В момента чета...87

• 55 014
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
За 4 дни прочетох " Стълба към небето " и " Вода за цветята ". И двете си заслужават и се четат на един дъх.
Следя ви, и ви следвам в предложенията. Много сте полезни, добре че ви открих.

Започнах " Тайната на Димана".

# 436
Завърших “Магистрала Линкълн” с огромно удовлетворение ,че съм прочела нещо истинско,произведение с класа,собствен чар,различно от всичко друго, с което ни наводняват автори и издателства.Вълнуващи различни съдби,весели и тъжни моменти,има и “аростократични” елементи за феновете на “Един аристократ в Москва” в буквален смисъл.Има и детска радост от вълнението да пътуваш и опознаваш големия свят,приключения,цирк,много препратки към гръцката митология,Шекспир.И преди споделих,че интересно са изложени и вплетени в историята толкова много исторически факти,че книгата си е цяла енциклопедия.История и за доброто,за по-различните сред нас,истинските хора с неопетнена душа,както и тези,които искат да направят добро,но нещо в живота им непоправимо ги е “рзавалило”,за разделите и за изоставените.С една дума първата ми номинация за тази година вече е прочетена!

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 08:03 от Calabria

# 437
Започвам Баба праща поздрави и се извинява, харесвам Бакман, стига да не чета романите му един след друг.

# 438
  • София
Оооо, супер, и аз съм си я взела "Магистрала Линкълн". Може би даже нея ще я почна. Като се съвзема от "Докъде се издигаме в мрака" (много мъка има в тази книга).

# 439
  • София
Вчера приключих "Смъртта отива на оглед". Оценка 1/5, просто няма за какво да се хвана, за да дам по-висока оценка- скучна книга, скучни герои, скучно разследване, скучен убиец. Нямаше дори един единствен момент, в който да се развълнувам или да бъда под напрежение. Единственото неочаквано беше мотивът на убиеца, но и той беше скучен и изсмукан от пръстите. Изобщо не препоръчвам. Голям фен съм на жанра и тази книга за мен е направо подигравка с него.

Продължавам с "Вятърът знае името ми"- първа среща с Алиенде. Grinning

# 440
Жалко, че "Смъртта отива на оглед" не ти е харесала. Вярно, че започва малко по-бавно, но аз много харесах Винстон с всичките му странности, също и контраста и сблъсъците с Туве. Втората книга е по-силна според мен, но трябва да се има предвид, че тези книги не могат да се сравняват с другите трилъри на Андерш де ла Моте, които са си класически криминални трилъри. Не могат да се сравняват и с книгите на Юрт и Русенфелт, нито на Руслунд и Хелстрьом, нито на Несбьо. Просто това е по-различен жанр, повече в стила на Агата Кристи, по-скоро летен и лежерен, за плажа дори. Между другото, тази година ще излязат две книги на Катарина Бивалд, които са в същия жанр - написани са като намигване към Агата Кристи, с доста по-спокойно темпо, но пак си има убийства, разследване, различни нишки в историята, герои, всеки от които е малко или много чешит. Несправедливо е да ги сравняваме с класическите криминални трилъри, защото просто не се отнасят към тях.

# 441
  • София
Ами аз други негови книги не съм чела, но да ти кажа няма да рискувам и да пробвам. Grinning

# 442
Прочетох ,, Източни светлини '' на Бритъни Чери . Много ми хареса даже на края ми течаха сълзите . Много ме разчувства . Единственото , което ми досади ,че постоянно се хващат за тоя нос . Като цяло ми хареса хубава история . Очаквам и 3 тата . Предполагам тя ще е за Деймисън .

Мислейки да започна някоя класика , но плана се промени и започвам ,, Всичко, което оставихме недовършено''.

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 11:58 от ֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍

# 443
Прочетох "Четвърто крило", сега съм на "Дюн" том 1.
За "Четвърто крило" мога да кажа, че може би няма да е следващия "Хари Потър", но сюжета бива, интересен е. Искрено ме подразниха две глави, които бяха в стил "50 нюанса сиво". Някак не го очаквах от фентъзи роман и ми изглеждаше, че е написано така "да има от всичко". Едва ли ще очаквам с нетърпение следващата част, но бих я прочела.

# 444
Започвам Самюел Бьорк - Пътувам сама.

# 445
  • Чукарландия
Започнах "Ледена тишина" - Рагнар Йонасон. Нещо не ме грабва за сега.

Ледена тишина е четвъртата книга от поредицата за инспектор Ари Тор Арасон.
Все още не съм прочела точно нея, но предните три ми харесаха. 🤗

# 446
Започнах снощи "Смола" на Ане Рил, но съм много в началото.

# 447
  • Plovdiv
Приключих "Midnight in the snow" на Карън Суон и мога да кажа, че ми хареса. Нищо натоварващо, идеалният избор за книга, която да си четете пред камината с одеалце и чаша чай. Само не разбрах избора на заглавие от авторката, но то пък пълно щастие няма.

След нея прочетох "Зимна Разходка" на Елин Хилдебранд. Втората част от трилогията ми хареса, колкото и първата. Лека и приятна, напълно те потавя в живота на едно семейство, в което има от всичко. Единствено краят ме остави малко с пръст в уста, но грешката си е моя, защото не бях разбрала, че има и трета част.

В момента чета "Коледа в Тифани" на Карън Суон и с нея мисля да приключа с коледно/зимните книги за тази година. Колкото и да ми е мъчно да го призная празниците свършиха.

Искам да ви кажа, че досега няколко пъти препоръчвам на мама заглавия от групата и всички са били топ попадения. С две думи радвам се, че ви има

# 448
  • Mediterraneo

В момента чета "Коледа в Тифани" на Карън Суон и с нея мисля да приключа с коледно/зимните книги за тази година. Колкото и да ми е мъчно да го призная празниците свършиха.

Точно тази Коледа никак не е коледна Simple Smile Приятна книжка, ама малко досадна.

# 449
  • Sofia
И аз съм на "Пътувам сама" на Самюел Бьорк- харесва ми, върви ми и е приятно написан трилър. Мисля че ще продължа и с останалите негови, освен ако нещо извънредно интересно не ми пресече пътя тези дни, тъй като съм към края на книгата.

Извън темата, но @Лолита, страхотен първи епизод от 4ти сезон на Истинските детективи, наистина се впечатлих и чакам с нетърпение следващите.

Общи условия

Активация на акаунт