ДЕКЕМВРИ на вратата чука вече, хайде всяка мама да си гушка бебче! - ТЕМА 13

• 51 562
  • 605
  •   1
Отговори
# 135
Maце да ти е жив и здрав малкия юнак, много да те радва и слуша! А ти бързо да се възстановиш, благодаря ти, че беше такава голяма помощ на нашата декемврийска група, за всички съвети и времето което ни отдели Flowers Hibiscus.  Развълнувах се, имам чувството че всички родиха, другите които са останали ще бъдат секцио и само аз ще си остана сама тук, чакаща, малко ме е шубе честно казано....

Лейди Роуз виж какво нещо е живота - явно Бог ви е закрилял, много се радвам за вас, бързо възстановяване ви пожелавам Blue Heart!

На всички останали - мисля ви и се моля всичко да е наред с бебета и с вас!
Аз няма да съм секцио “уж”, чакам всеки момент, но няма индикации за раждане…
Теди ти къде щеше да раждаш?

# 136
Маце, честито! Да е жив и здрав юнака и да ви носи много радост. Прекрасни мигове да имате заедно. Heart С чудни мерки се е родил. Heart Eyes

# 137
Честит син, Маце! Да расте здрав и силен, а на теб много бързо възстановяване!

Доплерите са добре, тоновете , водите също, затова и не вземат спешни мерки,  следя се при двама доктори. И според двамата не наддава заради остарялата плацента. Искат да му дадат още една седмица и според прегледа тогава ще се решава какво да се прави.. така обясниха.

# 138
Маце, честита радост ! Да ви е жив и здрав и много да ви радва! Бързо възстановяване!
Момичетата с притесненията, моля се всичко да бъде наред! ❤️  И при мен на последния преглед бебето не беше наддало, но доктора не се впечатли... Каза, всичко било наред! 🤔
Аз също много се притеснявам,  чакам с нетърпение датата на секциото и дано всичко да е наред!
Член от семейството ми е с Херпес Зостер, а ние живеем заедно и сме контактни. Аз съм боледувала от Варицела като дете, но пак се притеснявам много... Точно сега 😞

# 139
  • София
РРРРР при мен беше застаряла плацента, накрая нарушен кръвоток, но тоновете до последно бяха добри. Детенцето ми се оказа много жизнено и борбено и благодарение на това, и на докторите разбира се, сега ми е живо и здраво Heart
Надявам се нещата при всички останали да раждат, да се стекат по най-добрия начин и да гушкате здрави и усмихнати бебета!
Теди, благодаря ти за пожеланията и хубавите мисли за нас! Не се притеснявай, че ще останеш сама, тук сме още да споделяме първите трепети на майчинството и опит с преживяното раждане. Бог да е с теб също!

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 18:11 от ЛейдиРоуз

# 140
Desi Аз доста често, години назад имам херпес, но досега никой от домашните не се е заразил от мен. Не се безпокой за това. Чак и в бременноста изкарах херпес в 32гс но АГ каза че няма опасност за бебето. Със кремче ми мина за 3дни.

PPPPPP При мен тоновете са добре, но доплера не показа добри резултати. Обаче доктора каза че не е много зле положението и ще издържи до петък, тогава ще съм 37+0гс.
Аз се доверявам на лекарите в моята болница. Вчера сестра ми роди здраво момченце в 38гс със спешно секцио. При нея имаше проблем със тоновете на бебето и лекарите реагираха много бързо, за 15мин са уредили зала и са направили секциото. Така че ако е сериозно положението вярвам че веднага ще реагират докторите. Опитай да се успокоиш всичко ще бъде на ред.🤗

# 141
Maце да ти е жив и здрав малкия юнак, много да те радва и слуша! А ти бързо да се възстановиш, благодаря ти, че беше такава голяма помощ на нашата декемврийска група, за всички съвети и времето което ни отдели Flowers Hibiscus.  Развълнувах се, имам чувството че всички родиха, другите които са останали ще бъдат секцио и само аз ще си остана сама тук, чакаща, малко ме е шубе честно казано....

Лейди Роуз виж какво нещо е живота - явно Бог ви е закрилял, много се радвам за вас, бързо възстановяване ви пожелавам Blue Heart!

На всички останали - мисля ви и се моля всичко да е наред с бебета и с вас!

Теди, аз съм в 38 г.с. и си чакам термина, всички малко или много ни е шубе...не си сама! Ти къде ще раждаш?
Има ли още майчета дето чакат термин?

# 142
  • София
rgold , Tsvetkova17 в Щерев ще раждам, аз съм в 37+3 г.с., има 2,3 седмици до термина.
Хем искам да се свършва, хем знам че и след това няма да е лесно.

Бебето вече е над 3 кг. и се чудя как ще излезе от мен Smile. Опитвам се да не губя положителната си настройка.
В четвъртък съм на тонове и ми  е интересно какво се случва с тялото ми. От една седмица всеки ден усещам като менструални болки, особено вечер и като ходя повече, нямам идея контракции ли са или се скъсява шийката на матката.

# 143
rgold , Tsvetkova17 в Щерев ще раждам, аз съм в 37+3 г.с., има 2,3 седмици до термина.
Хем искам да се свършва, хем знам че и след това няма да е лесно.

