Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 87

• 46 075
  • 769
  •   1
Отговори
# 270
С какво се мажете от инжекциите и фраксипарина , за да не боли коремчето . Някакъв крем ще споделите ли ?

# 271
noakaia зависи от индивидуалния отговор на организма, но по принцип не виждам причина да не започвате отново вече

Nia84 не съм намерила крем който да помага, но откакто изкарвам въздуха от иглата боли много по-малко. Преди това и синини станаха при мен. Слагам ги от около месец та нямам много опит.

# 272
Аз лично бях намерила място, на което не ме болеше и не ми излизаха синини. Беше под пъпа в ляво и дясно на около 2 пръста разстояние. Да не ви плаша, но накрая кожата ми беше станала много трудна за пробиване. След раждането трябваше 2 седмици дс си бия, напъвах с иглата в корема, тя не влизаше 😖

# 273
И при мен по някой път пробиват много трудно, но аз слагам вече 3ти месец и предполагам е нормално  Frowning1 За крем и аз не съм чувала ,едва ли ще има такъв.

# 274
  • София
Момичета, на някой да са му предлагали да оплодят 1/2 яйцеклетки с донорски сперматозоиди, а 1/2 с материал на партньора, за да се изключи "скрит" мъжки фактор? Аз съм в чуденка, понеже след 2 неуспешни инвитро ( 1 мисед и 1 прецакани при размразяването ембриони) ни предлагат преди да обвинят моите яйцеклетки, да изключим с този експеримент проблем при ММ. Неговата спермограма и др. изследвания са ок, но според доктора няма изследване, което да обхване и изключи на 100% проблем при яйцеклетката или сперматозоида, за това да сме видяли как ще се оплодят част с донорския материал. Да ама донора струва пари, мъжът ми е в шок, фондът не покрива дейностите по този експеримент, накрая може да се окаже, че и при донора не е 100% изключен този "скрит" мъжки фактор или моята яйцеклетка да е била най-добрата и да се оплоди с чуждия,а не с нашия материал...

Последна редакция: сб, 06 яну 2024, 15:17 от Sammy_west

# 275
Днк фрагмация от негова страна правили ли сте , кариотип , генетични ?

# 276
Сами, ако държиш генегичния материал на всяка цена да е ваш, просто откажи.
На мене ми бяха намекнали заради възрастта да си помисля за донорски яйцеклетки, но категорично им заявих че такъв вариант няма.
Не сме им опитни зайчета за да ни заплождат с каквото си решат.
Те предлагат, а ние приемаме или отказваме.

# 277
  • София
Днк фрагмация от негова страна правили ли сте , кариотип , генетични ?
Да, всичко е в норма и при двамата

Допълвам се
Много ми се иска с наш, но виждам някаква повтаряемост, която ме плаши, а времето минава..
Доки е много опитен, имам усещането, че знае какво ще стане и какво няма.
Обаче онази част с това, че животът е чудо ме блазни да експериментирам с тялото си и инвитро още преди да се предадем и да опитаме с донор.
Любопитно ми е,ако някой е направил това сравнение дали е имало разлика.

# 278
С какво се мажете от инжекциите и фраксипарина , за да не боли коремчето . Някакъв крем ще споделите ли ?

Арника гел, ме бяха посъветвали за мазане на корема.

# 279
Здравейте! На 08.01 ще е пункцията, като единият яйчник не е реагирал на стимулацията. В другия има няколко фоликула по 22-23мм. Тази вечер трябва да сложа Овитрел. В първоначалния разговор с моята докторка разбрах, че инжекцията се слага на 18-20 мм фоликули и по това, че може да ги изпуснем страшно много ме притесни. Другото, което ме тревожи е, че лигавицата е 8 мм. Според вас имам ли основателни причини да се тревожа? Казаха ми без резки движения и вдигаме на тежко тези дни.

# 280
За първи път ми предстои инвитро в Селена с тератозооспермия сме ,аз съм с пкя и генетични проблеми за тромбофилия  и високи нк клетки 460 от 430 . Някой правил ли е там инвитро и какви насоки бихте ми дали ?Като съвети и насоки , ще съм ви много благодарна . Мъжа ми няма 29 а аз съм на 30 .

# 281
Момичета, на някой да са му предлагали да оплодят 1/2 яйцеклетки с донорски сперматозоиди, а 1/2 с материал на партньора, за да се изключи "скрит" мъжки фактор? Аз съм в чуденка, понеже след 2 неуспешни инвитро ( 1 мисед и 1 прецакани при размразяването ембриони) ни предлагат преди да обвинят моите яйцеклетки, да изключим с този експеримент проблем при ММ. Неговата спермограма и др. изследвания са ок, но според доктора няма изследване, което да обхване и изключи на 100% проблем при яйцеклетката или сперматозоида, за това да сме видяли как ще се оплодят част с донорския материал. Да ама донора струва пари, мъжът ми е в шок, фондът не покрива дейностите по този експеримент, накрая може да се окаже, че и при донора не е 100% изключен този "скрит" мъжки фактор или моята яйцеклетка да е била най-добрата и да се оплоди с чуждия,а не с нашия материал...
Лично аз бих потърсила второ мнение. Всички ходим уж при опитни лекари, като една такава изкара, че яйцеклетките ми не ставали на 30 години и ми беше намекнала за донорски материал. След смяна на клиниката се оказа, че нямам такива проблеми и замразихме 11 бластоциста, а при предните 2 опита и 25 извадени яйцеклетки го докарахме до 2 трагични ембриона.
Не се отчайвайте и предавайте при положение, че няма изразени явни проблеми. Говорете с друг лекар, направете допълнителни изследвания. Варианти има доста.

# 282
Аз съм пациентка на Селена. При кой лекар сте?
За първи път ми предстои инвитро в Селена с тератозооспермия сме ,аз съм с пкя и генетични проблеми за тромбофилия  и високи нк клетки 460 от 430 . Някой правил ли е там инвитро и какви насоки бихте ми дали ?Като съвети и насоки , ще съм ви много благодарна . Мъжа ми няма 29 а аз съм на 30 .

# 283
При Ставрев сме , вие ?

# 284
Здравейте! На 08.01 ще е пункцията, като единият яйчник не е реагирал на стимулацията. В другия има няколко фоликула по 22-23мм. Тази вечер трябва да сложа Овитрел. В първоначалния разговор с моята докторка разбрах, че инжекцията се слага на 18-20 мм фоликули и по това, че може да ги изпуснем страшно много ме притесни. Другото, което ме тревожи е, че лигавицата е 8 мм. Според вас имам ли основателни причини да се тревожа? Казаха ми без резки движения и вдигаме на тежко тези дни.
Желая ти успех и всичко да е правилно таймирано. Аз не съм запозната с тези подробности и може би по-опитните момичета може да изкажат мнение на колко см фоликули се слага Овитрел.
На мен ми се върти, че нещо беше на 16,19,20 см

Общи условия

Активация на акаунт