В момента чета...87

• 55 007
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Аз пък очаквах повече от Истински детектив..
Предишните сезони много ме бяха впечатлили (особено първият).

# 451
  • Разпиляна във въображението

В момента чета "Коледа в Тифани" на Карън Суон и с нея мисля да приключа с коледно/зимните книги за тази година. Колкото и да ми е мъчно да го призная празниците свършиха.

Точно тази Коледа никак не е коледна Simple Smile Приятна книжка, ама малко досадна.

Някъде в Ню Йорк, на едно модно шоу реших, че не мога да си губя времето с нея.

# 452
Чета "Разговори с Бога".

# 453
  • Plovdiv
Тарталета, бе и на мен не ми се вижда още коледна, но я почнах вече

Мiriel, точно до там съм стигнала

# 454
Най-сетне достигнах до нея. Ще си я чета бавно, че другите две вече ги прочетох.

# 455
  • София
Започнах "Магистрала Линкълн" - ами, много е хубава. Да, типично в негов стил е доста бавна и описателна, но не ме дразни. Много ми е топла и уютна, засега. Обичам книги, чието действие се развива в Америка през 50-те, 60-те, 70-те и тн. Simple Smile  Много се изкефих как главният герой отиде в библиотеката, за да потърси информация за населението на един град. Няма телефони, няма интернет. Simple Smile Ще видим как ще е по-натам, но имам добро предчувствие.

# 456
  • София
Приключих "Вятърът знае името ми" на Алиенде. От начало мислех да поставя по-ниска оценка, понеже не ми беше особено интересно, но към края книгата ме грабна. Доста тежки теми за сегнати в нея, но последната ( може би като най-непозната за мен) направо ме срази. Реалната ми оценка е 3.5/5. Някъде в купчината ми стои и "Виолета" . След като я прочета ще видя дали бих посегнала към трета нейна книга. Grinning Иначе мисля, че  вкъщи трябва да имам и принтирано копие на "Къщата на духовете" в оригинал. Не знам по какъв повод се беше озовал в мен, нещо, свързано с училище, вероятно, но така и не я прочетох.

Продължавам с "Оризовата майка".

# 457
Прочела съм почти всичко от Алиенде, издадено в България. Почитателка съм ѝ. За мен "Къщата на духовете" е най-добрият ѝ роман. Може би и филмът ми е въздействал за това.

# 458
  • София
Прочела съм почти всичко от Алиенде, издадено в България. Почитателка съм ѝ. За мен "Къщата на духовете" е най-добрият ѝ роман. Може би и филмът ми е въздействал за това.
И "Бекрайният план", много силна книга. Даже ми е по-въздействаща от трилогията. Тя ми е на второ място, заедно с "За любовта и сянката".

# 459
  • Wonderland
utro77, благородно завиждам. Ще очаквам с интерес да споделиш мнение. Кучо е много сладък Heart Ще те пази от това, което броди из тази книга Blush Междудругото издателството подготвя издаването и на друга нейна книга "The children on the hill".

Аз изоставих "Баскервилското куче".
Започнах "Имало някога едно разбито сърце" от Стефани Гарбър. Поредицата ѝ "Каравал" ми е изключително любима. Надявам се и тази да се превърне в такава Blush

# 460
На мен Къщата на духовете ми е много различна от останалите книги на Алиенде, които съм чела. Хубава е, но прекалено много мистицизъм има. Паола сякаш ме докосна най-много. Японският любовник пък ме разочарова.
Аз продължавам с Автобиографията на Чаплин.

# 461
Приключих със "Следите на душите " Майкъл Нютън. Първата "Пътят на душите " ми хареса много повече (беше ми в топ 5) за мен тя беше, като експлозия в съзнанието ми а тази просто утвърди и доразви наученото.

Сега чета две книги
"Богат, беден " Ъруин Шоу
"Глюкозна революция " Джеси Инчауспе,която я чета в ел. вариант и превода е много зле,сякаш е с Google преводач. Някой има ли я в книжен вариант да каже как е ? За самата книга, мисля че е задължително четиво за всички не само за хора с ИР и диабет. Започнах от 2 дни да прилагам хаковете, които препоръчва писателката та да видим.. на около средата съм и до края вярвам, че ще науча още .

# 462
  • София
И на мен "Японският любовник" не ми хареса. За това ми е интересно сега дали ще ми допадне "Оризовата майка".

# 463
Последната книга на Алиенде е най-слабата й според мен (Вятърът знае името ми) дали заради лошия превод не знам. На мен любима ми е Инес, моя любов.
Бакман с неговите повторения ме отекчава, но иначе пише увлекателно.

# 464
Не мога да чета няколко книги на веднъж . Предпочитам да се съсредоточа върху една.
Вече преполових ,, Всичко , което оставихме недовършено '' на Ребека Ярос . Харесва ми преплитането на двете времеви линии - минало по време на ВСВ и настояще .

ПС : Днес взех ,, Разораната целина'' , ,, Парижката Св. Богородица '' и ,, Дамата с камелиите '' . Една от тях ще е следващата . Запалила съм се да събирам Класически книги .

Общи условия

Активация на акаунт