Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 87

• 46 101
  • 769
  •   1
Отговори
# 210
Здравейтее Blush
Не знам дали въпроса ми е точно за тук, но може ли някой да препоръча лекар, при когото да се следя и евентуално раждане? Моят лекар ще може да ме следи до 12г.с. , първата фетална ще направя при препоръчан от него колега ( д-р Ибрям)  ,но за по нататък съм изцяло на сляпо Confused

# 211
Мисля че може би засякох имплатационно кървене🤞Колко време след него бихте тествали? Датата ми за тест е 30ти - дали няма да е рано тогава? Трансфера беше на 20ти но пък ако реалната имплантация е била днес ...

# 212
Направи си теста. Ще покаже.
    Колко дневни бяха ембриончетата?

# 213
Едно петдневно и беше тръгнало да се хачва още като го размразиха.

# 214
Значи няма как имплантацията да е толкова късно.
Аз бях прокървила на 7ми ден от трансфер на 5 дневни, а уринарните тестове вече ми бяха положителни.
Гледай да се пазиш повече. Не се натоварвай и нищо не вдигай.

# 215
Аз бях прокървила на 7ми ден от трансфер на 5 дневни, а уринарните тестове вече ми бяха положителни.

На 20.12 е бил трансфера, тоест днес й и 7 ден. Напълно възможно е да е имплантационно

# 216
Не съм се товарила по никакъв начин и бяха само еднократни капчици. Надявам се всичко да е ок. Онлайн намирам информация че при ЗЕТ имплатационно кървене може да има между 5-7 ден.

# 217
Момичета, Честита Коледа на всички! Да сме здрави, смирени, щастливи, успешни във всички насоки-късметлийки!

Аз имам още 4 хапчета от Дровелиса, но от 4 дни съм с кафяво зацапване и малко се притеснявам.

# 218

На 20.12 е бил трансфера, тоест днес й и 7 ден. Напълно възможно е да е имплантационно
Точно. Днес е 7ми ден от трансфера и 12ти ден от развитието на ембриона. При нормално развиващ се ембрион, който не изостава и т. н., имплантацията се случва от 7ми до 10ти ден от неговото развитие. На 11тия ден вече се откриват повишени нива на ЧХГ и по чувствителните уринарни тестове дори успяват да го засекат. Имаше момичета  които пускаха кръвен на 10тия ден дори (5ти ден след трансфер) и им излезе чхг около 10.
Да речем че при едно по бавно развиващо се ембрионче нещата може малко да се забавят, но при нея очевидно ембрито се е развивало много добре, щом в деня на трансфера вече е имало наченки на излюпване.
Кървене е възможно да има от мястото на имплантацията, но това не означава че самата имплантация се е случила в деня на кървенето, както предполага Джелато.

# 219
Здравейте, момичета.
Честита Коледа ,желая ви от цялото си сърце здраве,любов,много късмет и сбъдване на най-съкровенните ви мечти❤️
Знам ,че не е тук мястото, но ако може някой да помогне ,моля за вашето мнение.

# 220
Здравейте момичета. След направени 4 неуспешни инсеминации и неизяснен стерилитет,и аз влизам  в темата. Пуснахме документи за фонда и се надявам в края на другия месец да можем да стартираме.♥️

# 221
Здравейте ,момичета.
Днес съм в нова питанка ,чудя се ппц ако АМХ е постоянен хормон който не мени стойностите си надолу и нагоре ,а само надолу с годините поради факта че възрастта на жената напредва или ако имаш СПКЯ ,тогава също хормона може да играе....та се чудя при условие ,че нямам СПКЯ защо в рамките на две години при налична само една стимулоция моя АМХ варира така:
0.43 - 2022.03.
0.66 - 2022.11.
0.61 - 2023.01.
0.49 - 2023.04.
0.60 - 2023. 07.
0.13 - 2023.12.
Някаква идея? Благодаря Ви ,предварително.

# 222
Момичета, днес взех Утрогестан за пръв път през устата, защото съм на работа и просто няма къде да лежа, след като го сложа вагинално на обяд.
Мислех, е ще е много лесно, но 1 час след прием имам ужасно замайване, сънливост, направо заспивам права, нямам никакви сили, все едно са ми гумени ръцете и краката.Което е ужасно, когато си на отговорна работа,  на която трябва да взимаш важни решения, да ходиш на срещи, че и да шофираш.
Дали със сигурност се дължи на Утрогестана?По начало имам и ниско кръвно, но до сега не ми е създавало проблеми.Може би от него пада още?
При вагинален прием нямам такива странични ефекти.
Дали отминава в даден момент?

# 223
Препоръчвам само вагинално поставяне. Много пада кръвното от Утрогестан. Може да говорите с лекаря да минете на Циклогест. Него го поставям ректално и нямам проблем. Обаче той е от 400мг и го слагам сутрин и вечер.

# 224
От него е. И аз приемам през устата временно поради зацапване по време на бременност и преди 40 минути пих и направо лягам да спя. Замайване, леко прилошаване, ужас е. От утре вагинално, защото спря да процапва и това е.

Общи условия

Активация на акаунт