Раждане във II САГБАЛ Шейново (тема 7)

• 42 781
  • 515
  •   2
Отговори
# 510
А след секцио колко време си в реанимация и кога можете да сте заедно с бебето?

# 511
  • София
Във всяка стая може да се случи, но в общите трябва да да съгласни и другите родилки. За мен тази част е особено неприемлива и, както предишния път, така и този ще искам самостоятелна стая.
Да и аз поради тази причина си избрах самостоятелна.Иначе хич не ми се искаше да съм сама, но държах бебето да си е при мен за през нощта, а с друго момиче в стаята, би било доста дискомфортно , ако тя не си взема бебето, за да се наспива.
Направи ми впечатление, че повечето майки не си ги взимаха бебчетата вечерно време.

А след секцио колко време си в реанимация и кога можете да сте заедно с бебето?
Раздвижването е към 8-9 ч и после си те местят в стая, може да отидеш веднага да си вземеш бебчето.
Секциото ми беше в 9 сутринта, на другия ден в 10 ч вече си гушках бебчето.
В момента, в който ме преместиха в стая , д-р Вецев ме взе, махна ми абоката, проми ми оперативната рана и смени превръзката с водоустойчива, позволи ми да се изкъпя.
Минах през банята и отидох да си взема бебенцето.

# 512
Докато родилката е в реанимация, дават ли информация за бебето. Притеснявам се че ако чак след 24 часа си видя бебчето ще се побъркам, поне някаква информация…

# 513
Лекарят при който раждах само мина да ми каже на бързо как са иначе мъжа ми като отиде да ги види веднага след раждането  му дадоха сведения за децата.
Докато родилката е в реанимация, дават ли информация за бебето. Притеснявам се че ако чак след 24 часа си видя бебчето ще се побъркам, поне някаква информация…

# 514
Наистина повечето не си взимат бебетата при тях. Аз и двата пъти бях в самостоятелна стая, първия път не го взимах, защото имах изключително трудно възстановяване и едва се грижех за него и през деня, като се прибрахме мъжа ми много ми помагаше, наистина много време не можех да се грижа за бебето адекватно, но рядко случаите са като моя, реално мъжа ме го обслужваше повече от мен през първите дни. После ми беше супер гузно, че първите дни не е бил при мен и до сега не ми е хубаво от тази мисъл. След второто секцио бях страхотно, никакви болки, никакви неразположения, направо все едно не бях рязана, така че исках да си го взимам и го взимах, но за съжаление той отключи много тежка жълтеница и няколко дни не можеше да е при мен нито през деня, нито през нощта, но когато можеше си го взимах, денем и нощем. Стаята ми беше точно под неонатологията и чувах как реват по цяла нощ.
А и за кърменето е много важно бебето да е при теб все пак, аз стимулирах с помпа на всеки 2 часа като не беше при мен, което в обща стая пак ще е трудно. Трудно е кърменето в началото, болезнено, изтощително, аз имах едно много трудно начало, но сега е такова облекчение, нищо не мия, не стерилизирам, не мъкна цялата покъщнина на разходки, няма никакви болки, само вадя гърдата и е готов след 5мин., така че не се отказвайте от това и заради това взимайте бебетата си при вас през нощта, нощното кърмене е най-важно. С първото ми дете кърменето не се получи по медицински причини и сравнявам какви подготовки бяха преди излизане, при пътуване, колко много багажи се мъкнеха, изчисления колко ще сме навън и колко дози да се взимат, вода колко и колко да се стопли, че да издържи, пък разходи за мляко огромни, разбира се има своите предимства и това, но определено предпочитам кърменето.

# 515
  • София
Децата ми не са били при мен,  но съм си ги кърмила през деня, та и после по една година. В общите стаи също може децата да са при вас, това не е забранено. Останалите са разбрани, все пак това е болница, не санаториум.

Общи условия

Активация на акаунт