Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 87

• 45 165
  • 769
  •   1
Отговори
# 465
Реално таблетките са 21. Последните 7  са само пълнеж, за да не забравяте хапче.

# 466
  • Пловдив
Четох, че 4 били с плацебо ефект. След малко ще ги купя и ще видя.
Благодаря, момичета!

Реално таблетките са 21. Последните 7  са само пълнеж, за да не забравяте хапче.

Тези май са нови. Не се притеснявай. Малко ще се отложи, но по-добре така, ще си спокойна, че няма индикации за отлагане повече.
И после си действате по план. 🍀

# 467
Много ти благодаря за споделеното! Знам, че нещата не приключват там, но! Мисля за всичко по реда си, без да се чудя от сега. Ние ще правим ЗЕТ. Не знам как продължава натам процедурата, но определено ще обърна внимание на лекаря ако имаме опция за друг вид прием на медикаменти, освен боцкането!

FBID1803008272 хормоналната терапия с прогестерон ще има после преди и след трансфер, живот и здраве ти пожелавам, да се стигне до хубав финал! Инжекции се слагат още около 3 месеца до първата фетална, някой лекари дори я продължават до 16 г.с. Поне при мен е така, боцкането с игли продължава сутрин и вечер, и отделно имам и мускулна, но нея не мога да си я слагам сама защото иглата наистина е голяма. Може да питаш лекарите за алтернатива след като дойде момента на трансфера зависи и какво ще ти назначат в клиниката, може и да няма да имаш инжекции повече, но наколкото разбрах прогестерона може да се приема перорално и вагинално също. Коментирам само моят случай, да не заблудя някой относно терапията след трансфер. И аз имах голям страх с иглите, но съм готова на всичко, ако беше се наложило сигурно и мускулната щях да си я забия сама.

# 468
Четох, че 4 били с плацебо ефект. След малко ще ги купя и ще видя.
Благодаря, момичета!

Аз бях на Дровелис и белите даже не съм ги пила. За да сметнеш дните правилно - на мен ми дойде 2 дни след като свършиха розовите таблетки. Дровелиса е много по-изчистени, нова формула . Ако имаш фоликул, към 10-12 дни след приема може би ще го изхвърлиш - много лек цикъл, със зацапване и кървене и леки крампи в корема. Трае 2-3 дни, продължаваш да си пиеш хапчетата през това време. Аз много се стреснах (в живота си никога не бях пила противозачатъчни), и звънях на пожар в клиниката, та ми обясниха всичко по-горе.

# 469
Аз пих преди години противозачатъчни, друг вид за фоликул, но хич не ми понесоха. Втория път ми дадоха Примолут нор. Изобщо не ги усетих. Важното е да се справиш с фоликула, за да ти е спокойно при стартирането.
Съжалявам, че с още един месец са се отложили нещата. И аз от това се притеснявам като отида - да не се окаже, че имам задържан и да чакаме още.
Но пък в крайна сметка по-добре всичко да ни е наред при стартирането Blush

ПП. И първия (спрях противозачатъчните на 4-5 ден, защото ми прилошаваше от тях) и втория път , които имах фоликул, пих по бабина рецепта отвара от бял равнец, която я дават за много ползотворна за справяне със задържан фоликул и всякакви видове кисти.

# 470
И аз бях на Дровелис сега. Наистина не са 28, белите не ги пия. Или бяха 21 или 24. Само розовите се броят. Другите са, ако продължително приемаш контрацептив да не се наруши ритъма да приемаш всеки ден хапче.

# 471
  • Пловдив
Изобщо не очаквах така да стане и ми е доста тъпо. Досега не съм имала задържан фоликул. Дано следващият месец всичко да е наред 🙏🏻. Аз сега съм в отпуск след майчинството и в средата на март трябва да се върна на работа. Проблемът е, че ще започвам работа по нов проект в същата фирма. И нз как ще се развият нещата с инвитрото. Реално около 24.02 трябва да ми дойде МЦ и около 5-6.03 пункция 🤞🏻, а седмица след това трябва да съм на работа. Ще си взема болничен за пункцията (1 месец мисля, че дават в Селена) и ще отложа започването на работа. С док обсъждахме СЕТ. Много ми е сложно и объркано... А ако пак не започнем стимулация и другия месец, вече ще съм в абсолютна безизходица 😕

# 472
  • София
Разбирам как се чувстваш. Имала съм много такива моменти. Все пак има изход от ситуацията- просто ще си следваш лечението.
Относно работодателя - казвах, че ми се налага на тази и тази дати да отсъствам, тъй като ще се подложа на необходими медицински процедури, свързани с общото здраве и че датите могат да варират. Никога не са ме питали за причината. Нашият мениджър е крайно разбран човек. Взимах болничен винаги, когато беше възможно. Моят ЛЛ пък никога не ми е отказвал. Варианти винаги има, но се отдавай на тази мисъл да те тревожи и то още на този етап. Трябва ти спокойствие, колкото и да е банално. Ще станат нещата. Докато се усетиш и ще мине времето, няма да го има и ЗФ.

