ДЕКЕМВРИ на вратата чука вече, хайде всяка мама да си гушка бебче! - ТЕМА 13

• 51 580
  • 605
  •   1
Отговори
# 150
Daisy, страхотна новина. Heart Eyes Желая ви безброй щастливи мигове заедно. Да наваксате бързо дните, в които бяхте разделени. Heart

# 151
  • София, България
daisy, страхотни новини! Хайде да не се разделяте никога повече Blue Heart

Честито на Мацето и тук, да не остана по-назад Blue Heart

Аз вчера бях на последния си насрочен преглед. Надявам се да няма допълнителни проблеми до секциото. Не излезна да е качил грамове за последните дни, но доста мърдаше и не можа хубаво да го измери.  Стана ми някак емоционално, защото наистина нямам планове да имаме трето дете. Relieved

# 152
  • София
Daisy, страхотно, да се гушкате много вкъщи и да расте бебчо с бързи темпове!
Относно свижданията на 12-тия етаж на МД, дават да показваш бебето на прозореца без да го извеждаш. Ти може да излизаш с калцуни в коридора за свиждане и да оставяш бебето в бокса през това време. Може да ти подават храна и други принадлежности, от които имаш нужда.

# 153
Добро утро, момичета 🙂 Как сте? Мен от няколко дни ме занимава въпросът за упойките или по-точно епидуралната при естествено раждане. Някак си, след разговора с анестезеолог, не се чувствах добре информирана или иначе казано какво би било най-добре в случая - с или без епудуралната. Това и с катетара ми звучеше малко гадничко. И като цяло кога да се постави - в началото или при по-силни болки. Вчера гледах няколко видеа на специалисти по темата(избягвам лични видеа от раждания) и някак си се чувствам по-спокойна и се насочвам към епидуралната упойка в крайна сметка. А вие вече ориентирате ли се в такава посока или ще действате спонтанно при раждането? Хубав ден 🙂

# 154
Елфейс, на мен ми обясниха, че епидуралната се поставя при 4 см разкритие плюс още няколко фактора. Затова те следят на място и водещият раждането заедно с анестезиолога преценяват точния момент.

# 155
elface аз определено ще се тръшкам да получа епидурална, защото се знам колко търпя на болка. Освен това мисля, че така ще имам допълнителна доза спокойствие в целия процес. 😊

# 156
  • София
Elface слага се мисля над 4 см разкритие или по преценка на анестезиолог и АГ. В болницата където раждах даже ти дават помпичка да си нагласяш дозите сама според интензитета на болките. Аз исках с първото раждане, ама за съжаление много бързо направих 10см и не стигнах до там, само до спинална за секциото. Самото поставяне е подобно. Та ти си решаваш, най вероятно ще можеш да си прецениш по време на раждането дали иска (ще искаш със сигурност😂)

# 157
Аз вече писах, че съм ползвала два пъти епидурална упойка при нормални раждания. Не виждам защо да си я спестявам, когато ми се предлага обезболяване. Аз лично съм нямала странични негативни ефекти - нито главобилие, нито други неразположения.
Упойката се слага след определени сантиметри разкритие (или така поне беше при мен, май след 4 см, ако помня добре). Спираш да усещаш всякаква болка. Проверява се само разкрититето как върви и тоновете на бебето, твоето кръвно и т.н. Аз си вървях напред-назад и си говорих с акушерката. Когато разкритието наближи 8-9см. намалят малко дозата, за да усещаме напъните.
Сега ми предстои спинална упойка и планово секцио, с което да извадят момчетата. Тя ми се струва доста по-сериозна и да си призная - неизвестността ми създава известно напрежение. За това гледам да не мисля за нея.
Чета ви редовно, вече всички сме в трескаво очакване. Пожелавам на всички, които все още чакаме спокойствие и много късмет.

