Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 87

• 45 172
  • 769
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря ви, момичета! В такъв случай ще настоявам да не отлагаме стимулацията и да пуснем микробиология на чист ден по време на нея.

# 436
  • София
4 пункции, и на 4те сме пускали микробиология на 1ви чист ден от Ц. Страшното не е при пункцията, а при трансфер ако има нещо да не се разнесе навътре.

# 437
На мен повечето стимулации са ми правени без пусната микробиология. По-скоро заради трансфера я пускат.

# 438
Здравейте момичета,

Първо искам да се извиня, че изчезнах така, но трябваше  да се дистанцирам, за да мога да спра да се притеснявам за тези неща, защото усещах как всеки момент ще ме блъсне бърнаута.
Реално ми бяха предложили и трансфер на 3. ден, но аз държах да се развие до бластоцист преди да ми го върнат. Замръзяването го отхвърлиха също като вариант. А и в неделя  изобщо никой не ходи до клиниката, дори ембриолог не ходи.
#NadezhdaML не мога да ти кажа поради каква причина не виждаше левия яйчник нашия репродуктивен специалист. При мен също имаше доста перипетии. Имах рак на шийката на матката. Оперираха ме, причинител беше ЧПВ, които още си върлуваше в мен и продължаваше да променя структурата на клетките на шийката. След голяма борба успях да го изчистя ЧПВ. Същевременно ми откриха бързо нарастващ тератом на левия яйчник и него го изрязаха и въпреки,че успяха да запазят яйчника част от него беше изрязана с тератома и е по-малък. Може  би затова не можеше да го види. Може заради анатомията по принцип, или пък защото съм по-сочна аз самата. Така или иначе не е ок нормален гинеколог  с нормална техника да го вижда а той с неговата хайтек апаратура да не може. (Между другото и като ми върна сега ембриончето пак беше мега зле със ехографа.) Предполагам, че просто е по принцип не му се отдава ехографията.
#Kactus абсолютно  съм съгласна с теб и това е и нещото, което мен супер много ме натовари: не може да предлагаш уж услуга, но да кажеш ама в тези и тези дни не работим. Но като четох във форума на немските мами, тук това си е редовна практика.
#Tq да си кажа честно доверието ми до такава степен  е намаляло, че чак се съмняват дали са в състояние да замръзяват и размразяват правилно....
Отидох в тази клиника защото 2 мои много близки приятелки забременяха там още от 1. път и това се случи предната година.
#cinnamon cookie реално  аз исках да я удължена култура. Знам, че на тази тема има разногласие, но за мен условията в тръбата, където е по принцип на 3 ден яйцеклетка са други. Реално на 5 ден достига матка и съм на мнение, че е по-добре  да се върне на 5 ден в матката.
В крайна сметка вчера ми върнаха ембриончето и се беше развило до пълен бластоцист. Но сега като се замисля от друга страна ми каза ембриоложката, че очаква в следващите 2-3часа да започне да се излюпва, което пък означава, че изобщо е изпуснало фазата експандиращ бластоцист. От трета страна като ми казаха, че има фрагменти, питах да ми дадат точно класификация на качеството примерно 4ВС, те казаха че тази скала изобщо  не я използват... Пак някакви неща, които не бих казала, че ме задоволяват като услуга.
Аз все пак се радвам, че успя да се пребори ембриончето въпреки, че се развива доста по-бавно и има фрагменти. Сега е Божа работа дали ще се прихване. Стискам ни палци и сега да пребори и да ни зарадва.
Днес тестът за бременност  е отрицателен, т.е. HCG ми е спаднало след овитрела. Сега чакам втората чертичка да се покаже. И във връзка с това:
На всички желая скоро да видят заветните 2 чертички на теста!
Поздрави от, по изключение, слънчева Германия

# 439
Успех ,мила Ivinas. Пожелавам ти скоро да се включиш с добри новини! Сега бъди спокойна и не се ядосвай с абсолютно нищо ! Hug

# 440
Ivinas мога само да кажа че на мен ми върнаха ембрионче с наченки на излюпване и вече 7 седмици сме заедно. Стискам силно палци!

