски, но и шпакловката не е евтина. Но има и друго - шпакловката  В НАСЕЛЕН апартамент е свързана с големи неприятности - цапане, миене, завиване на мебели... А с тапетите просто се преместват насам - натам и се лепи без никакви последствия. И после веднага е готово за експлоатация.

# 516
Ооо, тази група в пословична, аз редовно там се карам с някого. 😂

# 517
  • Пловдив
Ох, запалихте ми чергата с тези флис тапети Simple Smile
Когато няма мебели е лесно - шпакловка, боядисване и готово, но при наличието на такива, само като си помисля за всепроникващия бял прах и... Отивам да чета за тях и да си ги имам на ум, че след някоя и друга година ще трябва да се прави ремонт в детската на дъщеря ми, чиято една стена е изрисувана с героите от любимите книжки Stuck Out Tongue Winking Eye

# 518
А, като сме на темата за тапети и латекси, някой има ли опит и мнение за  течните тапети?
Мислехме за винил на пода, но взе да се прокрадва и идеята за корк. Препоръки за корков паркет? Той съвместим ли е с инфрачервено плодово отопление?

# 519
Лоши отзиви за течните от мнения на ползватвли.

Последна редакция: вт, 09 яну 2024, 23:29 от ДХ3

# 520
взе да се прокрадва и идеята за корк. Препоръки за корков паркет? Той съвместим ли е с инфрачервено плодово отопление?
Имах вътрешна стълба, облечена в корк. Презумпцията е, че при реденето на корковите плочи не се виждат фуги, снадки, стъпалата изглеждат като цели завършени отливки. Коркът за под е мек (каквото и фабрично здраво лакирано покритие да има), трябва да го пазите. Най-добрата настилка (с изкл. на плочки, гранитогрес, камък и т.н.) за подово отопление принципно е ламинат, аз лично предпочитам шведското Pergo - с най-висок коефициент за износоустойчивост е (и него съм имала, не мърда като покритие, препоръчва се за обществени помещения - там, където има голям човекопоток). За естествения паркет си знаете - има риск при нагряване, движи се.

# 521
но понеже там ако кажеш че нещо не е хубаво , ти наскачват стотина обидени граждани с твърдението, че е важно да сме живи и здрави... скоро разбирането за модерен интериор няма да се промени.
Това много ме разсмя.
И мен.  
Чудно нещо са тези фейсбук групи. То хем някой път ти дожалява като оплюят домакиня, която видимо е очаквала похвали, хем в същото време... абе виждаш го, че не става. Грешката е в претенциозните заглавия. Повечето се окичват с "дизайн" в името си. А вътре пишат всякакви хора и ето че се появяват и интериори с пластмасови кафеникави саксийки
Скрит текст:
Което ок, няма лошо ама...

Ние боядисвахме миналата година с гръцкия латекс Vitex. Нямаме кой знае какъв опит - само две други неща сме ползвали - Оргахим и Dulux. Може би зависи от основата също. Но на грапава мазилка (без шпакловка) и със светъл по-неопределен цвят Оргахим ни донесе разход - пребоядисахме. Може би в по-тъмните нюанси или пък само чисто бяло и със шпакловка задължително да си е ок този латекс. Но за нашия случай беше отчайваща грешка.

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 07:20 от Защо ме търсиш?

# 522
Коркът е добър изолатор, дори само заради това не бих го сложила върху подово. Ако държите на такава визия, може да има подобни плочки някъде.

# 523
  • София
Ами на корковите паркети пише че са съвместими, дали точно с инфраред... Защота уж задържали топлината.... 🤷‍♀️ Аз обаче също го знам като много, много добър изолатор... Трябва да проверя някъде как беше точно, но нещо като 3мм корк да се равняват на 10?см стиропор...
Но не знам де точно корков паркет даже не съм виждала на живо, дано се включи някой собственик.

Да ти кажа и мен на дълго и нашироко ми обясняваха как с подово и ламинат няма да се усеща отоплението, ще мръзнем, в стаите с ламинат ще бъде осезаемо по-студено и такива... Нищо такова няма.

# 524
  • Пловдив
Пак да върна темата за латекса...
Не знам само при нас ли е това чудо, но светлите цветове покриха от първа ръка, буквално, втора нанесохме просто, защото така ни казаха Joy
С тъмният таван обаче голям филм беше - 4-5 ръце го мина ММ, докато спре да "прозира". По препоръка от магазина и подложка сложихме. Същото беше и когато рисувах стената на малката - с тъмните и наситени цветове трябваше да повтарям по няколко пъти

Общи условия

Активация на акаунт