# 158
#imposibelle, аз съм имала спинална упойка при хирургическа интервенция за спиране на продължителен цикъл. Доколко си спомням бяха две боцкания, не усетих болка и стана много бързо и упойката подейства почти веднага. След това обаче около седмица нямах никаква сила, едвам ставах от леглото. Казах този път на анестезиолога и той ми обясни, че просто в моя случай заради загубата на кръв, не е била моята упойка, трябвало е да ми сложат пълна, но аз отказах тогава категорично. Така че ти може и да нямаш странични ефекти.
Момичета, и аз доколкото проучих няма почти никакви рискове, а плюсовете са много с епидурална. В Германия ми казаха, че най-добре е да реша и да ми я сложат в началото. Има опция да сложат катетара в началото, а обезболяващите впоследствие, за да се избегне момента, когато вече контракциите са силни и е по-трудно поставянето.
Маце, как се чувстваш? Възстановяваш ли се? Как е младежът? 🙂

# 159
Маце, как върви възстановяването? Успя ли да бъдеш в самостоятелна стая? Ако да, какъв е режимът на свиждания - от 5 до 6 както стандартно?

Днес ми беше прегледа и се оказа, че и моята скаридка не качва грамове. Тоновете бяха окей, доплер и той, но госпожицата не наддава на дебелина, а само на дължина.
АГ ми каза в събота сутрин отново да мина на тонове, в понеделник пак и ако съвсем няма никакво развитие, ще я вадим по-рано. Но така или иначе планираното секцио беше за идната седмица. Честно казано се надявам да си дочака датата, че и аз така съм се настроила ментално.

# 160
Аз също заявих епидурална упойка предварително, въпреки многото разнопосочни мнения, които четох сред които- забавяла раждането и може да се стигне до секцио, ако не усещаш напъните. Според мен си е до анестезиолог и Аг и организъм- абе късмет!
При мен няма никакви индикации за раждане , термина наближава и започнах да се притеснявам. На последния преглед нямах никакво разкритие, на тонове не се отчитат контракции, макар че през деня си имам няколко въшкави…бебе високо горе…днес си взех чай от малинови листа, макар да се сещам късно. Надявам се да започне естествено раждане, че моето АГ не чака много…не знам как са плаценти нищо, само ми се казва, че всичко е наред… и ми остава да се доверя

# 161
Смоуки, дано си остане датата както е планирана. Вече си се настроила психически и зная, че това е важно. Тя, девойката, не е малка, около 2.600 май си спомням. Ок си е, стига всичко друго да остане добре, не трябва, мисля, да се притесняваш.
#Rgold, аз пък слушах, че епидуралната даже забързвала процеса на раждане, защото родилката е подвижна. Чай от малиниви листа, разходки, сушени сини сливи помагали, ако имаш топка също.

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 14:19 от elface

# 162
  • София
Ее Смоуки що не каза че ще идваш, можеше да минеш да ни видиш. Хайде и да се извади тя е готова, нали и инжекции за дробчетата имаше бити та няма страшно.

Добре сме. Този път по лесно се възстановявам от секциото, може би психическата ми нагласа че ще отмине е ключова. С бебе се мъчим за кърмене все още, имаме малък напредък.

За стаята, нямаше самостоятелна и ММ каза да се поглезя с Вип стая. То не е много вип на вид, ама е удобна, сама съм и има диванче на което си лежа, кърмя. Другия плюс тук е че може да ти идват на визита когато искат и по колкото искат, даже придружител може да спи тук, та не съжалявам за избора. Даже в тази стая едно време лежах за задържане с баткото, та съдба е било.

# 163
Еее, Маце, много се радвам, че така се подреждат нещата по най-удобния за теб начин! Честно казано мислех да се обадя, обаче ММ много бързаше, че изскочи от работа, за да ме закара, а днеска в Щерев беше някакъв ужас от хора и всички полу или направо болни. Та общо взето си бях нахлузила маска и на ушите и гледахме по най-бързия начин да се изнесем.

# 164
Elface, и аз бих отказала пълна упойка, ако имам лукса да избирам. Просто се страхувам. С епидуралната не съм имала катетър.
И моето търпение е към своя край. Съпругът ми също потрива ръце за двуседмичния отпуск бащинство. Ще ни се върже идеално с празниците Blush
Софийските мами заформихте стабилна компания. Направо ви виждам напролет с количките по парковете.....

Общи условия

Активация на акаунт