Март 2024г наближава, а бебето в корема - шава.

• 46 690
  • 850
  •   1
Отговори
# 675
belle добре дошла на принцесата, всичко ще се нареди, ние ти изпращаме кураж и прегръдки. Пиши когато имаш нужда.🫶

# 676
Здравейте, мами! Някоя от Вас която вече е минала по този път ,ако може да помогне . Каква козметика трябва да имам за бебка в началото? Имам предвид измивен гел,олио, шампоан,кремове и т.н.

Продукт за къпане (обикновено са за коса и тяло) . През по-студените месеци се препоръчва бебето да се маже с олио след баня , но когато вече е топло с лосион.
Крем за интимната област/крем против подсичане. Ще ти трябва  спирт и лепенки за пъпчето Simple Smile

# 677
belle___ , всичко ще е наред, само имай вяра, търпение и не си позволявай да униваш Heart

# 678
  • София
belle__, честита да ти е госпожицата! 💖
Бързо бързо да качва грамчета и скоро да се гушкате вкъщи!
На теб пожелавам бързо възстановяване, много кураж и пращам много много положителни мисли и енергия! 💕

Насреща съм/сме с каквото можем! 😊

# 679
Рекох да напиша и аз нещо по някои въпроси зададени по-горе, пък то стана дълго, е дано е от полза и за кураж на някои чакащи първо бебче Simple Smile
За качване на килограми има в нета калкулатори на база ръст и стартово тегло, дава диапазон от това колко кг е ок да се качва всяка седмица.За размера на бебето също.

За козметика гледам че споменавате
От предишния ми опит ми се струва че съм имала някакво умопомрачение и след време подарявах бебешки  кремове за какво ли не. Същото се касае и за всякакви шишета и приспособления, моя съвет е проучете какво има, но купете ако ви потрябват, за да не харчите излишно.
Този път мисля да взема много малко неща като начална  козметика
-шампоан мустела пяна
-измивно олио Ларош, това е като душгел  или за вана се сипва.
-За мазане на тяло Авен Хера калм … или на Мустела
 мляко
И може би някое за подсечено дупе но това ако потрябва- Судо крем
-Марлички и спирт за пъпче.
Има разни козметики за да падне по скоро пъпа но той може още 2рия ден вкъщи да падне, та не знам колко е нужно.

-За мен Ланолин крем за зърната, защото това ме спасяваше още от ден 2 ме заболяха от лигавенето.
Маже се след кърмене и не се мие преди следващо кърмене. Аз не съм практикувала миене всеки път защото изсушава кожата,стават ранички и боли. това не е навредило на бебето, доста здраво си израсна.
Първите месеци имаше неприятни усещания за мен, но после се кърмихме до над 18м някъде  с постепенно поетапно намаляване.
Помпа ползвах единствено в родилното на 3тия ден се напълниха страшно много. Ръчна Авен колкото за отпускане, даже не съм пазила млякото, бях изненадана че излезе.
После си останах с 2 неупотребявани шишета,  защото никога не съм давала от шише, пазих няколко пъти в камерата но си остана неизпито.
 Познавам майки със свръх лактация. изхранили даже бебетата на близки, изхвърлили количества замръзено на финала.. Не знаете какъв ще е вашия случай. И след секцио има напълно кърмени бебета.

В родилното ми предложиха АМ едната вечер че ревеше бебето, аз отказах. С преобуване спря плача. Вярвам че ако няма физиологични проблеми майката, млякото се регулира според търсенето.
На новороденото бебе на ден- два, стомаха му побира количество колкото черешка, коластрата си му е идеална дори да изглежда малко...

Интересна история знам от друга кърмеща майка - тя усеща че млякото идва и до 2мин бебето се размрънква че е гладно. Дори да е в съседната стая!
Има някаква особена комуникация между бебето и гърдите, която не е съвсем изучена. Малко са изследванията в тази насока, но твърдят че лапайки зърното бебето подава  на майката информация да произвежда точно такова мляко каквото му е нужно в момента.

# 680
belle__ Честито съкровище,миличка, да е здрава и борбена мъничката принцеса. Всичко ще бъде наред, скоро ще се гушкате вкъщи. Нека беба бързо качва грамчета! 🙏🍀❤️

# 681
Честито, belle_! Дори нещата да не са станали както си си ги представяла,важното е,че и ти и бебка ще сте добре! Дори и много много по-малки бебчета са били добре при по-ранно раждане. Желая бързо възстановяване и борбеност. Не рухвай психически,макар до не е толкова лесно това, защото бебка има нужда от теб. Всичко ще е наред.

