ДЕКЕМВРИ на вратата чука вече, хайде всяка мама да си гушка бебче! - ТЕМА 13

• 51 621
  • 605
  •   1
Отговори
# 210
  • София, България
Summer, честито бебче! Да ви е много здраво а на теб бързо възстановяване! Heart

Келокот ми бяха изписали и на мен, но като чух цената така и не го купих Joy белегът ми сега 4 г. По-късно почти го няма, едва забележим е. Много зависи кой и как е правил разреза.
Иначе… предния път не ползвах колан. Този път съм си взела, защото коремът доста ми се разшири и някак като че ли май ще имам и немалка диастаза. Така че реших да взема да сложа след раждането колан. Пък да видим.

# 211
Мами някоя от вас имала ли е разкритие , в смисъл да е седяла примерно с 1-2-3 см разкритие и ако да какво е чувството или не се усеща нищо ?

# 212
Мами някоя от вас имала ли е разкритие , в смисъл да е седяла примерно с 1-2-3 см разкритие и ако да какво е чувството или не се усеща нищо ?

С първото ми дете на преглед доктора ми каза, именно че съм с такова разкритие и след два дни да постъпя в болница. Всъщност аз нищо не усещах, влезнах в болница без никакви симптоми, без болки, без контракции. Болките започнаха след като ми спукаха водите в болницата.

Вчера бях на поредни тонове в 38 седмица и имаше една по-силна регистрирана контракция, доктора реши да ме прегледа за разкритие и каза, че нямам никакво, но шийката е много мека. Вече нямам търпение, а за капак тази нощ имах и температура 37,6 и съм още по-голям парцал от преди. Само това ми липсваше в девети месец…. Disappointed

# 213
От къде ти идва температурата ?
Аз нещо имам много странно усащане долу . Чудя се дали пак не съм направила цистит ,защото ми се появи от вчера сърбеж . Досега за цяла бременност съм нямала сърбеж , нито съм водила полов живот , нито антибиотик съм пила ( освен там в 6ти месец като бях) , та се чудя от къде сега това се появи . Дали е свързано с някакво разкритие и бебето го усещам много ниско , даже на моменти все едно ме бута отдолу .

# 214
  • София, България
При предното ми секцио ме приеха деня преди операцията и ми направиха преглед за разкритие. Оказа се, че имам 2 см Simple Smile нищо не се усеща. Знам, че на 2-3 см може да си стои доста време.

# 215
Най-вероятно съм пак с цистит . Лошото е , че нямам типични симптоми . Поне съм вече в 9ти месец и не се притеснявам толко .

# 216
Снощи започнаха болезнени контракции на около 6 мин и сутринта имах ярко червена кръв, тръгнах към болницата и ме приеха с 1.5 см разкритие, изгладена шийка. Сега съм под наблюдение, но през деня контракциите спряха или бяха на рядко. Сега пак започнаха регулярно на 10 мин и болезнени. Тази латентна фаза не знам колко продължава, но някои контракции доста си ме наболяват- направо не ми се мисли какво ме чака в активната… Важното е че бебка е добре! Почвам да се чудя дали не сбърках да пробвам естествено , явно съм си лигла Sad

# 217
Момичета, имам нужда от помощ 🤔
Подреждам си документите от прегледа по папките и забелязвам някакво измерване FAC=348mm.... Чак сега осъзнавам, че дори не знам какво означава, а още по интересното е, че не всеки път присъства в измерванията, явно заради това не съм обърнала внимание! Не успях да намеря инфо в интернет.... Оооххх след 9 месеца се сетила да пита.. 🙄🤫🤔

# 218
Снощи започнаха болезнени контракции на около 6 мин и сутринта имах ярко червена кръв, тръгнах към болницата и ме приеха с 1.5 см разкритие, изгладена шийка. Сега съм под наблюдение, но през деня контракциите спряха или бяха на рядко. Сега пак започнаха регулярно на 10 мин и болезнени. Тази латентна фаза не знам колко продължава, но някои контракции доста си ме наболяват- направо не ми се мисли какво ме чака в активната… Важното е че бебка е добре! Почвам да се чудя дали не сбърках да пробвам естествено , явно съм си лигла Sad

Няма да говориш така! Не си сбъркала, не си лигла! Ще се справиш! Жените можем всичко, ако не стане ..не стане...
Не обезкуражавай останалите като мен ...хахахха
В коя болница си?

# 219

Няма да говориш така! Не си сбъркала, не си лигла! Ще се справиш! Жените можем всичко, ако не стане ..не стане...
Не обезкуражавай останалите като мен ...хахахха
В коя болница си?
Благодаря ти за подкрепата🙏🏻 В Токуда съм.

# 220
Честито на новите момчета. Heart Бъдете много щастливи с малките ви съкровища. Да са здравички и късметлийчета в живота. Flowers Four Leaf Clover

Аз имам един въпрос към по-отдавна родилите мами, които са били секцио. Над раната от секциото, малка част от коремът ми е като увиснал над раната. Имате ли идея дали с времето ще се свие, дали да взимам колан някакъв? В болницата казаха, че няма нужда да се използват колани. Но се притеснявам да не остане така увиснал корема ми. Като шапчица над раната е.
А самата рана мажете ли я с някакъв крем за белези? При махането на конците ми изписаха такъв, в началото не бях много сериозна, но сега гледам да я мажа всяка вечер. Цикатридина не са ми изписвали.
Bobby моята миомектомия е с разрез като за хоризонтално секцио, аз си имам корем по принцип и от тогава ми стои по този начин, заради разреза. Виждала съм момиче с подобен разрез, което спортува много и няма този проблем. Според мен е до коремна преса и колко тлъстини има за сваляне. Моите белези се позаличиха, но не изчезнаха. С нищо не съм мазала, пръсках само с цикатридина 2 седмици след свалянето на конците. Сега разреза е вертикален, заради спешността на секциото. Вижда се всичко (до пъпа е разреза) и пак не мажа с нищо, с времето ще поизбледнее.

# 221
  • София
Док каза да мажа белега със содермикс. Каза че ми е изрязала предния и направила нов, аз и казах че с нищо не го бях мазала въпреки че ми беше изписала, тя каза че си личало 😂.  Смоуки питай от кога се маже че ми каза ама забравих.

Ние сме вкъщи вече, пълна лудница е, както сучеше три дни вчера отказа, досущ брат си е... Та сега вися с помпата на всеки три часа... Много яко!

# 222
Маце, много се радвам, че сте вече вкъщи, ще се нагласите с храненето, сигурна съм!

Ще питам за този крем. В понеделник ще ходя пак на тонове и да видим да насрочим час, ден вече имам потвърден. Надявам се, че няма да се наложи да я вадят по-рано, та един път да вървят нещата по план- днеска тоновете бяха екстра.

Бърз въпрос - предният ден ли приемат за операция или зависи какъв час ще дадат и може да е същия? Предполагам, че предната вечер, но все пак. И тази предварителна нощувка не е част от 4те дни престой за секциото или е?

# 223
  • София, България
rgold, щом си под наблюдение всичко ще е наред. Не мисли така негативно, ще си родиш едно здраво бебенце. Да, не е лесно, въпреки, че не знам, но не си мисли, че и секциото е песен. Напротив и там си има много болка и неудобства. Важен е крайния изход, а той е само един, здраво бебе и здрава мама да му се радва. Simple Smile

Like_Smoke , зависи в коя болница. В моята например задължително от предния ден при планово секцио, имам взимане на кръв, консултации с невролог, с кардиолог.... Simple Smile в други приемат рано сутринта на операцията.

# 224
  • Somewhere beyond the moon and stars
rgold,
Успех! Надявам се да мине максимално леко и скоро да се гушкате с бебе!

LikeSmoke,
Да, както казва PurplePeanut, зависи от политиката на болницата. В Щерев, примерно, е рано сутринта на същия ден (имам спомен за 6ч. сутринта предния път, до 9 ме подготвяха и след това започна операцията).

Общи условия

Активация на акаунт