Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 87

• 45 165
  • 769
  •   1
Отговори
# 450
Момичета, здравейте. 2ри ден, пуснаха ми хормони за ИКСИ, това са резултатите. Чакам да звънне лекаря да каже как продължаваме. При съотношение LH: FSH = 0.53 (т.е. FSH е по-високо 2 пъти от LH), какво ви е мнението?
За такова съотношение не мога да намеря нищо, високото LH е сигнал за поликистоза, а в моя случай? Благодаря!

# 451
Колко е високо FSH? Спооред мен освен като съотношение има значение и какви са стойностоте, а също и дали сте вземали медикаментина предния цикъл.
Момичета, здравейте. 2ри ден, пуснаха ми хормони за ИКСИ, това са резултатите. Чакам да звънне лекаря да каже как продължаваме. При съотношение LH: FSH = 0.53 (т.е. FSH е по-високо 2 пъти от LH), какво ви е мнението?
За такова съотношение не мога да намеря нищо, високото LH е сигнал за поликистоза, а в моя случай? Благодаря!

# 452
FSH 8,61 mIU/ML (фол. 3,85 - 8,78)
LH 4,63 IU-L (фол. 2,12 - 10,89)

да, миналия месец бях на дровелис, комбинирано противозачатъчно, заради задържан фоликул.
AMH е 2,39 и днес имах 13 антрални фоликула (което ако правилно съм разбрала е добре, не много добре,но не е зле).

# 453
FSH 8,61 mIU/ML (фол. 3,85 - 8,78)
LH 4,63 IU-L (фол. 2,12 - 10,89)

да, миналия месец бях на дровелис, комбинирано противозачатъчно, заради задържан фоликул.
AMH е 2,39 и днес имах 13 антрални фоликула (което ако правилно съм разбрала е добре, не много добре,но не е зле).
Според мен това може да е от противозачатъчните. 13 антрални си е много добре. Важното е да се развият нататък и да имате качествени яйцеклетки. Успех Flowers Four Leaf Clover

# 454
Според мен това може да е от противозачатъчните. 13 антрални си е много добре. Важното е да се развият нататък и да имате качествени яйцеклетки. Успех Flowers Four Leaf Clover

Благодаря ти, ами дано да е добре, да! Започнах, взех си лекарствата, а за съотношението ще попитам доктора при следващия преглед. Сестрата ми каза "Всичко е точно,не го мисли"...

# 455
  • Пловдив
Здравейте! На мен цикълът ми дойде днес към 12.30ч. Писах преди малко на док, да каже утре или в петък да отида за преглед и хормони. Чакам отговор сега.

# 456
Момичета, това ми е резултата от Микробиологията....микроорганизми и гъбички разбрах, че нямам.. .обаче това за лактобацилите не ми е ясно. Ако някой е запознат моля за мнение.

# 457
Момичета, това ми е резултата от Микробиологията....микроорганизми и гъбички разбрах, че нямам.. .обаче това за лактобацилите не ми е ясно. Ако някой е запознат моля за мнение.

Преобладването на лактобацили е хубаво. Те са полезни и пазят от инфекции. Значи, че всичко ти е наред Simple Smile

# 458

Преобладването на лактобацили е хубаво. Те са полезни и пазят от инфекции. Значи, че всичко ти е наред Simple Smile
Благодаря!

# 459
Момичета, пиша ви за един tips (който сигурно не съм открила аз, но като за напомняне).

Тъй като аз съм със страх от игли и болницата, в която ще правим Инвитро е Турска реално няма кой да ми поставя инжекциите. Съпругът се опитва да излиза от работа, но не всеки ден е удобно. Иии, моя стресната от игли милост попита в лабораторията в съседство до нас - жените бяха супер отзивчиви и ми поставят инжекцията. Попитах и в Надежда, отново откликнаха положително на молбата.

За Надежда - отидох в манипулационната, не съм запазвала час, дадох каквото трябваше да се бие и ми ги поставиха. Дори предложиха на съпругът ми да гледа как се поставят, за да знае ако има възможност и аз да не се разхождам нон-стоп до болницата.

# 460
FBID1803008272 хормоналната терапия с прогестерон ще има после преди и след трансфер, живот и здраве ти пожелавам, да се стигне до хубав финал! Инжекции се слагат още около 3 месеца до първата фетална, някой лекари дори я продължават до 16 г.с. Поне при мен е така, боцкането с игли продължава сутрин и вечер, и отделно имам и мускулна, но нея не мога да си я слагам сама защото иглата наистина е голяма. Може да питаш лекарите за алтернатива след като дойде момента на трансфера зависи и какво ще ти назначат в клиниката, може и да няма да имаш инжекции повече, но наколкото разбрах прогестерона може да се приема перорално и вагинално също. Коментирам само моят случай, да не заблудя някой относно терапията след трансфер. И аз имах голям страх с иглите, но съм готова на всичко, ако беше се наложило сигурно и мускулната щях да си я забия сама.

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 06:48 от Lenka_09

# 461
  • Пловдив
Бях на преглед, оказа се, че имам задържан фоликул и няма да започнем стимулация този месец 😟
Предписа ми противозачатъчни, започвам ги от днес. Понеже не съм пила досега и не съм особено наясно. Днес ми е 3ти ден от МЦ, те са 28 таблетки. Като ги изпия и ми идва, нали така? В такъв случай, ще ми дойде с минимум 3 дни по-късно. Правилно ли съм разбрала?

# 462
  • София
След спирането до 2-3 дни започва МЦ. Поне при мен винаги е било така.
28 таблетки? Стандартно съм пила 21.

# 463
  • Пловдив
Да, ето тези ми предписаха:

https://galen.bg/drovelis-3-mg-14-2-mg-h-28-tabletki-gedeon-richter

# 464
  • София
Тези май са нови. Не се притеснявай. Малко ще се отложи, но по-добре така, ще си спокойна, че няма индикации за отлагане повече.
И после си действате по план. 🍀

Общи условия

Активация на акаунт