Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 87

• 46 045
  • 769
  •   1
Отговори
# 345
Момичета, 7 дни въздържание дали са много за даване на материал в деня на пункцията?

# 346
veli86,
На нас ни казаха 3-5 дни въздържание.

# 347
Момичета, 7 дни въздържание дали са много за даване на материал в деня на пункцията?

Много са, 2-3 максимум,  а ако имате висока днк фрагментация изобщо не трябва да има въздържание, колкото по-малко толкова по-добре.
Успех ви пожелавам! 🍀

# 348
Благодаря Ви, момичета. Свързах се с АГ и тя ни каза днес да обновим материала по-добре Grinning

# 349
Аз бях пациента на д-р Димитрова от "Вита". Ако имате въпроси, може да ме питате.
Имаше момиче, което питаше за стойността на инвитрото без фонд. Много зависи от стимулацията. На мен стимулацията ми излезе повече от 2500 лв. Във "Вита" пункцията и трансферът с лепило струват около 3500. Излязоха и други разходи около 1000 лв. Първичният преглед е 160 лв. Не включвам предварителните изследвания, които правих - спермограма, вирусология и др. Бих казала, грубо, с пътните разходи, че ми излезе малко повече от 8000 лв.

Здравейте. Нова съм в темата. Искам да се преместя от настоящата си клиника. Чудя се дали тук има пациентки на клиника "Вита". Не намирам тема за нея. Дали има някой, който е посещавал инвитро клиниката в болница "Вита" или "Неовитро"? Ще се радвам да чуя мнението ви.
Успех на всички през новата година! Дано най-сетне видим двете чертички!
[/quote]https://

Последна редакция: сб, 13 яну 2024, 23:19 от art_session@

# 350
След като от 23 фоликула сте имали 23 качествени яйцеклетки, защо правите втора стимулация?
Разбирам, просто от 23 фоликула имах 23 качествени Я и за това се притесних сега.
Благодаря ви! Дай Боже всички да се похвалим скоро 🍀❤
Ще пусна в понеделник, в стимулация съм и съм много притеснена за фоликулите.
Също така при първата стимулация извадихме много фоликули и Я, с тази ще е наполовина и не знам на какво се дължи това
Ппц не е важно да са много ,а да са качествени, така че това може да е по-добрият вариант за вас и вашите бъдещи ембриончета. Успех Ви желая 😊
[/quote]

# 351
Да, във всичките фоликули имаше яйцеклетки. Оплодиха се всички. На 3 ден започнаха да намаляват. Замразихме 6 ембриона на 6 ден. 2 трансфера един успешен до 7.гс и една биохимична. 2 ембриона не оцеляха при размразяването.
Правя втора стимулация, но фоликулите са по малко. Притеснявам се дали ще имам ембриони на 5 ден.
След като от 23 фоликула сте имали 23 качествени яйцеклетки, защо правите втора стимулация?
Разбирам, просто от 23 фоликула имах 23 качествени Я и за това се притесних сега.
Благодаря ви! Дай Боже всички да се похвалим скоро 🍀❤
Ще пусна в понеделник, в стимулация съм и съм много притеснена за фоликулите.
Също така при първата стимулация извадихме много фоликули и Я, с тази ще е наполовина и не знам на какво се дължи това
Ппц не е важно да са много ,а да са качествени, така че това може да е по-добрият вариант за вас и вашите бъдещи ембриончета. Успех Ви желая 😊
[/quote]

# 352
Здравейте. В духа на анкетата към темата реших да споделя с вас този материал, където се постарах да събера достатъчно информация за препоръките, свързани с броя трансферирани ембриони и успеваемостта при единичен и двоен ЕТ: https://adispurplewings.wordpress.com/2024/01/14/%d1%82%d1%80%d0 … 1%80%d0%b8%d0%be/
Сложила съм доста линкове към проучвания и статии на английски, които смятам, че може да са интересни за всеки, който се интересува от темата.
Аз не отричам трансфера на два ембриона и не се опитвам да разубедя хората, които са решили, че искат такъв да го правят, пък и коя съм аз го правя. Просто, изхождайки от собствения си опит, смятам, че като пациенти не получаваме достатъчно информация и често въобще нямаме право на глас при взимането на решението 1, 2 или повече ембриона да бъдат трансферирани.

Успех на всички в процедури, както и на всички, на които тепърва им предстои да започнат инвитро. Нека всяка има толкова здрави дечица, за колкото си мечтае! Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 13:23 от 2402

# 353
Момичета днес трябваше да започна 2 ден ми е и отивам аз лягам и хоп лекаря казва не не може , 2 фоликула имаш и ми изписа хапчета и толкова се разочаровах . Винаги съм имала поликистоза и куп проблеми . Така се разочаровах ,сега ще чакам другия месец .. пък да  видим..

# 354
Момичета днес трябваше да започна 2 ден ми е и отивам аз лягам и хоп лекаря казва не не може , 2 фоликула имаш и ми изписа хапчета и толкова се разочаровах . Винаги съм имала поликистоза и куп проблеми . Така се разочаровах ,сега ще чакам другия месец .. пък да  видим..
Nia, много ли е странно това защо да не може? Нали пак стандартно се формират повече фоликули при стимулацията. Защо е противопоказно с два доминантни? Сигурно е прав човека просто ми е странно че е проблем

# 355
Не се разбира дали са 2 задържани фоликула (кисти), 2 доминантни или само 2 и няма смисъл от стимулация с толкова малко стартови. Ако са задържани, при мен се случи и преди 2те стимулации. Пих си хапчетата и си чаках. Преди първата стимулация бяха нужни 3 курса с контрацептив, за да се махне задържания фоликул.
Желая Ви успех, доста често се случва.

# 356
Задържани са

# 357
Здравейте. В духа на анкетата към темата реших да споделя с вас този материал, където се постарах да събера достатъчно информация за препоръките, свързани с броя трансферирани ембриони и успеваемостта при единичен и двоен ЕТ: https://adispurplewings.wordpress.com/2024/01/14/%d1%82%d1%80%d0 … 1%80%d0%b8%d0%be/
Сложила съм доста линкове към проучвания и статии на английски, които смятам, че може да са интересни за всеки, който се интересува от темата.
Аз не отричам трансфера на два ембриона и не се опитвам да разубедя хората, които са решили, че искат такъв да го правят, пък и коя съм аз го правя. Просто, изхождайки от собствения си опит, смятам, че като пациенти не получаваме достатъчно информация и често въобще нямаме право на глас при взимането на решението 1, 2 или повече ембриона да бъдат трансферирани.

Успех на всички в процедури, както и на всички, на които тепърва им предстои да започнат инвитро. Нека всяка има толкова здрави дечица, за колкото си мечтае! Flowers Four Leaf Clover

Бях чела някъде, че разликата в успеваемостта на единичен и двоен трансфер е около 5% в полза на двойния, което си е нищожна разлика и най-добре всеки да си преценява спрямо неговия случай, че те лекарите си карат по протокол.
Успех и сбъднати мечти на всички 🍀

# 358
Noakaia, всичко ще бъде наред. Ще имате успех. Този път са по-малко яйцеклетките, но ще бъдат по-качествени.
Ако въпросът не е твърде личен, вие на колко години сте?

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 08:31 от art_session@

# 359
Не се притеснявай, явно доста често се случва. На мен също, аз ноември трябваше да стартирам, но имах задържан фоликул, после декември клиниката почиваше и пак нямаше как да се стартира.
Това, което ме притеснява в моя случай е, че както забелязвам на всички им изписват хапчета, мен лично доктора ме отпрати с думите - сам ще се махне.

Общи условия

Активация на акаунт