ДЕКЕМВРИ на вратата чука вече, хайде всяка мама да си гушка бебче! - ТЕМА 13

• 51 705
  • 605
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Смоуки в същия ден е. Аз бях за 10 :00 и ме приеха в 08:00, минаваш клизма, тонове, изследвания, абокат и преглед и изчакваш да те извикат. 4 нощувки е пътеката от там. Деня преди изписването получаваш инструкции по Вайбър за изписването до най малкия детайл.

# 226
Здравейте момичета, да се похваля и аз, на 01.12.2023г. се появи на бял свят Цветомир 3.390кг, 51см по естествен път! 😊 Успех на всички! 🍀

Последна редакция: нд, 03 дек 2023, 07:29 от Ivet.Tsv.

# 227
Честит Цветомир, Ивет! 🙂 Жив и здрав да бъде и много цветни моменти заедно ви желая ❤️

# 228
  • Пловдив
Здравейте, момичета, 35+3 съм, термин 3.01.2024. Имам момче на 3г. 7м. (естествено раждане) , чакаме госпожица, от Пловдив.
Дали заради нагласата ми, че искам да родя януари или нещо друго неясно за мен, не смеех да се записвам във вашата група. Но миналата седмица бях с активен генитален херпес и се споменава дума за секцио. Според лекарката при която се следя ако по време на раждане няма активен херпес, не е проблем естественото раждане. Обаче израждащия лекар предпочита секцио. Аз лично настоявам на естествено, затова няма яснота и чакаме. Тази неизвестност ме побърква, но чакам 12.12 тогава ми е прегледа.

# 229
Ивет да е жив и здрав Цветомир ❤️

Благодаря на всички за прекрасните честитки. 🥰❤️ На всички чакащи мами стискам палци и пожелавам леко раждане. 🤗

Ние сме добре с бебо. Вчера беше втор ден и бях изненадващо доста подвижна, болките също не бяха силни, но май прекалих та сега си имам болки и си потърсих да ми пуснат една система. Аз още нямам достатъчно кърма, опитвам се със помпа да стимулирам, също давам и на малкия да се опитва да суче. За сега му даваме АД мляко и малкото количество което се получава с помпата.

# 230
Ивет, честито бебче ! 🥰 Здрав и щастлив да е Цветомир ,а на теб бързо възстановяване!🤗
   Анастасия, добре дошла ! Това е кофтито на предварителната настройка . Ще го обсъдите с аг и ще вземете най - доброто решение за теб и бебка .

# 231
Ивет, честит Цветомир! Страхотни размери има - да е здрав и щастлив!

Маце, благодаря много за разясненията, много са ми полезни!

# 232
  • София
Честит Цветомир Ивет!

# 233
Момичета, при мен драмата с развитието на бебето се задълбочи. Аз съм 35 гс, то отговаря на 31 гс 🥺 Цял месец не ми обърнаха внимание, въпреки че виждаха че изостава. Трябва да е около 2,700, а то е   към 1,900 кг. Веднага тръгнахме към София на спешен преглед в Надежда и казаха, че водите са на минимума, плацентата е силно калцирана и не храни бебето. Ще трябва да го вадят до 1-2 дни. Ако бях се доверила на лекаря в моя град и да стоя и да си чакам датата за тонове, можеше да стане най-лошото…

# 234
Хоуп много съжалявам че така е станало. Просто не е за вярване какво се случва в някои от болниците.  Стискам палци дано всичко е на ред с теб и бебето. При мен също го измериха много малко и с голямо изоставане според седмицата и като се роди се оказа че въобще не е така. Затова имай вярва и надежда, всичко ще бъде на ред. ❤️

# 235
Хоуп, стискам палци всичко да е наред 🤞🤞🤞 очакваме добри новини

# 236
  • София
Хоуп съжалявам за това което се случва, вече си в добри ръце, не падай духом-всичко ще е наред Purple Heart

Честит Цветомир Ивет!

Да питам нещо, знам че е индивидуално, но около 4-5 дена ли е престоя в болницата?
Има ли смисъл да взимам домашен екип, освен пижамите?

# 237
  • София
Здравейте, момичета
Честито на новите майчета 🤗 Прегръдки!

Моето момиченце се роди на 1.12 - Микаела ❤️ в 39.0гс,  2890кг, 48см.
Родих в МД с планирано секцио. Всичко мина много добре. Бебка е здравичка и на 24тия час си я взех при мен в стаята. В реанимацията се раздвижих още вечерта след сутрешното раждане. Всъщност още на втория час, къде си усещах краката, къде не...но в леглото почнах да ги мърдам и така до вечерта ги вдигах без проблем в леглото. По този начин ставането ми после се оказа много по-леко. Помня с първото ми раждане че беше голям кошмар това. Сега, въпреки че съм с 11год по-дърта вече, ми беше по-лесно.
Съвет за раждащите секцио - носете си за реанимация бельо и превръзка. Поне при мен се оказа много добра идея това, даже лекарката която ме качи в послеродилното отделение ме похвали, че съм се сетила. В списъка на болницата пише да се носят памперси за бебето в реанимация, което е напълно безсмислено.
На следващата сутрин ходих да си искам бебето, малко се подърпаха, защото било рано, но ми я дадоха в крайна сметка. Сложих я на гърда веднага, тя засука и от тогава не е пила АМ въобще. Кърмата още слиза, но коластрастрата е абсолютно достатъчна на този етап. Като скачени съдове сме, особено през нощта...но това е добре, защото слиза по-бързо кърмата по този начин. Тя е спокойна, пълни памперсите  яко 😊
Ако мога да помогна на някого с инфо за МД, нека пише!

# 238
  • София
Хоуп толкова съжалявам но ще навакса навън!Стискам палци всичко да премине успешно!

Теди нищо не ти трябва освен еднократно бельо, чорапи и чехли тип джапанки, всичко си има. Аз мръсно върнах единствено един чифт чорапи, гащи само еднократни ползвах на Baby Ono.Можеш някакво плюшено халатче да си вземеш за върху нощницата, аз бях на първия етаж и бягах нелегално до кафето на втория етаж за кафе та е хубаво да имаш нещо за отгоре. Нощници не, дават ти нон стоп, моите бяха редовно изцапани с кърма, лохии и пишкано от господина 😂. Престоя за нормално родили е 3 дни а за секцио 5 дни. Но това се решава според състоянието и на бебе и майка .

Excousia честита Микаела! Много да ви радва! Нас ни даваха превръзки в реанимация.

# 239
  • София, България
Ивет, exousia, честити бебенца Heart да са ви здрави!

Теди, дали има смисъл е строго индивидуално. Аз си нося клин и тениска за болницата, защото не обичам да се размятам по нощница из коридорите Simple Smile вече всеки си преценява според това как обича и какво носи. Но в стаята си си все с нощница.
А бе при всички положения за 3-4 дни ще се изкара. Особено ако имаш и постоянни грижи покрай бебето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт