За голямата възрастова разлика между мъж и жена

• 30 586
  • 489
  •   1
Отговори
# 150
Аз като дете никога не съм получавала коментари от деца дали това е дядо ми или баща ми. От възрастни, които вече знаят, но се правят на интересни - да. Баща ми младееше и беше по живота, майка ми  - не толкова социална отделно, плюс в компанията си имаха и друга такава двойка, та имаха за какво и с кого да си общуват. Но майка ми е била малко по-голяма от момичето тук, баща ми - малко по-млад и вдовец, и все пак преди 30 години. Сега животът е различен, не знам дали на момичето би му било добре - повече възможности има, но ако наистина се обичат няма да им пречат коментарите.

# 151
Имам поглед върху доста близка двойка с разлика 20 г. След 10г. съжителство, вече чувам за много пробойни в брака им. Тя, не е доволна, не е щастлива, не излизат, почти нямат социален живот. Омръзнало й е всичко. Той не й помага в нищо. Вероятно и в леглото имат проблеми. Дано, не си развалят брака, но нещата не изглеждат хич добре. В момента той е на 50г.,тя на 30г.

# 152
  • София
Е това е един от основните проблеми във времевата разлика. Тя, примерно, ражда с магия на 25. Минават 10 г, детето е на училище, тя е свободна, пълна с енергия, работи, но също така може да излиза, искат й се почивки, абе приятен живот.
Но... човекът вече е на около 60+. Не му се ..., не му се ходи, не му се мърда...

# 153
  • София
Човек, който на 50 обича определен начин на живот, рядко 10 години след това изведнъж решава, че иска да си лежи пред телевизора.
Писах за родителите ми. На млади години обикаляха по света. Такава им беше работата и бяха много активни. И сега на 80 обичат да пътуват и да излизат. Ограничават ги само чисто физическите особености на възрастта.
Ама те са набори и възрастовите ограничения са им сходни. Simple Smile

# 154
  • Тра-ла-ла
Разбрахме, че хората до към 50-60г трябва да са постигнали добър стандарт и да си джиткат по света без финансови и отпускарско-работни ограничения. Но да си говорим за средностатистическите отрудени българи, на заплата. Ами уморяват се и липсата на финанси им подрязва крилцата как ще си живеят айкяшки след пенсия. На 50г хората са едни, на 60 - други, на 70 съвсем им е спаднал меракът за живот с бонус - болести. Нали ги наблюдавам около мен. Е, не са богаташи, но не са и от ниските прислойки

# 155
  • София
Джулая, за да идеш в планината, в парка или да се събереш с приятели, не се искат милиони. Жалко за тези 50, 60 и 70 - годишни, които са дотолкова депресирани, че спират да живеят и почват да вегетират още половин живот.
Жалко, че и не се грижат за здравето си, че да допуснат на тази сравнително млада възраст да са ограничени физически от болести.
Поне веднъж в годината може безплатно да си правят пълни прегледи и изследвания при ЛЛ, за да не стигат до обездвижване и затваряне у дома на 50. Че те как ще се борят на трудовия пазар още 15 г.?
Не знам, ама чак такива очукани хорица не се сещам да познавам. Поне не на споменатата възраст. Не споря, че над 70-80 г. има такъв момент.

Конкретно по темата. Този мъж на 50 е треньор, спортува и пътува. Надали след 5-10 години изведнъж ще легне да лежи. След 20 е много вероятно. И надали е очукан човечец с 1000 лв заплата. И не е от ниските прослойки вероятно. Щом е успял да омае 20-годишна, може да има и визия, и финанси.

Ако не е тайна, моля Джулая да сподели възрастта си.

# 156
На мен винаги ми е по-лесно и по-приятно общуването с по-възрастни от мен хора. Връстниците и по-младите (не само мъже) общо взето са ми безинтересни, даже досадни. Обаче пак повтарям, независимо от възрастта, ако обмислям съвместно съжителство с някого, ще подходя по-скоро рационално. Съгласна съм с изразеното по-напред мнение, че ако нещо у някого ти е неприемливо, в началото известно време може да си затваряш очите, но по-късно това ще съсипе връзката.

# 157
  • Тра-ла-ла
Жалко за тези 50, 60 и 70 - годишни, които са дотолкова депресирани, че спират да живеят и почват да вегетират още половин живот.
Жалко, че и не се грижат за здравето си, че да допуснат на тази сравнително млада възраст да са ограничени физически от болести.
Ти явно познаваш свръх човеци, щом мислиш, че 70г е средата на живот. Даже и до 100г рядко някой доживява. Камо ли цял живот здравният статус да е константа и той да зависи единствено от това дали си правиш изследвания веднъж годишно.  Богаташът, за който писах как си живее живота на 60г - много се грижи за здравето си. Спортува, яде здравословно и пак го треснаха болести.

Не, хората не вегетират на 50-60-70. Но и не водят живота на твоите познати, които даваш за пример.

Не съм в споменатите възрасти. Имам близки и ги наблюдавам как се променят физически, психически и емоционално през годините. Тялото и мозъкът се амортизират, колкото и грижи да се полагат

# 158
Тези, които си падат по -по-възрастни с напредването на годинките започват да губят този си фетиш. Едно е да си на 25 и да харесваш 40 годешен/годишна, друго е да си на 45 и да харесваш 60 годишен. Има много осезаеми бариери във възрастта. 