# 473
me4eto__ не се притеснявай, аз ноември също имах задържан фоликул и на мен не с беше случвало до сега /2 опита имам/. Нямаше как и декември да стартираме, заради празниците. Знам колко е разочароващо като си се настроил, че почвате и отидеш на преглед и ти кажат да чакаш.
Не се притеснявай, всичко ще е ок следващия месец, при мен вече нищо няма. Бих ти предложила ако е опция, полагаемата по закон отпуска за ин витро процедура да ползваш.

# 474
me4eto, аз се върнах на работа детето като стана на 1г., също се оказах в нов проект. Месец и половина след като се върнах се наложи да изляза 2 седмици в болничен заради операция. После покрай инвитрото пак съм взимала сумати дни отпуска, болничен пак на два пъти по 2 седмици. Заради детето пък да не ти казвам колко отсъствия ми се налагат (нашия ходи на ясла). Мисълта ми е, че ако шефовете ти са разбрани хора няма да има никакъв проблем с отсъствията ти. Хора сме, всичко се случва. Казваш, че имаш ходене по лекари и това е. И още нещо успокоително в твоя случай - по закон като си с дете под 3г не могат да те съкратят, така че и това не трябва да го мислиш.
Важното е да има успех от инвитрото, всичко друго се нарежда.

# 475
  • Пловдив
Много ви благодаря, момичета! Давате ми кураж и надежда, че всичко ще се нареди. Моят тиймлидер знае за инвитрото още от първия преглед преди 3 години. Подкрепя ме изцяло. Но по новия проект няма да е тя. Мъжът ми също работи в моята фирма и реално аз ще вляза в неговия проект. Мениджърите му не знаят за инвитрото, но май ще се наложи да разберат. Няма да го мисля това сега. Другия месец само да ми кажат, че всичко е наред и започваме, това е най-важното.
Ще прочета и за отпуската за инвитро процедура, че не съм наясно с нея.

Купих противозачатъчните. 24 таблетки + 4 плацебо са. Дано ми понесе добре и нямам оплаквания.

Мъжът ми казва, че е съдба, че този месец не стартирахме процедурата. На 28.02 синът ни става на 2г, а на 03.03 мъжът ми има РД. Та явно ни е писано в този период да ни се случат нещата ☺️

Синът ни го пуснахме по-рано на ясла, но просто нямаше как. Дано свикне бързо 🤞🏻

# 476
Всичко ще се нареди, ще видиш! Плановете често се променят в движение за добро Simple Smile
Иначе ако решиш да погледнеш за отпуската при процедура, в чл. 157, ал. 7, т.2 и чл. 313а, ал. 1 от КТ, май ги пише важните неща.
Като тълкованието на работнички и служителки в напреднал етап на лечение ин-витро е: работнички и служителки, които са в етап на лечение чрез методите на асистирана репродукция, включващ периода от фоликуларната пункция до ембриотрансфера, но не повече от 20 дни.

# 477
  • Пловдив
Благодаря ти, ще разгледам за отпуската Simple Smile

Всичко ще се нареди, ще видиш! Плановете често се променят в движение за добро Simple Smile
Иначе ако решиш да погледнеш за отпуската при процедура, в чл. 157, ал. 7, т.2 и чл. 313а, ал. 1 от КТ, май ги пише важните неща.
Като тълкованието на работнички и служителки в напреднал етап на лечение ин-витро е: работнички и служителки, които са в етап на лечение чрез методите на асистирана репродукция, включващ периода от фоликуларната пункция до ембриотрансфера, но не повече от 20 дни.
https://

# 478
Много жени ползват отпуската точно след трансфер, ако работодателят няма проблем с това. Иначе по закон е от пункция до трансфер, но реално всичко е на добра воля от работодателя.

# 479
Здравейте момичета,от вчера съм на гонал 150 единици,първа стимулация ми е. Дали ще мога деня след пункцията да ходя на работа? Свързана е със стоене на крак.

Общи условия

Активация на акаунт