# 682
  • София
Belle, честита да ти е госпожицата и бързо бързо да се прибирате вкъщи! Важно е, че сте в добри ръце.
Мен майка ми ме е родила в 26гс и 1.100кг, та твоята госпожица героиня е направо голяма в сравнение с мен Grinning Всичко ще ви е наред и скоро ще забравите тези перипетии!

За козметика - единствено мисля да ползвам измивен гел на А-дерма (вчера поръчах голяма опаковка, че и на баткото ще свърши скоро, а мисля да са с 1 и да не подмятам 100 шишета из банята) и крем за тяло (Биодерма). За дупе имаме винаги наличен Бепантен/Судокрем. Ще взема и една пудра, беше ми много в помощ лятото със синът ми и помагаше при 2-3 подсичания. Отделно в нас си има банка физиологичен разтвор (за очичките и нослето, ако се наложи). Единствено спирт ще трябва да вземем за пъпчето.

Като кг в 27гс съм +6. Предимно на корем, съвсем леко се вижда и на бедрата. На калкулатори не разчитам. С предната бременност ядох доста повече джънк и сладко и бях качила по-малко (общо 7 за цялата). Сега ям предимно салати и месо, плодове и вече съм 6 отгоре и със супер показатели в изследвания, физически и здраво бебе.

# 683
Добре дошла.💟 Аз се следя там, а моя позната  съвсем наскоро роди и тя в  по- ранна седмица там и в момента бебенцето си е живо и здраво и вкъщи.
В болница Селена, гр. Пловдив сме. Знам, че тук са най-добрите и им имам пълно доверие. Аз психически съм леко срината, но се опитвам да се държа, а физически нищо не усетих от операцията, нито от упойката, нито в момента усещам нещо.
Благодаря на всички за милите думи и подкрепата към моята героиня и мен! 💓

# 684
belle__ , всичко ще бъде наред и скоро ще се приберете у дома!
И моя приятелка скоро роди преждевременно, каза че в отделението е имало много недоносени бебета, понеже тя беше преди това 1 месец за задържане и си е говорила много с лекарите , казват че напоследък има страшно много бебенца родени по-рано.

# 685
Belle,
Да ти е здрава и силна малката принцеса и много да ви радва.
HugHeartHeart

# 686
Belle, всичко ще бъде наред! Имай вяра в Господ, на голям празник се роди твоята принцеса, да ти е жива и здрава!

P.S. Teodora Kotsova, имаш препълнена поща, изтрий нещо.

# 687
belle__, честита рожба. Много се надявах да се задържат нещата и лекарите да избегнат този момент, но по-добре така. Важното е, че сте добре и ти и тя. Бъди силна и вярвай. Ако това ще те успокои, баща ми е роден 7ми месец, колкото твоята принцеса горе долу на килограми, само че преди 50+ години, когато и медицина и техника не са били толкова напред. Бебетата са много по-силни, отколкото ние си мислим. Те са герои, много силни и много борбени. А твоята принцеса ще е още по-голям герой. Дано наддава с максимума всеки ден, за да се прибере скоро и да сте заедно. Стискам палци и искрено се надявам много скоро да ни се похвалиш с от добри, по-добри новини.

# 688
Здравейте! Докторката ми каза, че плацентата ми е 2 степен на зрялост, но не каза че има проблем. В 31 седмица съм и сега като чета от вкъщи разни неща много се притесних, понеже пише, че след 34г.с става втора.. Бебето е 1700г. и също каза, че явно това бебче ще се роди малко… Доста ме притесни

# 689
  • София
За зрелостта на плацентата не мога да кажа, но относно грамовете не съм съгласна, че е малко, а е точно колкото трябва. Миналата седмица в 29+5г.с. бях на фетална и там измериха моето бебе 1606гр, което компютърът изчисли, че отговаря на 30+6г.с.
Демек 1700гр. в 31г.с. даже би трябвало да е малко отгоре Simple Smile така че споко Wink
Здравейте! Докторката ми каза, че плацентата ми е 2 степен на зрялост, но не каза че има проблем. В 31 седмица съм и сега като чета от вкъщи разни неща много се притесних, понеже пише, че след 34г.с става втора.. Бебето е 1700г. и също каза, че явно това бебче ще се роди малко… Доста ме притесни

Общи условия

Активация на акаунт