В момента чета...87

• 55 069
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря за темата!
Много се зарадвах като видях тук, че има продължение поредицата за Себастиан Бергман.
В момента започвам “Вълче лято” на Ханс Русенфелт.

Последна редакция: пт, 15 дек 2023, 21:09 от Mama xxl

# 181
  • Mediterraneo
Гея, избута ли Безгранично? Аз, за мой срам, още я влача. Така не бях зацикляла на книга от години. Абсолютна 2/5 *, не знам защо си я причинявам, ама ми останаха 50 страници, тази година може и да я довърша Simple Smile

# 182
  • на острова на мечтите
Започнах "Бог пътува винаги инкогнито" на Лоран Гунел. Започвам я за втори път. Но нещо много ме дразни.
Препрочитам Поетът на Майкъл Конъли. Тя поне върви бързо.

# 183
  • в сърцето на един мъж...
Гея, избута ли Безгранично? Аз, за мой срам, още я влача. Така не бях зацикляла на книга от години. Абсолютна 2/5 *, не знам защо си я причинявам, ама ми останаха 50 страници, тази година може и да я довърша Simple Smile

Успях Simple Smile ама с много зор. И за да я забравя минах на Харлан Коубън, че и го прочетох Simple Smile Много ми хареса. За сега ще си почина малко от Карл Мьорк... Аз на инат я завърших, че не обичам да оставям поредици.

# 184
  • София
Коубън го бях зарязала за година-две, но онзи ден ми похвалиха "Уин" и я прочетох за два дни. Много, много ми хареса. Моментално си изтеглих предходната "Дом" и я подкарах. Grin

# 185
И аз си купих преди няколко месеца "Уин" на Коубън и ще я чета някога, макар че претърпях голяма греда с "Остани", на два пъти я мъчих и ще се опитам един последен трети, ама не знам и аз кога. Дано "Уин" е по-добрата.
Аз съм едва доникъде със "Санаториумът" на Сара Пиърс, зачитах я за кратко, но покрай "Тайната библиотека" на Оливър Тиърл я позарязах и сега ще я засиля, че ми остават едва 6 дни до приключването на безплатния ѝ период. Тазмесечните предложения на Озон изобщо не ме привличат и няма да си причиня нито едната, нито другата, дано Януари е по-благосклонен.

# 186
  • Бургас
Благодаря за темата!
Много се зарадвах като видях тук, че има продължение поредицата за Себастиан Бергман.
В момента започвам “Вълче лято” на Ханс Русенфелт.
И двете книги ме чакат!
Едната от пролетта,другата от седмица!
А време за четене - никакво 😔

# 187
За първи път чета нещо от Робърт МакКамън.
Още само с предговора към “Момчешки живот” толкова много ми хареса, че се радвам че точно това е изборът ми за книга и автор , с която да направя преход между тази и следващата година, ще прочета и другите му книги, които намеря.

# 188
За първи път чета нещо от Робърт МакКамън.
Още само с предговора към “Момчешки живот” толкова много ми хареса, че се радвам че точно това е изборът ми за книга и автор , с която да направя преход между тази и следващата година, ще прочета и другите му книги, които намеря.
Преди време бях чела доста добри отзиви за книгата и ми стои в любими на сайта на Озон.. ще чакам мнението ти след като я прочетеш!

# 189
Благодаря за доверието относно мнението ми 🤗, CocoMilk, но за себе си вече предпочитам по друг начин да преценявам дали искам или не да чета дадена книга, след като съм имала спрямо някои книги различни очаквания и реално след това не толкова възторжени лични впечатления.
Видях, че в един достатъчно популярен сайт (за продажба на книги и не само) има първите страници на книгата, прочит на откъс достатъчно често ми е помагал да преценя дали искам дадена книга или не.

Впрочем, номинираната “Четвърто крило” (нея прегледах от чисто любопитство, стилът на писане никак не ми хареса) спечели на ГР категория “роментъзи”, честно казано не бях забелязала, че и такава имало.

# 190
Прочетох "Мост до Терабития" и ще си пусна филма тия дни. Сладка история, но леко тъжна. Дадох й 4*.
Нялой беше казал, че чете Буболечка в кревата - дали може да ми каже крайното си мнение, че я имам, но все не посягам към нея...
Сега се чудя с какво да продължа, чудя се между Деликатесен труп и Смола, пък да видим 😄

# 191
"Вълче лято" на мен много ми хареса, и нямам търпение да видя продължение. Надявам се да има.
По препоръка на съфорумка започнах непозната за мен поредица исландско крими на Арналдур Индридасон, и ударих в десятката. След 3 дни съм  на втората книга за инспектор Ерлендур - "Гробна тишина" (The Silence of the Grave).
Проверих заглавията на български език, и въвеждам според официалния превод.
Втората е много по-силна от първата, кандидат за 5 звезди от мен.

Между двете книги нетърпеливо погледнах друга препоръчана, автобиографичната "Изумление и трепет" (Fear and Trembling) на Амели Нотомб, и я преполових неусетно за едно сядане - за фирмената култура и културен шок изпитан от първа ръка в японска корпорация, поднесен с фин, интелигентен хумор. Ще я дочета довечера, след като довърша "Гробна тишина", защото след един любопитен поглед ме погълна изцяло. Само Юрт и Русенфелт са ме държали така от този жанр, и бързам да споделя. С много други популярни автори удрях на камък, а зимата е време за почтено крими.

С Амели Нотомб ще продължа да се запознавам.

"Понякога лъжа" на Алис Фини ме разочарова с гротескния си финал, и приключих с авторката. Много силни моменти имаше, частта на дневника на детето звучеше автентично и движеше сюжета напред, но напънът на Фини да шокира верижно читателя, и то на всяка цена, безнадеждно погреба интереса ми към авторката. А "Камък, ножица, хартия" ми беше харесала.

# 192
Много познато ми се стори името Арналдур  Индридасон, но погрешно го свързах с исландки сериал. При справка с Гугъл се оказа, че ми е познато заради  “Гласът”. Непременно ще прочета и “Гробна тишина”, благодаря за отзива!

# 193
  • Чукарландия
Прочетох Олива Денаро, хареса ми много. 💖
Продължавам с Олив Китридж отново и мога да кажа, че Елизабет Страут отлично се е справила с продължението! Прекрасни, толкова човешки истории... ❤️

Dez, аз обожавам книжките на Амели Нотомб. Изумление и трепет ми я беше препоръчала Mijjj, а оттам се запалих въобще по книгите на Амели. 🤗

За началото на новата година съм си заредила Евангелие на отровното дърво. Чака ме чинно подредена върху нощното ми шкафче. 🤗

# 194
BbeLLa, с коя от многото книги на Амели Нотомб би препоръчала да продължа?

Общи условия

Активация на акаунт