💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 12 (22.11 - 27.11)

• 79 637
  • 1 712
  •   1
Отговори
# 465
Balaban, защо не се амбицирате да извадите всички кадри на всички участници, плюс тези на продукцията, разбира се, в които е имало нещо нередно, моля!
Сигурна съм, че тогава ще стане една истинска, хубава, аргументирана и абсолютно коректна дискусия по темата.

Всеки може да извади кадри, които намира за изобличаващи. Ако вие имате нещо, което смятате, че заслужава размисъл и дискусия, публикувайте го и ще го коментираме. Аз съм извадил своя пример в очакване на някакви аргументирани коментари, но уви, нулева реакция до момента.

Ето например по-горе в темата имаше кадър как Мартин поставя куб извън установените места. Това, както и опирането на масата с кутре, спор няма, си беше явно нарушение на Марто, но еквивалентно от другата страна Момчил многократно си придържаше масата непозволено и шареше с лявата ръка, която принципно трябваше да му е зад гърба през цялото време. Аз тези нарушения ги отдавам на незнание или на чист инстинкт, а не на някакъв лош умисъл. Така или иначе и двамата си получиха предупрежденията от Димо. Но криенето на кубчета в лява ръка и препредаването лява-дясна ръка под масата, както направи Момчил, беше фрапиращо нарушение и определено си беше стопроцентово хладнокръвно шмекеруване. Поредното! Тук няма как да излезеш и да се оправдаеш с "ама аз не знаех", след като съвсем ясно ти е обяснено, че кубчетата се пренасят едно по едно само с една ръка, докато другата е зад гърба.

Вече се изтърка и другото обичайно обяснение за шмекерлъците: "щом нещо не е изрично забранено от правилата и не е забелязано от съдията/Димо, значи е позволено". Аз лично съм участвал в изготвянето на правила за подобни любителски игри и знам колко е невъзможно да обхванеш всички частни ситуации, които могат да възникнат в хода на състезанието, казуси изникват непрекъсно. И знам как винаги се появява един определен род тарикати, които съвсем целенасочено и недобросъвестно експлоатират "кухините" в правилата, за да профитират на техен гръб или най-малкото се правят на недоразбрали, когато ги хванат по бели гащи. Винаги си личи, когато някой нарушава от незнание и когато е от тарикатлък, особено когато са налице съвсем ясно изразени тенденции.

И тъй като органически ме дразнят подобни тарикати, поставяйки се в позицията на Продукцията, ако цял сезон имам участник, който не спира да менти - ти му правиш забележки, той продължава да менти, ти отново му правиш забележки, той не само продължава да менти, ами започва да ти играе някакви театри и роли - та в един момент със сигурност ще ми писне и ще го сложа на пангара, най-малкото за назидание. Не само чисто човешки ще съм издразнен, че ме правят на глупак, но определено ще внимавам какъв сигнал ще дам на бъдещите участници, а и на зрителите като цяло, ако подмина без последствия системните шмекерии на някой персонаж, още повече на топ героя, който би трябвало да е пример за подражание.

# 466
  • При семейството си
Много искам вече, докато Момчил и Рълев, съответно феновете им си го/ги мерят, Благо да грабне чека.

# 467
  • Сливен
Много искам вече, докато Момчил и Рълев, съответно феновете им си го/ги мерят, Благо да грабне чека.
А дали пък няма да стане точно така?

# 468
  • На Изток от Рая
При очертаващата се коалиция м/у Мартин и Рълев, днес Мастагарков ще има възможността да играе за спасението си от номинация, както вчера го направи Мартин.
При загуба на сините не виждам идеален номиниран за Ралица, пак ще набива канчетата, както някой по-нагоре беше споменал, ако е Дени, защо е жена, ако е мъж значи сигурна елиминация за Вики. 🙂
А как разбирате, че мнението ви е изтрито, съобщение някакво ли получавате?

# 469
  • Другата България
La Vikinga,
Така беше до снощи-относно СМ.
Героят вече е Мартин.
Изливат се тонове хейт по Момчил. Мернах и поне 6 сайта с отвратителни заглавия на противопоставяне Мартин-Момчил.
Не знам какво се случва дори и тук, за всеки случай няма да пиша повече...
Тъкмо това идвах да пиша, имах отвратителен ден, след 24 часово дежурство, в едно задръстване прехвърлих ФБ и се втрещих.....толкова хейт не съм срещала от началото на сериала, а бях излязла от две групи, останах само в още две, от които сега напуснах окончателно. Неграмотни, озлобени хора, обиди и всякакви определения за Момчил, дори не говорят за него по име, а Шмекера...за сметка на това Мартин е издигнат на пиедестал едва ли не, и се дава за пример като честен играч и такъв, заслужаващ финал.
Единственото нещо, за което съм доволна е, че това напълно потвърди всичко, което писах през последните дни, и не само. Джоли, ти ли питаше защо, или беше друг? Ей го на, целта на продукцията е постигната, протежето Мартин придоби геройски образ за два дни, някак “случайно“ вмъкнаха в точния момент и предложението на Рълев да играят заедно, сега ще станат комбина и ще “мачкат“ напред и наред, дори защо не Ръльо да си жертва сабите за него - и това ми минава през ума. Докато едно младо и умно момче, направило грешката да се запише в този евтин и пошъл сериал е омаскарено, унизено, наричано всякак само защото едни хора си позволиха да пуснат тази дума в обръщение с цел хляб и зрелища, и “народа“ захапа....няма мисъл, няма смисъл, на него му е важно да мрази някой. А че става въпрос за ПРАВИЛА, които в нито една битка и в нито един момент не са били меродавни в този сериал, и не са се спазвали от всички - това никой не го интересува, Фродо е пуснал мухата, и Ганьо с отворена уста я е “лапнал“...., какво тук значи да помислиш мъничко поне ЗАЩО се прави всичко това!
Подчертавам, че говоря за ФБ и някакви евтини сайтчета, които той ми предлага, тук не съм чела, не знам и не искам да знам кой какво, надявам се само Момчил да излезе “невредим“ от цялата “помия“, която се излива в мрежата, списващите в нея, а и “великите“ продуценти акъла и възпитанието не могат да му вземат.
Надявам се и Рълев да не излезе омаскарен покрай предстоящия съюз с Мартин, не го вярвам предвид геройския му едит до момента, но и това момче не го заслужава.

