За голямата възрастова разлика между мъж и жена

• 30 622
  • 489
  •   1
Отговори
# 165
Аз продължавам да не разбирам, основния въпрос, който е:
" - Защо трябва да има сватба?
Авторке, поживей си с този, човек щом такава любов има, изживей я, наслади се на възможностите и прекрасния живот с него, но недей да бързаш със сватба и после, олее брадва.
Живей, бе момиче, греби с пълни шепи, но мисли и за последствията.
Той ли дава зор за женитба?

# 166
  • Melmak
Може би не е хубаво да съдя по родителите си, но примера, който виждах в тях за остаряването не ми хареса. Възхищавам се на духа и силата на Фивър и семейството й, но и аз не съм сигурна, че това е масово. Дори за хобита, които не са свързани с пари, когато си смачкан от живота, просто нямаш сила да се бориш.

Моите родители рано остаряха, татко и сравнително млад си замина, на 66. Имаше куп болежки, които в последните години го накараха да се откаже от най-голямото си хоби лов и риболов.

В един момент енергията им сякаш много се срина и за няколко години се сринаха. Майка ми твърди, че вече е стара да пътува. Не иска да ходи никъде, не е ходила на почивка от години, преди 4 години изкара един санаториум и от тогава и отпуск не си взима. Не прави нищо и няма хобита. Разбира се, това е до човек.

Имаме приятели, които наскоро станаха родители. Тя роди на 51 първото и на 53 второто. Жената работи и в майчинството, доста е активна, но й е много трудно и тежко. Въобще едвам се оправя и тя не го крие. Не знам дали бих родила на тази възраст. Фивър, не е нападка, много ви се радвам и да сте живи и здрави.

# 167
  • София
С 2 породени на всяка възраст е тежко. Нашите породени бяха, когато бяхме на 24/26 и на 25/27. Е, няма такъв кошмар. Особено за работещи хора. Та надали точно възрастта изморява приятелката. Тогава и аз нямах желание за нищо, освен да спя. Simple Smile

# 168
С всички деца е трудно на всяка възраст.
Не знам защо се смята, че ако си на 27 е по-лесно. Ами не е!
Особено, ако си се захванал с второ висше, градиш кариера и имаш детенце. Тотален крах е!

# 169
  • Melmak
Може, може. Ама ако на 25-30 тялото се възстановява по един начин, на 50 е по друг. Ражданията бяха тежки и имаше проблеми.

# 170
Може, може, но на 50 ако родиш, само бебончето си гледаш. И вече не ти пука за друго.

# 171
  • Melmak
Ми не е баш така, тя не е спирала да работи, нито с първото, нито с второто. Разходите вървят и се увеличават. Така че тя кариера има, не я гради сега, а е доказан специалист, но работи и хич не се е посветила само на децата.

# 172
А мъжът къде е в таз картинка?

# 173
А да бе, на 40 усещам как нямам тази издържливост като на 30, дори и 35. На 52 с две породени деца по на годинка две ще и се отели вола, няма кво да се лъжем. Безсънието, психическо и физическо натоварване се понасят много по леко на възраст 25-30 от колкото на 40+, да не говорим за 50+.

# 174
Това по жена си аксесоар ли го прецени или?

# 175
  • Melmak
А мъжът къде е в таз картинка?

Какво значение има? Може да е самотна майка. Не ми се навлиза в подробности да разказвам чужд живот. Това е реалността в тяхната картинка. Аз пак казвам, че на 53 и на 33 да си майка .. има разлики.

# 176
Това по жена си аксесоар ли го прецени или?

Не ти разбрах въпроса съвсем, но да, по жена си го прецених, както и по мен. Щото са ми ревали по цяла нощ на главата още като бяха бебета, ставам бомбок на сутринта и отивам да бачкам цял ден на жегата или студа. Сега вече като не се наспя става доооста по трудно всичко

# 177
Логиката подава, че на тази възраст имате повече пари и можете да си позволите детегледачка, И нито ти, нито жена ти да гърбите 24/7 над бебочето.
Нали това е смисъла на хипергамията? Повече пари, по-лесен живот и за двамата в двойката.
Сами се опровергавате, момчета.

# 178
  • София
За мен разликата във възрастта по отношение на всяко следващо дете е единствено плюс.
С всяко съм много по-спокойна, по-уверена, оценила съм си приоритетите. На 20+ и на 30+ бях истерична и амбициозна мамка, опитваща се да носи света под мишница. Жонглирах с учене, работа, професия, желание да огрея навсякъде. На 40+ и на 50- съм единствено разбираща мама, която си гледа удобството и спокойствието.
Първите при нас бяха с бавачките. Последните ми доставят приятни емоции да си ги дондуркам.

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 18:30 от Fever Ray

# 179
Логиката подава, че на тази възраст имате повече пари и можете да си позволите детегледачка, И нито ти, нито жена ти да гърбите 24/7 над бебочето.
Нали това е смисъла на хипергамията? Повече пари, по-лесен живот и за двамата в двойката.
Сами се опровергавате, момчета.
Доколкото схващам, той не се е гърбил, не е ставал, просто нощем ги е чувал как реват и не се е наспивал. Това и с бавачка няма как да го преодолее този "дискомфорт", освен ако не изолира бебето някъде далеч, че да не го чува.

Общи условия

Активация на акаунт