Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 87

• 46 027
  • 769
  •   1
Отговори
# 360
Мен ми изписа Дровелис , дано помогне .. благодаря мислех че съм само аз такъв карък ..

# 361
Не си, не си. При мен и преди двата опита имах задържани. Втория и аз пих Дровелис. Не се притеснявай, следващия месец ще стартирате!

# 362
Благодаря за подкрепата 💗 !

# 363
Здравейте, извинявам се ако въпроса не е точно по темата. Според вас домашен фотоепилатор или лазерна епилация в студио, вредят ли на репродуктивната ни система и яйчниците?
Процедурите ще се приключат минимум 1 месец преди стартиране на инвитро и няма да се правят по време на инвитро.

# 364
Според мен нямат никаква връзка. По време на бременност да кажем кожата е по-чувствителна и може да е предразположена към петна. Иначе лазера не прониква толкова дълбоко че да окаже влияние. Питала съм АГ и ме погледна много изненадана от въпроса..

# 365
И аз съм се интересувала от въпроса по принцип. Мисля, че 1 месец преди процедурата е ок. Моята я правих около 2 месеца преди успешния засега трансфер (9.г.с).

По време на бременност доколкото разбрах няма вреда, но по-скоро се смята, че няма да е ефективна заради хормоналните промени. Все пак за себе си съм решила да прекъсна процедурите докато родя.

# 366
А гел лака дали вреди , гледала съм клипчета че бил доста вреден и не знам да го махна ли напълно или да остана .

# 367
А гел лака дали вреди , гледала съм клипчета че бил доста вреден и не знам да го махна ли напълно или да остана .

И аз се колебая за гел лака. Ще прочета малко повече по темата първо, но май клоня да го прекъсна. Същото е и за боята за коса. Тъкмо си намерих моя цвят и сега ц Grinning

# 368
Момичета, за гела не знам дали е вреден. По-скоро се замислям за лъчението от лампата. Обаче за нормалния лак знам, че е вреден. Поне това, което съм прочела от книгата "Всичко започва с яйцето".

# 369
Гел лакът на практика е материал, съвсем различен от другия лак - по-скоро е нещо като полимерна смес (говорим за гел лак, а не изграждане с гел). А лампата поне при повечето е UV лампа, което на практика имитира излагането на по-силно слънце, така че не виждам някаква особена драма в нея.

Ще ми е интересно да чуя и лекарско мнение ако някой се е консултирал?

# 370
Момичета, кога даваха болничен - след пункция или след трансфер? И взимате ли? Аз предния път не взех, чувствах се ок, но сега има много болни си се притеснявам да не се разболея.

# 371
Момичета, кога даваха болничен - след пункция или след трансфер? И взимате ли? Аз предния път не взех, чувствах се ок, но сега има много болни си се притеснявам да не се разболея.

След пункция съм взимала, но може и след трансфер да се полага, не съм много наясно. Ако от болницата случайно не дадат, бих взела от личния. Наистина е пълно с вирусчета в момента

# 372
В Щерев дават след пункция до 15 дни, за трансфер мисля, че пак дават, но не зная колко. Предполагам до датата на теста. Някой по-запознат може да сподели. Успех на всички Ви!

# 373
За гел лака не бих се притеснявала. За боядисването също. Не може да се изключат всички потенциални вреди. Иначе трябва да изхвърля телефона, рутера и да се преместя да живея в гората.

# 374
  • София
За гел лака четох, че има 4ри основни безопасни съставки, които се използват, съответно и 4ри, които трябва да се избягват. Тези, които са най-масови марки се оказват безопасни. Доста проучвах. Който се интересува може да намери много информация в чуждестранни сайтове. Аз го свалих вкъщи с електрическа пила, защото засега се налага да лежа и не мога да се разкарвам на маникюр иначе съм голем фен, обожавам гел лака. А за лампата - винаги съм се мазала със слънцезащитен. Мое си решение.

За лазерно епилиране преди забременяване няма проблем. Даже седмица преди трансфера ми пък си бях на поредна процедура за махане на татуировка и ми обясниха, че е безопасно.

Казаха ми, че законодателството в Европа не позволява да се прилагат лазерни процедури по време на бременност, тъй като все още вредата от лазер не е изследвана. Тази информация е от дерматолог на Дерма Акт.

Общи условия

Активация на акаунт