Март 2024г наближава, а бебето в корема - шава.

• 46 782
  • 850
  •   1
Отговори
# 600
Честита Нова 2024 година момичета. Бъдете здрави, щастливи и силни. Започна най-красивата година в живота ни. Нека ражданията бъдат бързи и безболезнени, а бебетата - здрави и силни.Hands Pray
Относно интимността... ми какво да кажа, последно секс правихме когато бяха опитите за бебето Joy. В началото имах някакви желания за нещо, но АГ ме стресна с думите "бе ще правиш секс... остави бебето на спокойствие, точно сега му е органогенезата. После ме беше страх да не прокървяване покрай спирането на Утрогестан-а. След това се страхувах за шийката и контракции... ииии така вече 7 месеца. Но и мъжът ми няма проблеми с това нещо. Така като чета определено не сме единствените и явно е нормално. Определено не искам да рискувам нещо да се обърка на финалната права.
Моето бебе беше кротко 5 дни, в които буквално ме изправи на нокти дали всичко му е наред. Вчера за сметка на това се прояви с новопридобити сили, определено пораснало и вече започвам да се стряскам какви ще са ритниците към 9ти месец.
Тонове не ми следят още, но съм в 29г.с, така че предполагам е рано. Следващата седмица съм на преглед и ще видим какво ще каже АГ.

Последна редакция: ср, 03 яну 2024, 10:05 от Джиджито

# 601
Как борите настинката? Усещам отпадналост и болка в гърлото, кихам. След два дни съм на преглед, но искам да взема мерки. Имам  имунохелт за бременни. Мога ли да ползвам клеева тинктура и по колко капки?

# 602
Момичета кураж всичко ще мине.🙏🫶

# 603
  • София
При мен нещата се затвърдиха в дежурен кабинет, понижено количество околоплодни води и шийка 2.65. А преди празниците всичко беше топ.

Минзухар, и на теб и всички момичета. Не за всички е леко и лесно.

# 604
Мами как стоят нещата със соц майчинство, имам 6м стаж имам ли право, че съвсем се обърках. Какви документи се изискват, трябва ли да се водя на ТД?

# 605
  • София
За несоциално майчинство мисля, че минимум беше 12м трудов стаж.
Иначе социалното е 200лв месечно за 1г., освен ако нещо не е вдигнато и май нямаше условия за стаж. Поне имам познати, които са взимали такова и не са работили никъде преди това.

# 606
Някой знае ли по време на бременност каква е нормата за TSH

# 607
Някой знае ли по време на бременност каква е нормата за TSH

Зависи от следящия, но най-често до 3 го приемат за ок. Моята за 2.6 ме прати да пусна и останалите (ТАТ, МаТ, ФТ4), но масово като се бях интересувала ми казваха ако е над 3, че тогава назначават допълнително.

# 608
До 2,5 се брои, че е ок. Но попринцип го искат до 2.

# 609
Tsh бях изследвала в началото, но сега се е покачило на 2.353, а FT4 0.950. В 29г.с. ако нещо има значение и това.

# 610
И ендокриноложката, която ме гледа, каза да следя да не е над 2.
Не знам, може и презастраховане да е 🤷‍♀️

# 611
Сега пък до 2 , аз като бях питала всички казваха, че техните гледат да е до 3 и за това ми беше чудно, че за 2.6 ме накара да пусна допълнително изследвания. И все пак да вметна , че като отидох на следващия ден да пусна пакета (в друга лаборатория, която АГ ми препоръча ) ТСХ излезе 1.85 … в чудо се бях видяла , но тя каза , че на тези повече им има доверие отколкото на Цибалаб и приключихме темата.  Така че явно и моята иска да бъде до 2. Аз пусках в 25 седмица , ФТ4 излезе 17 при реф. стойности 12-22.

# 612
аз цибалаб избягвам от години..

# 613
Моето беше 2,5 и АГ каза че е ок. Иначе пия л тироксин от 50мг и ми е ок. После го изследвах и беше 1,5. Четох някъде, че зимата леко се вдига. Явно всеки аг и ендокринолог е различен. Аз пия л тироксина след аборта защото беше скочил на 4. И ми го оставиха.

# 614
  • София
И АГ, и ендокриноложката ми искат да е под 3 втория и сега третия триместър.

Общи условия

Активация на акаунт