# 470
Мастагарков като нищо ще си остане сам без коалиция. Нищо де, аз ще го подкрепям.
Интересно ми е дали на Момчил един ще му бъде лоялен от тези, на които спечели предимства. На Оряшкова “благодарността” я видях, но от Дунев и Благо не знам какво да очаквам.
Чакам и Дени да видя към кого наистина  ще е лоялна, особено ако се разминат майка й, Мишо и Мартин в новите коалиции.
Между другото лозунгите за женски финал за щастие вече от никого не ги чувам, че отдавна вече стана нелепо.

Да, и на мен ми е интересно. Особено как Дунев ще се оправдава, за това че се е отметнал от думите си казани към Момчил /предполагам, че ще се отметне. Дано ме опровергае/.

Ами как, много лесно даже.Ще му каже : Момчи, виждам че напоследък губиш увереност и затова те пращам да си понатрупаш пак.И готово.

# 471
О, Telesilla, да, права си. Затова не се бях сетила въобще Confused и аз към белите птици отлитам.
Няма как да разкрият номинирания предварително, значи наистина в промото се издават.

# 472
Скрит текст:
ще е син, след като утре ще се знаят първите финалисти.
ако паднат червените, сините освен Виктория също ще са финалисти. Така ,мче не се знае...
от сините не се знае кои са сигурните финалисти. а водещия това каза - първите сигурни финалисти.
ако сините пак паднат  всеки от тях може да е втори номиниран и да не се завърне. така че те не попадат в графа "сигурни". поне такава е моята логика.

[/spoiler]
Помисли пак.Това изказване е след играта.Вече се знае кои са победили.Ако са победили сините, всички без Вики са сигурни финалисти.Ако са победили червените, всичките червени са сигурни.
след играта е , но преди номинацията.
при победа на сините , след номинация на червените  синята може да победи червеният номиниран. в проценти 80% от сините са финалисти, но може да станат и 100 %.  докато червените победят - те са 100 % финалисти. всички без условия.  за това си мисля, че червените при победа са по-сигурни, отколкото сините при победа.

[/quote]

Който и отбор да победи имаме четирима сигурни на 100 процента финалисти.Без условия.Кой кого ще победи след това е без значение за тези четиримата.

# 473
Георги/ Ямболският/ току що сподели в Тик Ток ,че всички награди като огърлици ,саби и тем подобни си ги криели или в личния багаж ,или под дюшека.А на стопанството още по-лесно било.Да сме забелязали Рълев как като ходи на номинационен съвет винаги ще ходи с раницата .Бил голям приятел с Гатьо.

# 474
Оффф Дунев и той като Вальо взе да ги буди

# 475
  • Буркина Фасо
Който и отбор да победи имаме четирима сигурни на 100 процента финалисти.Без условия.Кой кого ще победи след това е без значение за тези четиримата.
така е ако бяха казали бройката сигурни. но не го казаха.
аз заложих на процентите. продукцията може да не е на това мнение. Smiley

# 476
Краси вече стана и секретарка на Момчил. Joy Joy Joy

# 477
Дунев много ме дразни с тия умалителни имена -Мишенце,Викенце,Момчинко,Денинце Sad

# 478
  • На Изток от Рая
Старейшините, ако загубят трябва да дадат на Вики право да си избере съперник, така ще е най-честно спрямо нея, а и Ралица ще е доволна😀

# 479
  • Stockholm
Ако имаше още една ръка, сигурно всичките кубчета щеше да си държи. И с тая бързина дето си ги взимаше от едната и слагаше в другата ръка. Иначе пък си сложил ръката с третото кубче зад гърба. 😅

Ее, Момчил прекали жестоко наистина. Хванал си 2-3 кубчета в едната ръка, с другата ги подрежда, без да се навежда. Направо си беше за дисквалификация. Мега нагъл. Добър играч си, ама не се излагай. Не го харесвам вече.
Лелее, че той надминал и многоръката Шива! 😂
Сладур! СитЛъв:blue_heart:

Общи условия

Активация на акаунт