В момента чета...87

• 55 085
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Бихте ли препоръчали книги / филми, сериали/, на историческа тематика, свързани с Хабсбургската империя и Френския кралски двор!
Вижте "Мария Терезия"- Габриеле Мари Кристен, както и "Бианка Ланча", която засяга времето на Фридрих. Първата не съм я чела,но ми е в списъка. Втората ми хареса много.

# 271
Чета и Пепел в снега на Рута Сепетис, още в началото съм и ме стиска за гърлото.
Наистина влиза мн под кожата тази книга. Не знам как може една и съща авторка да е писала нея и "Сол при солта", която беше доста слаба, според мен.
Приключих с последния трилър на Карин Слотър и нейния Уил Трент. Този път зверствата ми дойдоха малко в повече, по-скоро беше хорър, отколкото трилър, но му дадох висока оценка.
Ще приключа годината с "Полубрат" на Ларш Собю Кристенсен (тази книга може да спечели приза за най-грозна корица на вс езици, на които е издавана). Пуснах си да слушам и "Фотографът" на Галин Никифоров, след като "Ева Луна" ме отегчи безмерно и реших да не си губя времето с нея.

# 272
А дали ще има нова книга от поредицата за Уил Трент? Дано Сиела не са се отказали от нея, макар че няма да се изненадам. За феновете на YA фентъзи, не знам дали знаете, но няма да има нови преведени книги на Джей Кристоф. Което е разочароващо, защото аз тъкмо смятах да се запозная с творчеството му посредством "Нивганощ".

# 273
В края на книгата имаше публикувано интервю с нея и я питаха какво ще пише сега, тя отговори, че може би нова история с Уил Трент. Надявам се и аз да има. Имало сериал Уил Трент, но нямам намерение да го гледам, предполагам доста са смекчили сюжета, а избраният актьор няма нищо общо с истинския Уил. За сметка на това, в сериала за другия ми любимец, Джак Ричър, са уцелили персонажа на 100%.

# 274
Ти за коя говориш? Три книги има издадени за Уил Трент, като първата отдавна е изчерпана, последната преведена е "Погубени". За нея ли говориш? Каня ѝ се догодина, да видим дали ще стигна до нея.

# 275
За "After That Night", последната написана от авторката, единайсета подред. Сиела са доста назад но виждам, че са издали първата през далечната 2009, а следващите две след 2020, така че може и да продължат. Или пък не...

# 276
  • София
Не възлагам големи надежди, че ще издадат всичките 11 книги за Уил Трент. Първата на български е издадена от Инфодар през далечната 2009-та. След дълга пауза следват две от Сиела. Ако се продължи в същия дух, очаквам още две някъде към 2033-та година.

# 277
Ако междувременно не са спряли поредицата. Ето примерно тази за Еверт Гренс и Питър Хофман на Андерс Руслунд няма да бъде довършена, а много харесах "3 дни" и си я закупих с удоволствие.

# 278
Поредиците не се довършват, защото не се купуват достатъчно добре, а невинаги издателствата могат да компенсират ниската възвръщаемост от определени поредици с висока от други книги или поредици. За Руслунд е много жалко наистина, евентуално би могло да излезе още една негова книга, но миналата година по това време вече бяха издадени две нови, тази година може да се е появила и следваща, не съм проверявала. (Всъщност има и една друга книга, която не е издадена, а е по-стара - "Три часа"). Така че наистина у нас вероятно поредицата за Пийт Хофман и Еверт Гренс ще остане недовършена, за съжаление. Просто за издателството е неоправдано да продължава с издаването на книгите, след като тиражите не се продават.

А иначе аз чета "Отново Олив" и "Етюд в черно" на Хосе Карлос Сомоса и съм много доволна и от двете. "Отново Олив" за мен е необходимото продължение, без което първата книга стои недовършена. А "Етюд в черно" е доста любопитна версия как би могла да се е зародила историята за Шерлок Холмс.

