Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 83

• 37 168
  • 778
  •   1
Отговори
# 615
Ааа, черни не😆
Тапетните врати имат не една, а много особености. Трябва да се знае още когато се правят стените. Посоката на отваряне е само към "тапетната" страна. Още особености имаше, но забравих. А са и 2000+.
Те за мен са по-скоро решение, ако някъде не се вписва дадена врата, да се сложи такава, а не за цяло жилище.
Аз бях "измъдрила" да влизам в мокрото от хола с такава врата. После се оказа, че нито е толкова лесно да се направи, нито толкова незабележимо ще е при мен и преместих вратата да е от коридора.

# 616
Отлично знам какво е да ти омръзне нещо само, докато разглеждаш за вдъхновение. Още ми излизат снимки и клипове от времето, когато нонстоп гледах и виждам наистина колко бързо се сменя модата. В момента всичко живо боядисва вратите си с черна матова боя и слага още два-три черни акцента. Е, не на всеки му се получава
https://www.facebook.com/reel/2570031959844031?s=yWDuG2&fs=e
Сега пък черното ли е новото сиво? Simple Smile
Аз моди не съм гледала и тенденции, защото знам, че докато натаманя къщата и ще се сменят, при това бързо се превръщат в банално клише...
Имам си любим стил и като елементи си го следвам - не изцяло, защото не мога и да си го позволя, включително в материалите, но в детайлите.
Избирала съм всичко с идеята за цялостност и сякаш всяко само си казваше, че е тъкмо подходящото. Така пътувах за едни столове от София до Сливен сгъната на 4 до голям хладилник, ама в този момент нямаше друг начин Simple Smile
Не съжалявам - хем още ме радват визуално, хем са много удобни.

# 617
Имам познати, които наслагаха такива врати в цялото си жилище и се получи страхотно.На места са с мазилка, на места с латекс, на места фурнировани, като част от цяла такава стена.Къшата беше заварено положение, така че явно не е изискване да се правят отворите в строеж.

# 618
Къшата беше заварено положение, така че явно не е изискване да се правят отворите в строеж.
Може различните фирми да ги правят различно, знам ли. На мен така ми казаха.
Дабре де, тя отпред вратата е равна със стената, но отзад си е с каса или поне трегер и не е тапетна. Как се съобразява отварянето с гладката стена? Тоест, ако искам да е тапетна в коридора, трябва да се отваря към него, а не навътре към стаята.

# 619
Имам познати, които наслагаха такива врати в цялото си жилище и се получи страхотно.На места са с мазилка, на места с латекс, на места фурнировани, като част от цяла такава стена.Къшата беше заварено положение, така че явно не е изискване да се правят отворите в строеж.
Значи пак да чета и разпитвам, казваш. Благодаря, беше ми ценна тази информация!
Аз имам едно помещение само, за което са изключително подходящи, но наистина не помня вече кое при четенето не излизаше като възможно в моя случай. 
То си има врати и не са мръднали с годините, но за едно помещение са много (общо 3 - към антре от входа на къщата, към кухня и към втори етаж на къщата) и исках поне две да скрия.

# 620
Е аз какво да кажа? В един коридор 5 квадата - 6 врати😂

# 621
Е, то на коридора това му е основна функция - да обособява и свързва отделните помещения, така че е нормално да е с колкото трябва врати, независимо от размера си, но моето е дневна на първи етаж на къщата, та затова го мисля.

# 622
Черното е на мода, да, зависи как ще си го комбиринаш много  повече възможности има от сивото. Тапетни врати мен лично ме дразнят с това че хем е тапет, хем се очертава като врата и ми действат на ОКР-то.
Ми те коридорите са за това, да има врати по тях иначе става тунел, което е още по-зле. Никога не ми е правило впечатление, у нас май са 9 броя на 6кв.м.

# 623
  • В заешката дупка
Моите бели врати са от “простоватите”, но ми вършат работа. (Макар да предпочитам друг тип.) Няма никакви орнаменти по тях. Изнамерих стара снимка от стаята на малкия ми син, на която се вижда вратата. Всичките ни интериорни врати са такива и навсякъде е паркет (без баните и коридора).

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 13:44 от ЧеКа

# 624
  • Street of Dreams
При мен в момента от входната врата следва квадратно помещение без врати (и слава Богу, иначе трудно ще сложа големия гардероб, шкафа за обувки, пейката и закачалката), а от него се влиза в open space aria, където вече има и врати. Имам черни матови акценти (скорпионска ми работа) и черни врати биха се вързали, но сложих бели като дограмата. Съвсем обикновени, стоят леко и ненатрапчиво на светлите стени и ламинат.

# 625
Скрит текст:

Satine, second, Angel dust,
доста сте се постарали за пясъчните мазилки и да си кажете мнението. Това е само вашето мнение!

