Март 2024г наближава, а бебето в корема - шава.

• 46 811
  • 850
  •   1
Отговори
# 585
Значи сега, уж дните и седмиците на 23.03- влизам във 36г.с по моя календар влизам във 9 месец.Термина ми е за 22.03-  някоя, мама която да е раждала преди термина си.

# 586
Честита нова година!
Бъдете здрави и много щастливи!
Пожелавам на всяка една от нас - бързо и  безболезнено раждане🥰
Имам малко неудобен и нестандартен въпрос.
Как сте с половият живот в напреднала бременност вече…
Забрана нямаме, а само предупреждение за по-внимателен и лек контакт, но въпреки това - мен ме в страх, мъжото не смее да ме пипне, то от възглавници и одеала - едва главата ми се вижда🤷♀
Знам, че на мъжете им е по-голяма мъка, макар да имам най-толерантния мъж до себе си, ми е много отговорно и болно😢
До сега каквото и да се е случвало си е направо комедия - аз, неможеща да се преместя 1 мин поне и той - притеснен бебето как е…
Срам, не срам… все пак сме в един кюп всички😬

# 587
  • София
И двамата с ММ не желаем да сме интимни както сега, така и с първата бременност. Психически не се чувстваме ок за това. Цял живот ще имаме да сме интимни, едни 9м няма да ни съборят.
Освен това сега първо бях близо 3 седмици с прискрипан нерв в кръста. След това си почнаха стяганията на корема. Важното ни е накрая всичко да е благополучно. После ще сме си интимни колкото искаме.

# 588
И аз седя неподвижна, като хипопотам. Ами правим нещо си веднъж в седмицата, повече ме е страх. Обаче днес прокървих малко и бегом до спешния център. Прокървих заради аспирина, който пия от 12 г.с. Мъжът ми беше по-уплашен и от мен и едва ли скоро ще му е до секс.

# 589
И аз съм на същото мнение - всичко да е наред до финала, а после ще имаме достатъчно време за нас, но ми е съвестно за него и ми тежеше дали само аз съм такъв сноб…
Но явно е нормално явление, ниско либидо и тн.
Благодаря момичета - успокоихте ме🙏

# 590
На нас ни казаха без секс защото съм с ниска плацента, отделно имах отлепване още в самото начало и има рискове за бебчо. Така че, интимни контакти от средата на юли не сме имали, общо взето от положителен тест. Сега съм 28 гс, има още поне 4-5 месеца въздържание докато евентуално се престрашим. Да не говорим, че преди това ни го бяха спряли от април до май за два месеца заради операция при мен, отделни началото на годината пък след мисед да се възстановя и там два-три месеца....та общо взето се надяваме бебчо да е добре и да се появи март 🩵 пък после ще наваксваме, ако ни остане време от грижите по бебо.

# 591
Значи сега, уж дните и седмиците на 23.03- влизам във 36г.с по моя календар влизам във 9 месец.Термина ми е за 22.03-  някоя, мама която да е раждала преди термина си.

Аз нещо май не разбрах 😁
Как така влизаш в 9м по изчисления на някакъв календар пък и термина ти в тогава!?
Иначе много жени раждат преди определената им дата , все пак зависи от цикъла, овулация, кога е станало бебето и т.н.    
Иначе да, аз родих дъщеря ни една седмица преди термин Simple Smile

П.П. честита нова година на всички! Бъдете здрави, обичани и много щастливи. Нека 2024г ви донесе здрави, спящи и пухкави бебета , а аз ви желая безболезнено и бързо раждане!

# 592
отдавна не съм се включвала, доста се е изписало.
Първо да ви пожелая всичко най-хубаво в 2024, най-вече лесно раждане и здрави бебчета! Nature Boom
За цикъла, забременяването и кърменето мога да споделя личен опит - имах кърма до към 7ми месец след раждането, цикъла ми дойде на 3тия месец след раждането. А от една приятелка знам, че е напълно възможно да уцелите без цикъл да имате овулация и да забременеете. Нейното 2ро дете така се появи...
Въпрос - аз има приятелка, която е с почти същия темин като мен, една седмица разлика. Снощи се видяхме и бях шокирана, моя корем е 2 пъти по-голям, все едно вече трябва да раждам. Scream На килограми и ръст сме еднакви... чак се притесних. И първия път имах голям корем, но сякаш по-късно стана. На 3ти съм на преглед и ще питам... как ще издържа още 2 месеца не знам. Вече ми е мн трудно.
А за раждането на термин - май по статистика само около 5 % се раждат точно на датата. Аз родих дъщеря ми в 38мата седмица. Гледа се +- 2 седмици от датата, но сега и особено в България няма да те оставят да преносиш повече от 2-3 дни.

# 593
Размерът на корема зависи от много неща, сред които е структурата на тялото, колко са стегнати мускулите в коремната област, колко е податлив на разширяване таза и т.н.
Моят корем също е голям и преди се терзаех, особено когато невъзпитано са ме питали или коментирали. Но абсолютно всичко ми е наред и докторът ми каза, че просто структурата ми е такава. Коремът ми е изцяло напред. Настрани коремните мускули са ми били много стегнати и коремът расте напред, а не и настрани. Това създава усещане за голям корем. Бебето си е добре. 🍼🧸
Не се притеснявай! 🎀

# 594
И аз така.
Като си помисля че има още 2+ месеца да раста и лошо ми става.
Освен това, ако ми е верен кантара, съм започнала и килограми да качвам много бързо и съм в тих ужас.

# 595
  • София
Аз предния път шупнах в 8 и 9м най-много Grinning Сега почнах от 13гс да раста на корем, ще видим още 2м и половина как ще е.
Охх не знам след празниците как ще са кг Grinning Принципно никак не съм яла много обаче на сладко се поотпуснах. Днес ни приключва почивката и се връщаме в ритъм уж. Не растат ужасно много, но ще съм повече до края този път.

# 596
  • София
Привет и от мен, момичета и за много години! По въпроса с интимността, с ММ имаме пълна забрана заради няколко кръвоизлива в различни етапи и чувствителна матка, и двамата сме го приели нормално и търпеливо ще си изчакаме. Иначе на корем и аз раста само напред, настрани няма нищо излишно за сега, но много ми тежи в изправено положение. Още съм на тръни за околоплодните води, но ще знам какво се случва тази седмица. Не знам как може за 7 дни от нормални стойности по думи моя лекар да станат в долна граница по думи на друг.

# 597
Честита нова 2024 година! Много здрави бебета ви пожелавам и леко раждане.
Аз пък на 30 сутринта изкървих и бях в болницата по НГ.
Сега вече трябва мн да внимавам, че съм с много ниска плацента превия тоталис и ме сложиха основно да лежа следващите 2 месеца.

# 598
Еххх миличка... Направила си и ти едно посрещане... Но сега е важно с бебчето всичко да е наред. А другата година ще я посрещате всички заедно. GrinningHug

ПП : И аз не празнувах. От сутринта бях с ужасно гадене. Вечерта вече чинно повръщах. Новогодишната ми вечеря се състоя от няколко сухара. Joy
Моля се само да родя без проблеми и да сме здрави. Пък догодина ще празнуваме двойно. Heart Eyes

# 599
За много години, момичета!
И аз от днес съм приета в болница, поради високото кръвно. Важно е, че с бебето всичко е наред, ама лесно майка не се става, ще минем през всичко, за да има щастлив край! 💖

Общи условия

Активация на акаунт