Бебето вече е над 3 кг. и се чудя как ще излезе от мен Smile. Опитвам се да не губя положителната си настройка.
В четвъртък съм на тонове и ми  е интересно какво се случва с тялото ми. От една седмица всеки ден усещам като менструални болки, особено вечер и като ходя повече, нямам идея контракции ли са или се скъсява шийката на матката.

В четвъртък и аз съм на тонове...бебе е около 3 кг...ама като се замислиш 3-3500 гр. си е съвсем нормално
И мен ме боли отдавна, а с напредване на седмиците все повече...може да са подготвителни контракции, шийката, бебето да слиза ....казват лекарите, че истинските контракции нямало как да се сбъркат!
Много е важна настройката, но и аз имам дни дето много се сдухвам...

# 144
И аз чакам, в 38 + 4 съм и всеки ден съм в очакване. 😄 И аз имам стягания всяка вечер, които са безболезнени - предполагам, че това са подготвителните контракции. Последните две вечери дори са на равни интервали през няколко минути, но за около час отшумяват, по-късно пак започват… В общи линии все още може да се каже, че са нерегулярни.

# 145
Маце, да ти е честит сина! Да расте много здрав, щастлив и много да ви радва! 🥳

Всякакви “менструални” болки ниско в корема, кръста, както и втвърдявания на корема са си контракции. 😊 Аз само седя и дебна дали няма да се засилят/зачестят моите. Освен това все чакам тапа да падне или води да изтекат ама засега отникъде нищо. 🤭

# 146
  • Somewhere beyond the moon and stars
Мацето, честито момченце! Да бъде много здрав, палав и щастлив!

И аз чакам, 38+4 също.
Даже не е започнал декември, ще има още доста да се броим Blush

# 147
Ами момичета и аз си чакам термина на 27.12. Има още време според мен, но гинекологът ми се надява да тръгне по-рано, за да имам сили за раждането. Аз влизам утре в 36 г. с. Днес бях и в болницата, където ще раждам живи и здрави. При прегледа всичко изглежда в норма - доплери, плацента, води. Не са ми мерили таза. Бебето наддава, вече е 2.650. И тук лекарите казаха, че в никакъв случай да не минавам термина. А аз се чудя защо още от сега ми го казват като си е още време до тогава, а и освен това ми е местен терминът вече веднъж от 04.01. на 27.12. И те ми казаха да си пазя силите. Аз днес си направих дълга разходка и честно казано така се чувствам по-добре, отколкото да лежа вкъщи. Минах и през анестезиолог за обезболяващи и в случай на секцио за упойка. За момента на листа, който изпратиха на гинеколога ми, пише, че се чака да тръгне спонтанно раждане.
Стискам палци Summer и Ppppp. Вярвам, че всичко ще бъде наред с бебетата и скоро ще ги гушкате. Имайте доверие на лекарите.

# 148
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile
Честити бебенца на всички, които вече си ги гушкат Two Hearts
Много ми е хубаво да ви чета и че в крайна сметка всички са добре и докторите реагират адекватно в повечето случаи.
Аз утре влизам в МД за планирано секцио на 1.12 Simple Smile
Преди два дни имах болезнени контракции, викам си, айде ще подраним...но не. Вчера си бях ОК. Днес последни приготовления и съм готова за раждане. Чакам с нетърпение вече Simple Smile Първото си дете преносих с 10 дни, но тогава раждах в Бургас. Тук д-р Дяволов каза, че няма кой да ме чака да пренося и директно ми назначи секцио. Не съм преглеждана последните 2-3 седмици и нямам идея как расте бебето...малко ми е нервно заради това, но се надявам всичко да е наред.

Може ли някоя мама, която е в МД да ми каже дали дават таткото да види бебето (през прозорец, разбира се) и майката след раждането или дали има свиждания впоследствие?

# 149
Здравейте, момичета Simple Smile
Честити бебенца на всички, които вече си ги гушкат Two Hearts
Много ми е хубаво да ви чета и че в крайна сметка всички са добре и докторите реагират адекватно в повечето случаи.
Аз утре влизам в МД за планирано секцио на 1.12 Simple Smile
Преди два дни имах болезнени контракции, викам си, айде ще подраним...но не. Вчера си бях ОК. Днес последни приготовления и съм готова за раждане. Чакам с нетърпение вече Simple Smile Първото си дете преносих с 10 дни, но тогава раждах в Бургас. Тук д-р Дяволов каза, че няма кой да ме чака да пренося и директно ми назначи секцио. Не съм преглеждана последните 2-3 седмици и нямам идея как расте бебето...малко ми е нервно заради това, но се надявам всичко да е наред.

Може ли някоя мама, която е в МД да ми каже дали дават таткото да види бебето (през прозорец, разбира се) и майката след раждането или дали има свиждания впоследствие?
В МД има свободен режим на свиждания, може почти по всяко време на деня да дойде някой и да те види, но свижданията са пред асансьорите на етажа, не може да се влиза в самото отделение и по стаите от външни лица. Взависимост на кой етаж избереш после да си седми или дванадести евентуално можеш да покажеш бебето през стъклото на входната врата на таткото.
Аз да се похваля от вчера моето момче вече си е вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт