ДЕКЕМВРИ на вратата чука вече, хайде всяка мама да си гушка бебче! - ТЕМА 13

• 51 593
  • 605
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Daysi85, ЛейдиРоуз - благодаря ви за отговорите за свиждането!

Днес ме приеха в МД. Мисля, че много добре ми се получи, че дойдох точно в 8ч и минах първа през всички кабинети. След мен се напълни с родилки. Ако не е единичен случай това днес да има толкова жени за приемане, може би ще е добър съвет към предстоящите им прием в МД да дойдат в 8 пред 210кабинет 😊

Чакам с нетърпение утре срещата с моето мъниче. Днес на ултразвука казаха, че е около 2800кг, а плацентата ми е калцирана. С първото си дете нямах никаква родилна дейност, въпреки 10дневно преносване. Този път от няколко дни имам леко болезнени контракции, та вече мога да се похваля и аз, че знам какво е контракция 😅🤣 Лека де, но все пак...чудех се какво е, хаха.

Усмивки пращам на всички момичета и много гушки за бебенцата!

# 166
Exousia, значи утре е големият ден 🙂 Почивай си, релаксирай колкото можеш днес и чакаме да се похвалиш, когато това ти е възможно 🙂

# 167
Ох, аз доста се стресирах, мъжът ми днес се оказа положителен на ковид, от няколко дни киха и му тече носът, аз също се тествах, засега нямам симптоми и съм негативна, но вероятността да съм заразена и да се прояви и при мен е огромна, а след няколко дни имам планирано секцио. Звъннах веднага на АГ, тя каза да не се притеснявам, че сега всеки, който киха бил с ковид, освен това няма карантина нито за болни, нито за контактни и ако се окажа позитивна, най-много да съм сама в стая (аз така или иначе предпочитах самостоятелна стая). Но се притеснявам за бебето, какво се случва с него след като се роди, ако аз съм позитивна?😞 Ако на някого му се е случвало или знае случай от практиката, нека сподели.

# 168
PPPPP, ами и моят мъж се тръшна болен от вчера. Нямаше му нищо и изведнъж. Засега е негативен, но е още в началото и тестовете не винаги отчитат правилно. Имал иначе колега с Ковид в понеделник. Много ми е неприятно. Аз го изгоних от спалнята и си стоя сама там, като ходя до хола и кухнята се пазя с маска. Но си е Божа работа. Все пак сме били контактни. Аз не се притеснявам за бебето, защото е вече напред вече с развитието си. По-скоро аз имам нужда от силна имунна система и сили. Стискам ти палци да не се заразиш. И се пази, доколко можеш с маска, стой в друга стая. Особено щом ти предстои секцио, тествай се преди болницата пак. Стискам ти палци да останеш здрава и всичко да мине по план 🤗

# 169
Ох, ами той от няколко дни киха, от вчера му тече носът и колко пъти кихна в стаята до мен, докато разберем днес, че е ковид…колкото и да се пазя от тук нататък, ако съм заразена, вече 100% се е случило, въпросът е дали ще се прояви…И аз не се притеснявам за бебето сега, докато е в корема ми, а след като се роди да не го заразя, милото няма да има още никакви съпротивителни сили…😞 Не знам дали ще го отделят от мен…
Стискам палци и на теб да се предпазиш, а мъжът ти да се оправя бързо до раждането…

# 170
Може да пиете Биозин мама, мен ме оправи за два дни. Моя мъж също се разболя на два пъти, докато бях бременна и успя да ме опази с постоянно носене на маска от негова страна. Успех момичета и дано се размине!

# 171
  • Somewhere beyond the moon and stars
rgold,
И аз съм така. Никаква родилна дейност Confused
Уговаряме секциото вече, няма да ме пуснат да пренося.
Ако трябва да съм честна, така и очаквах да се случи. Май не ми е било писано да пробвам нормално раждане в тоя живот. Grinning

Exousia,
Успех утре! Стискам палци всичко да мине максимално леко и добре!

# 172
  • София, България
Emerald, а предизвикване? Защо директно секцио? Не го разбирам това бутане за секцио, честно. Има толкова други варианти да се предизвика едно раждане, пък вече ако не стане - окей, секцио да бъде.

# 173
Purple Peanut,
Защото имам вече едно секцио, не се индуцира в такива случаи.
Честно казано, аз също не искам да се предизвиква раждане, защото е болезнено и с несигурен резултат.
Пък при преносване има рискове за бебето... Щом такава е лекарската преценка, ок.

# 174
  • София, България
Ааа това съм го пропуснала, да. В такъв случай аз съм твърдо ЗА секцио Simple Smile
Че иначе някои лекари им е по-угодно да срежат директно.

# 175
rgold,
И аз съм така. Никаква родилна дейност Confused
Уговаряме секциото вече, няма да ме пуснат да пренося.
Ако трябва да съм честна, така и очаквах да се случи. Май не ми е било писано да пробвам нормално раждане в тоя живот. Grinning

Exousia,
Успех утре! Стискам палци всичко да мине максимално леко и добре!

Вярвам,че нещата ни се случват по-най добрия начин, понякога неразбирайки защо. Смятам, че това че ще раждаш отново секцио, а не естествено не трябва да те потиска, напротив!
Аз искам да пробвам естествено,ама не знам дали ще се справя физически и психически. От друга страна и секциото ме плаши- все трябва да излезе някак си 😁

# 176
За щастие, когато лекарите са добри и съвестни, нещата се случват по най-добрия начин, да.
Нямам търпение да се срещнем с този нов човек и да минем на следващия етап! Blush

Стигнали сме до тук, трябва да излязат някакси бебчетата. Каквото и да прецениш, ще се справиш - няма страшно!

# 177
Мамиии имам чувството , че вече съм бременна 3 години . Нямам търпение вече да родя 🤪 Честито на всички , които вече родихте , завиждам ви благородно и ви пожелавам здрави и щастлива дечица 🥰

# 178
Добро утро момичета 🙂

Аз да се оплача... Тази сутрин влезнах в болницата, секциото ще бъде обаче чак към 12-13h. До тогава нищо не мога да ям и пия 😭 Направо не знам как ще издържа до тогава гладна.

Добре е че поне сме в една стая със сестра ми🙂 Тя роди пред няколко дни момченце.

# 179
  • София
Успех Съмър! Ай че хубаво че си със сестра си!

Общи условия

Активация на акаунт