Раждане във II САГБАЛ Шейново (тема 7)

• 42 789
  • 515
  •   1
Отговори
# 495
Аз също съм при д-р Бикова и следях за отговор на въпроса как протича раждането с нея, но никой не сподели. Тя с коя акушерка работи най-добре или няма предпочитания? Миналият път трябваше да съм с Имир, но тя отсъстваше от града в деня на раждането. Чудя се сега пак ли към нея да се обърна.

Аз съм в 34+2 и последния път каза,че няма специално желание за акушерка. Ако аз искам няма проблем. Тъй като ми е второ, първото по спешност без екип няма да избирам акушерка

# 496
Благодаря. Аз съм по-назад и не ми е на дневен ред още, но гледам да се ориентирам за когато дойде. Дано да мине леко при теб и да имаш време после да споделиш актуална информация.

# 497
Здравейте,

Каква е цената на преглед прид-р Вецев за проследяване на бременност и как се записват часовете? Работи ли със здравна каса?

# 498
  • София
Аз се следя в Шейново и ще раждам живот и здраве при д-.р Спасов, но за самото следене , мисля ,че за всички си важи този ценоразпис - „

Минимален пакет ЖК след 20 г.с

Цена: 684,54 лв.

Прегледи и изследвания, включени в пакета:

ПКК, урина, биохимия (разширена) двукратно в 26 и 34 г.с.
ОГТТ при нужда в 26г.с.
Влагалищен секрет, урокултура еднократно в 36 г.с.
УЗИ в 26, 30, 34, 36 и 40 г.с.
NST /запис на тонове/ в 36,37,38, 39, 40 г.с.
Кръвна група еднократно – при регистрация на бременност.
Антитела при отрицателен резус фактор двукратно в 22-24 и 32-34г.с.
HIV, HbsAg еднократно в 26 г.с.
WASS двукратно при регистрация на бременност и в 34 г.с.

Разширен пакет ЖК - след 12 г.с

Цена: 1075,71 лв – 2 х 537,86 лв., заплатени до 20г.с.

ПКК, урина, биохимия (разширена) трикратно–в 12,26 и 34 г.с.
ОГТТ при нужда в 26г.с.
Цитонамазка – еднократно в 12г.с.
Влагалищен секрет, урокултура двукратно – в 16 и 36 г.с.
УЗД – в 16,26,30,34 и 36, 40 г.с.
Ранен БХС – 11-13,6 г.с.
Фетална морфология: 20 - 23 г.с.
NST /запис на тонове/ в 36,37,38, 39, 40 г.с.
Кръвна група еднократно в 12 г.с.
Антитела при отрицателен резус фактор трикратно в 14-16, 22-24 и 32-34 г.с.
HIV, HbsAg еднократно – при регистриране на бременност
WASS двукратно – 12г.с. и 34г.с.

Пакет ЖК  за двуплодна бременност след 12 г.с.

Цена: 1075,71 лв – 2 х 537,86 лв., заплатени до 20г.с.

ПКК, урина, биохимия (разширена) трикратно–в 12,26 и 34 г.с.
ОГТТ при нужда в 26г.с.
Цитонамазка – еднократно в 12г.с.
Влагалищен секрет, урокултура двукратно – в 16 и 36 г.с.
УЗД – в 16,26,30,34 и 36, 40 г.с.
Ранен БХС – 11-13,6 г.с.
Фетална морфология: 20 - 23 г.с.
NST в 36,37,38, 39, 40 г.с.
Кръвна група еднократно в 12 г.с.
Антитела при отрицателен резус фактор трикратно в 14-16, 22-24 и 32-34 г.с.
HIV, HbsAg еднократно – при регистриране на бременност
WASS двукратно – 12г.с. и 34г.с.

https://sheynovo-ag.eu/za-pacienti/%D0%BF%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D1%8 … D1%86%D0%B8%D1%8F

# 499
А, не, при д-р Вецев няма пакети. Нямаше поне преди 3 години. Започва се по каса, няколко прегледа не се плаща нищо, а когато се изчерпа полагаемото, започва да се плаща на всяко посещение и изследване при нужда. Тоновете отделно. Те бяха 50 лв. в Поликлиника България, прегледът.... МАЙ около 70 лв., сега предполагам е повече. Първи час записах онлайн, но той тогава работеше и в МЦ Феникс и аз го избрах именно заради това, защото е близо до работа. Веднага след първия ми преглед обаче напусна от там и ходих в ПБ. Той дава часовете след първо посещение. Предполагам, че по телефона се случва запазването на първия час.