Fever Ray, това с планината, парка и приятелите си е средно статистически пенсионерски живот. Всеки гледа от своята камбанария, но виждам по себе си, че на 45+ въобще не съм онова момиче, което бях на 36+. Примерно с мъжа ми сега не търчим всеки почивен ден, карайки много часове без умора, само за да се изкъпем в морето и "осолим", както се шегувахме. Преди предпочитах барове и дискотеки, сега нещо по-спокойно. Преди нямаше петък и събота, да не сме с приятели или да каним гости - сега абсурд да си причиня това натоварване в работен ден, и нямам нищо против да се търкалям из къщи двата почивни дни, без никъде да изляза. Преди не бих седнала да готвя с часове, за да се изяде за минути - сега гледам да поглезя близките си и не го мисля, толкова като загуба на време, а като форма на грижа. Преди ми бе важно да съм секси и модерно облечена, сега гледам да ми е удобно и топло ... Та много други трансформации има с годините. И тези неща раздаличават хората дори в един брак, а камо ли на единия да му се живее на макс, а другия да има нужда от семеен уют и спокойствие. Назрява напрежение.

# 159
Момичето е на 20, след 2-3 години дядото ще и е омръзнал тотално, тя самата ще е пораснала и променена, изобщо няма смисъл да я умува ще се жени ли за него или не. Дори да е много финансово красив, пак не е много сигурно, че ще останат заедно докато смъртта ги раздели. Да не говорим, че този тип мъже на възраст и с кинти обикновено търсят млади 20-25 годишни и ги сменят като пораснат и им се увеличат претенциите

# 160
  • София
Нашите, се водят относително "млади". До преди 5 г майка ми работеше на непълно работно време, ходеше един път годишно на една задължителна екскурзия с приятелки, отиде до Рим и пр.
Даже рака го мина бързо.
Но деменцията просто я порази за няколко години. Не е това, което беше.
Ковида също минава много зле при възрастните, с тежки последици.

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 19:03 от Rockstar

# 161
  • София
Дорис, поне елементарен минимум някакъв. Щом смяташ за пенсионерско покоряването на Вихрен, да речем (това с по-малък бюджет, че нали 55-годишните се стягат за ниските пенсии) или минаването на Ел Камино, значи явно точно за пенсионери говоря. Wink
Аз дискотеки не съм обичала и на 20, ама не пропускам уикенд някъде.

Джулая, така и предполагах, че си далеч от възрастта.
Аз съм вече в нея и е явно, че познавам хора на моята възраст. И не са свръхчовеци.
Нашите познати са още със сравнително малки деца, пътуват активно, спортуват активно.
Аз съм на 49, съпругът ми на 51. С бебе на годинка и 4 по-големи деца. Пътуваме всеки уикенд, плувам 2 пъти в седмицата, играя тенис, качваме върхове, караме ски, ходим по хепънинги. Всичките ни приятели са като нас. Само една имам, която обича да излиза само до близката градинка и твърди, че е стара, ама тя така правеше и на 30. И като чета някакви очаквания как би трябвало да съм се кльофнала в отчаяние.
Разбира се, нормално е хората на по-голяма от теб възраст да ти се струват древни, но чак толкова.
Тялото и мозъкът се амортизират, колкото им позволиш.

Иммаме 60-гпдишен приятел с ранна деменция вече 10 г. Пие лекарства, прави специални ментални и физически упражнения и не допуска болестта да му пречи да е пълноценен човек. Работи, пътува, кара канукаяк, не изпуска хубави концерти.
Физиката зависи от психиката основно и от желанието за живот. Поне в едно 80% от случаите.

И най-важното е да си подбираш средата.

# 162
Фивър, страхотно се справяш,а и си единствената с толкова деца, която познавам от форума, но такъв живот имат много малко хора в Бг. Съжалявам, но е истината,  защото,такъв живот е свързан с доста финанси и изобилие от свободно време. А хората просто нямат.
Ни на 25, ни на 50.

# 163
  • София
Хепи, сещам се за поне няколко жени във форума с по 4 деца и справящи се много по-добре от мен, вкл. занимаващи се с бизнес и други начинания. И все са около моята възраст (аз много се възхищавам от Би).
Не е задължително да те бият парите или да се чудиш как да си уплътниш свободното време, за да живееш активно и да не прекарваш свободното си време в хоризонтално положение.
Има и една много приятна тема за мода и т.н. за дамите над 45 във форума. Чета я с удоволствие и виждам какви прекрасни жени на "зряла възраст" има и колко пълноценно живеят.
"Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета."
Предполагам, че всички тези прекрасни и активни жени имат и равностойни партньори на същата възраст, които са далеч от описаните депресари, чакащи пенсия.
Наблягам на "партньори на същата възраст".

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 15:07 от Fever Ray

# 164
На въпроса на авторката бих ли - не бих.
И не съм.
А как ще погледнат другите на такава връзка, май стана ясно.
Аз като родител бих погледнала с ужас и бих се надявала да се разпаднат нещата.
Ако някой си казва мнението, особено в отговор на директно зададен въпрос, не значи, че го налага. Хората се вживяват в ситуацията, преставят си техните деца примерно... от там и емоцията.

Общи условия

Активация на акаунт