Първо модата е относително понятие, въпрос на вкус.
Аз не съм от хората които се кланят на модата (сиво, бяло, пастелни цветове в последните години за кухни).
Апропо Мариат, кухнята ти е едня от най-красивите които съм виждала наскоро, в албума. Heart
Сега тази година ще са модерни наситено коралово (pantone), тъмно кърваво винено, червено, наситено оранжево и всички неонови цветове на дъгата.

Аз няма да взема да правя спрямо новите цветове нищо.
Второ не съм влезнала за да се хваля. Майстора ми каза две опции със и без блясък. Избрах за малки стаи блясък. Не седи баш като драскано от котки, но имам котка. Каква злоба....
Щом майстора и мм ме похвалиха значи аз не търся чуждо мнение. Ние не получаваме 10к, че да правим ремонт всяка година, тук да се хвалим. А и този дом както сама казах е на баба ми. Не мой. Както ще да звучи.

Не е ваша работа да знаете че звучал като че ли че не е ремонтиран от 23 г. От 35 г не е ремонтиран основно. Ок? Защото бабата не разрешаваше.

Е, случайно съм съвпаднала цвета на антрето миналата година със модата сега.
Не влезнах тук да се карам нито да се фукам.
Ако вие можете сами да се справите с мазилки дайте да видим и да ви  поздравя! Аз никога не обиждам вашия труд.
Преди мен бяхме наели майстор, взе ни 1200 лв за една стая, всичко падна от нованамазания таван, дадохме 300 лв на друг да я измаже и когато се измаза сме шкурили с мм салон и спалня 3 пъти докато ни хареса. Майка искаше аз да го направя. И го направих! И банята никой не се съгласи на свекър ми да направи, била тясна. С глава притисках мрежата и съм я направила.  Грунд, шпаклене на старата мазилка, 2 р  евромикс, 2р фюгенфюлер. Не е професионално но се закърпи.

Изобщо не ме засягат коментарите ви нито на Ангел дъст, че съм писала че съм дизайнер. Исках да уча, имам нюх за някои неща и цветове. Не съм учила. Идва ми от вътре да съчетавам цветове.

Относно вратите които бяха сложени в бежово, винаги е по-добре да вземате апартамент с врати от втория тип-плоски. На баба ми която почина и вече не може да ни пречи, сменихме с естествен фурнир но на ъглите като лъв редовно се праскам.

Както казах и преди такава лъскава мазилка отива на бохо или барак мебели, нещо луксозно или на модерни.Nature Zap

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 19:05 от LaLeone

# 626
Значи от три години съм по модата с черен диван. Моля ви, хора, не правете това у дома. Simple Smile
Титина (от форума) има врати и стени, които тя боядисва и са страхотни. Надявам се да се включи със снимки.

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 19:22 от mariat

# 627
  • София
Чак пък толкова не съм се старала да обидя мазилката... Имам право да не я харесвам и да смятам, че в жилище за гости е по-добре нещо съвсем неутрално, нали? Аз лично не бих наела такъв имот- толкоз. 🤷‍♀️
А твоята конкретно работа хептен никой не е обсъждал. Най-вероятно с изпълнението си се справила чудесно(понеже нямам отношение към мазилката не мога да се изкажа за качеството на полагане). Няма защо да се обиждаш все едно тази мазилка е твое лично изобретение. Всеки с вкуса си. За мен си остава моден кич, но който му се радва - да си го ползва колкото му душа иска.
Барок, не барак. Да де, тази мазилка това имитира и ако живея в дворец може и да ми е ок този стил... В апартаментче, не чак толкова... Но понеже аз няма да живея нито в твоето жилище, нито във въпросното под наем, моето мнение си остава точно това-моето лично мнение и толкова, няма тежест, така че и ти няма за какво да се товариш... Радвай се на работата си и резултата и си живей живота 👍😅🤗

Сега ходих да гледам какво пък толкова съм те обидила... Всъщност ти си подхванала темата, кое модерно кое не и кое е евтино и скъпо... Дай сега да се нацупят всички с фототапети.

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 19:08 от Angel_Dust

# 628
Макар че са наравно със стената, вратите си се отваряха навътре, накъдето си трябва.Пантите им са особени.На мен много ми харесват, жалко че преди не съм знаела за тях или ги е нямало.Моите врати са като на ЧеКа.

# 629
Не вярвам някой да си навапца хола в оранж заради модата. То си е до вкус- или ти харесва или не.
А догодина, като стане модерно пембено или кърмъзъ, кво праЙм?😆

ЛаЛеоне, защо така лично приемаш всичко? И на мен не ми харесва тая мазилка, на теб може би няма да ти харесат моите плочки на пода, и какво от това?
Скоро наш приятел ме попита, пак ли ще си правя жилището с лъскави плочки като по летищата, не му било уютно.
Да, пак, на мен ми е ееекстра😂

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 20:27 от Чи лу

Общи условия

Активация на акаунт