# 500
Здравейте, някой, който е раждал при Д-р Бикова - секцио? Какво е мнението ви? Извършва ли секцио по метода Щарк? Всякаква информация ще ми бъде полезна. Благодаря 😊

# 501
Здравейте,

Някоя от вас да се е следяла при д-р Димитрина Николова? Чух добри мнения за нея. Има ли частен кабинет или всички прегледи и консултации се извършват в Шейново?

# 502
Д-р Николова е прекрасен човек и много добър специалист. Следях се при нея в частния кабинет в Лозенец (Вежен Медикал), защото поне преди 3 години не следеше по здравна каса. Иначе ходех при друг лекар в Токуда за болничните и бумащината по здравна каса.

За естествено раждане не мога да кажа, но с наложилото се секцио всичко беше наред.

# 503
Подкрепям горното мнение! Подробно съм писала как при мен мина естественото раждане, наложи се вакуум и епизотомия, шиеше ме много внимателно. В момента съм бременна отново и пак ходя при нея (искам с нея да родя). 2021 г. ходих на прегледи в частния кабинет, а сега само в Шейново ме вика. Винаги, когато съм й писала, отговаря в рамките на 24 часа. Ако имате нужда от повече информация, може да ми пишете на лично.

# 504
Здравейте,

Някоя от вас да се е следяла при д-р Димитрина Николова? Чух добри мнения за нея. Има ли частен кабинет или всички прегледи и консултации се извършват в Шейново?

Когато се наложи да отида до спешния кабинет в Шейново беше тя на смяна. Аз влязох с приоритет, но бременните пред кабинета , с които тя имаше уговорка чакаха отдавна. Иначе имам добри впечатления от нея.

# 505
Aleksit@, според мен е правилно щом сте били за спешен кабинет първо Вас да прегледа, а не да минат всички бременни за консултация. Но това е мое мнение.

# 506
Aleksit@, според мен е правилно щом сте били за спешен кабинет първо Вас да прегледа, а не да минат всички бременни за консултация. Но това е мое мнение.

Да, разбира се , че е така, по-скоро съжалих всички бременни, които стояха и чакаха за женска консултация. Според мен тя не трябва да е в спешния кабинет.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 15:24 от Aleksit@

# 507
Здравейте, някой може ли да ми каже как вървят цените за раждане в Шейново тази година? Ще ги вдигат ли? Решила съм да раждам естествено, искам и бащата да присъства и по възможност да сме във Вип стая след раждането. Също искам да попитам - ако сме във вип стая дават ли бебето да си е при нас?
Решила съм да раждам там при доктор Ралица Стоичкова. Ще се радвам да чуя мнения и истории на други мами, раждали при нея. За акушерки все още не съм гледала, ако имате мнения и сте доволни от някоя може да споделите. Държа да раждам в каквато позиция на мен ми е удобно и да ми е спокойно с екипа, който съм избрала.
Също трябва ли да нося нещо специфично като багаж? Всякаква информация би ми била от голяма полза, благодаря предварително!

# 508
Здравейте, някой може ли да ми каже как вървят цените за раждане в Шейново тази година? Ще ги вдигат ли? Решила съм да раждам естествено, искам и бащата да присъства и по възможност да сме във Вип стая след раждането. Също искам да попитам - ако сме във вип стая дават ли бебето да си е при нас?
Решила съм да раждам там при доктор Ралица Стоичкова. Ще се радвам да чуя мнения и истории на други мами, раждали при нея. За акушерки все още не съм гледала, ако имате мнения и сте доволни от някоя може да споделите. Държа да раждам в каквато позиция на мен ми е удобно и да ми е спокойно с екипа, който съм избрала.
Също трябва ли да нося нещо специфично като багаж? Всякаква информация би ми била от голяма полза, благодаря предварително!

Здравей. ☺️
Уви все още не мога да помогна ,но и аз съм се насочила да раждам в 'Шейново" понеже следя бремеността си при д-р Вецев.
Повечето отговори на въпросите ти може да откриеш тук (фб) 

# 509
Еми, има си ценоразпис в сайта. Изборът на екип се е запазил като цена - 460Е, но всичко друго е нагоре - акушерка 260Е, самостоятелна стая 40Е, ВИП стая 75Е.
Багажът се дъвче много често като тема, има много информация, включително списък от самата болница.
Бебето е при вас, ако прецените, денонощно, без часовете за прегледи и тоалет. Във всяка стая може да се случи, но в общите трябва да да съгласни и другите родилки. За мен тази част е особено неприемлива и, както предишния път, така и този ще искам самостоятелна стая.

Общи условия

Активация на акаунт