# 279
  • Варна
...
За феновете на YA фентъзи, не знам дали знаете, но няма да има нови преведени книги на Джей Кристоф. Което е разочароващо, защото аз тъкмо смятах да се запозная с творчеството му посредством "Нивганощ".

Поредицата включва " Нивганощ", " Божигроб" и " Мраколуние". Тази поредица е завършена и все още при щателно издирване е възможно да се събере цялата. Вчера в книжарница Сиела видях 2 от трите книги. Едната със сигурност беше" Мраколуние ", а за втората налична книга не съм сигурна за заглавието. На мен ми хареса поредицата и я препоръчвам. Добър сюжет, запомнящи се мъжки и женски образи, силен финал. Simple Smile

Иначе вчера приключих " Самите богове" на Айзък Азимов. С тази книга мислех да приключа тази книжна година  и го направих. Каквото и да напиша за Айзък Азимов ще бледнее. Класа, научна фантастика в най- чист вид. Удовлетворяващо завърших годината . Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 дек 2023, 17:34 от floren

# 280
  • София
Прочетох “Хляб по водите” от Ъруин Шоу. Заглавието е препратка към Библията, означава нещо като “направи добро, пък го хвърли зад гърба си”, не търси пряка отплата. Действието се развива през 70-те в Ню Йорк. Гимназистка спасява богаташ при нападение в парка и той започва да помага на това семейство от средната класа. Те с радост приемат, но колкото повече получават, толкова повече се променя животът на всички - към по-зле. Дали обаче богаташът е виновен, или даровете му просто изваждат наяве това, което е заложено у всеки от героите? Не мога да си отговоря и това е заради таланта на Шоу. Той е умел разказвач, който вплита много житейска мъдрост в писането си. Познавам го от разказите му, а това е първият негов роман, който чета, но няма да е последният.

# 281
  • на изток от рая
Прочетох “Хляб по водите” от Ъруин Шоу. Заглавието е препратка към Библията, означава нещо като “направи добро, пък го хвърли зад гърба си”, не търси пряка отплата. Действието се развива през 70-те в Ню Йорк. Гимназистка спасява богаташ при нападение в парка и той започва да помага на това семейство от средната класа. Те с радост приемат, но колкото повече получават, толкова повече се променя животът на всички - към по-зле. Дали обаче богаташът е виновен, или даровете му просто изваждат наяве това, което е заложено у всеки от героите? Не мога да си отговоря и това е заради таланта на Шоу. Той е умел разказвач, който вплита много житейска мъдрост в писането си. Познавам го от разказите му, а това е първият негов роман, който чета, но няма да е последният.
Прекрасна книга, няколко пъти я препрочитам и винаги ми носи наслада от дълбочината и многообразието в характерите на героите.
Силно Ви препоръчвам и "Нощна работа", има я в читанката.

# 282
  • София
Прекрасна книга, няколко пъти я препрочитам и винаги ми носи наслада от дълбочината и многообразието в характерите на героите.
Силно Ви препоръчвам и "Нощна работа", има я в читанката.

Слагам я в списъка!

# 283
floren, знам, че трилогията е преведена на български език, но читателният интерес не е висок и издателство Егмонт нямат намерение да издават други негови книги.

# 284
  • София
...
За феновете на YA фентъзи, не знам дали знаете, но няма да има нови преведени книги на Джей Кристоф. Което е разочароващо, защото аз тъкмо смятах да се запозная с творчеството му посредством "Нивганощ".

Поредицата включва " Нивганощ", " Божигроб" и " Мраколуние". Тази поредица е завършена и все още при щателно издирване е възможно да се събере цялата. Вчера в книжарница Сиела видях 2 от трите книги. Едната със сигурност беше" Мраколуние ", а за втората налична книга не съм сигурна за заглавието. На мен ми хареса поредицата и я препоръчвам. Добър сюжет, запомнящи се мъжки и женски образи, силен финал. Simple Smile

"Нивганощ" е май изчерпана, но я има в читанка. Останалите две книги все още са налични.
И аз много харесах поредицата.

Общи условия

Активация на акаунт