# 441
ivinas, Успех и положителен тест ти пожелавам!

За мен при трансферите ми беше важно, да изключа човешкия фактор. Има си привърженици на теорията за това, че матката все пак е по-добрата среда. Все пак нито темпетатулата нито светлината са различни там отхтова което трубва да бъде. А това също оказва влияние. Въпрос на вътрешно усещане е според мен. При мен 3 дневните бяха по-успешни от благоцистите. За второто дете ще си карам по същата схема.

# 442
Здравейте момичета, моля за малко помощ.

С 4 поставени инжекции Ганол, 187,5 съм. Имам оплаквания, които споделих с лекаря си тук в Бахчеджи - при предпоследното поставяне на инжекцията ми се появи гадене около 2 часа. Днес отново, но за по кратък период. Тежест, лека болка ниско долу и в кръста. Междувременно писах и на координаторката ни в Турция. Лекарката тук казва, да продължавам с инжекциите (без да ме е прегледала), но какво ме озадачи-притесни, кординаторката в Турция ме попита имам ли изписан антибиотик (нямам). Аз съм по къс протокол и имам СПКЯ.

Шашнах се, реших да прочета листовката и видях, че това е симптом, който може да се свърже със свръх стимулация. Някой да може да ми даде някакъв съвет?

# 443
FBID1803008272, не се притеснявай, това е съвсем нормална реакция на организма и няма общо с хиперстимулация. Аз съм с ПКЯ и съм имала сериозна хиперстимулация(много ме бяха предозирали и бях на системи...) и няколко по-леки. Твоето в момента си е напълно нормално, много жени имат гадене, тежест, леки болки, даже и повръщане, главоболие, замайване, емоционална лабилност. Успех и щастлив финал! 🍀

# 444
Много ти благодаря за бързия отговор Кактусче! Аз съм си паника. Стискам зъби и продължавам напред! Утре имам преглед, ще ви пиша да кажа как върви Simple Smile

FBID1803008272, не се притеснявай, това е съвсем нормална реакция на организма и няма общо с хиперстимулация. Аз съм с ПКЯ и съм имала сериозна хиперстимулация(много ме бяха предозирали и бях на системи...) и няколко по-леки. Твоето в момента си е напълно нормално, много жени имат гадене, тежест, леки болки, даже и повръщане, главоболие, замайване, емоционална лабилност. Успех и щастлив финал! 🍀

# 445
И аз съм чела, че тези ефекти са напълно нормални. Аз също имах тежест в кръст и яйчниците през някои от дните.
Момичета, 10 дни след края на стимулацията. Днес изведнъж ми стана много емоционално и почнах да плача без причина, дали е от хормоните това нещо? Случвало ли ви се е ?

# 446
аз най-много странични ефекти усетих в месеца след стимулации, докато се изчистваше организма от целия естроген, включително емоционалност и тревожност. Мисля че това е напълно нормално.

И аз съм чела, че тези ефекти са напълно нормални. Аз също имах тежест в кръст и яйчниците през някои от дните.
Момичета, 10 дни след края на стимулацията. Днес изведнъж ми стана много емоционално и почнах да плача без причина, дали е от хормоните това нещо? Случвало ли ви се е ?

# 447
Благодаря, дано наистина е от това. Питам Ви, защото съм изпадала в депресия и не искам да се връщам отново там!

# 448
Вели, мисля, че някъде бях прочела, че се изчистват за около един месец.

Благодаря, дано наистина е от това. Питам Ви, защото съм изпадала в депресия и не искам да се връщам отново там!

# 449
Здравейте , въпроса ми е малко различен . Оставихте ли някакви дарове преди инвитрото скоро бях на Ванга и Стойна , оставих бебешки неща . Ще споделите ли с мен , аз доста го изживявам трудно не съм очаквала едва на 27 разбрах , че може и никога да нямам деца.

Общи условия

Активация на акаунт