За голямата възрастова разлика между мъж и жена

• 30 046
  • 489
  •   1
Отговори
# 330
  • Paris, France
Какво биха могли да направят мъжете, че да не са плешиви? И по какъв начин това е съпоставимо със затлъстяването? За "чичаците" не ми се коментира.

Коремното затлъстяване е свързано с  оплешивяване от мъжки тип. Спад на тестостерон и компенсаторно увеличаване на дихидротестостерон, към който някои мъже са чувствителни е причината. Ароматази, мазнини, които запушват кръвоносните съдове и пречат на кръвообращение, анемия, липса на витамини и протеини може да са причини. Липса на витамин Д е причина тялото да спре да произвежда коса по места, които лесно биха били огряни от слънце когато там няма козина или коса. 

Има доста начини за справяне с мъжко оплешивяване по естествени начини, но в повечето случаи се налага поне прием на витамини и някакви аминокиселини, а в някои и хормони до живот. В групи съм виждала снимки на глави на мъже, които документираха отслабване и поникване на коса там, където не е расла коса поне 10г. 

https://scandinavianbiolabs.com/blogs/journal/how-to-stop-hair-l … ow-hair-naturally

По диагонал четох. Ниацин в големи количества може да предизвика окапване на косата. Таурин помага, но не го видях в списъка.

Пропеция, миноксидил за имащите време да се мацптят всеки ден, но убива котките, които се въргалят по възглавниците, та внимавайте!

Има и присаждане на космени фоликули.

# 331
  • Далечният изток
Най-нормалното нещо на света е хората с времето да остаряват. Направо ме убихте, остарявали, надебелявали, оплешивявали, побелявали... Ами няма нищо по-естествено от това. Прекалено голямо внимание към външния вид на хората, все едно вие сте пили от извора на вечната младост...

# 332
Глупости са горното.
Има мъже наследствено оплешивяват на 26.
Моят бивш бивш бивш баща на детето ми беше плешив на 26, страхотно тяло, фитнес инструктор и сие тъпотии. Бръснеше си / бръсне си главата. Пак е секси.

# 333
  • София
За мъжки тип оплешивяване говори Невена.
Иначе, благодарете на свекървите.

# 334
Аз съм на 37, моя е на 33. Косата му започна да побелява, скоро ще го сменям за  нещо по-младо.

Ха-ха, и аз да съм с толкова възрастна, и на мен сигурно ще ми побелее косата(ако остане).., жени с малки и инфантилни пикльовци, некадърни да си намерят нормална жена с поне 2-4 години по-млада, след 47+ остават вечно търсещи и самотни,  ..жените в повечето случаи, остаряват по-рано, и са с много повече болести!

Напълно съм НЕсъгласна с теб!

Мъжкото оплешивяване се дължи на висок тестостерон. За това и плешивите по-лесно трупат мускулна маса и са по-еб**ви.

# 335
Малко изместихте темата. Ето Мел Гибсън късно открил любовта в тази дама, която е с 34 години по-млада от него.

# 336
Невена говори глупости по подразбиране
Иначе
Това е истината
Мъжкото оплешивяване се дължи на висок тестостерон. За това и плешивите по-лесно трупат мускулна маса и са по-еб**ви.

# 337
  • Далечният изток
С последното въобще не съм съгласна. От опит го казвам.
Мисля, че плешивостта е генетично обусловена. Обаче как може на някого да му пречат голи глави?! Изумявам се от някои реакции. Grinning

# 338
То точно това е въпросът, че белезите на старостта си ги има, и за някои няма много какво да се направи. Голата глава подобрява положението донякъде, но не може да се сравнява с коса. Та това, че годините са просто цифра, са просто приказки.

A koгато са число, как оценяваш положението?

# 339
Последната страница на темата е окупирана от глупости!
Естествения ни цвят е бял,това че нещо ни се е объркало в гените,не значи,че белите коси са болестно състояние!
Ms.Gorgeous е права! Ако баща ми е плешив има голяма вероятност и синът ми да го наследи.
Същото е и с побеляването,ако в семейството ти имаш родители и роднини с ранно побеляване,то и ти ще си така,освен ако не си от малкото % изкарали късмет.
Мм си има гъста коса,но е наследил гените на баща си за ранно побеляване,както и брат му,наследил е от бащата на майка му плешивостта.
За гените може единствено да се сърдим на родителите!

И жените надебеляват над определени години,така че този процес си е напълно нормален за мъже и жени над 35-40,когато метаболизмът намалява все повече и повече.
За повечето жени може да е непривлекателен един дебел и плешив мъж,но за някои може да е супер секси,зависи от предпочитанията.
По повод изказването на Nevena Virolan  – (ми не, не е естествено мъж да надебелява и оплешивява. Случва се, но е признак на повишен риск от най-разнообразни болести и скорошна смърт, освен лоши гени и нисък имунитет.)
Погреба половината население на земята,честито! Познавам много плешиви мъже умрели на 75-85 години,Дай Боже на всеки му толкова да си поживее!

# 340
Съмнявам се да има жени, на които предпочитанията им да са дебел плешив мъж.

Ако е  собствен и е станал такъв впоследствие,  ще си го обичаме, ама чак пък предпочитания...

# 341
  • София
Морѐ, най- секси мъжът, когото познавам е плешив.
На никоя не ни пречи, да ви кажа Laughing

# 342
  • София
На някои им пречи, на други - не. На мен лично ми е непривлекателно. Добавя и доста години. Виждала съм мъже, които са във форма, с плочки дори, поддържани - имат сексапил, но е друго някакси. А на много голата глава не им отива.

Но това са си лични предпочитания. Въпросът беше друг, а именно, че биологията не подминава мъжете и годините си казват думата. При някои, за съжаление, доста преждевременно. Начинът на живот често не предполага естествена поддръжка, а на някои хора мързелът взима приоритет и като се наложи да положат усилия извън нормалното си ежедневие, просто абдикират.

То точно това е въпросът, че белезите на старостта си ги има, и за някои няма много какво да се направи. Голата глава подобрява положението донякъде, но не може да се сравнява с коса. Та това, че годините са просто цифра, са просто приказки.

A koгато са число, как оценяваш положението?

Зависи от какви цифри е съставено - 4-ки, 5-ци и нагоре отпред вече не са... "младежи" Joy

# 343
Аз не съм фен на плешивостта, просто защото обичам дълга коса, но не е чак отблъскващо.

Принципно е нормално хората с времето да напълняват по-лесно, но ако имат желание могат да се поддържат.

На мен не ми харесва настройката на много мъже ( и някои жени) , "щом съм вече хванал жена, няма зор да се поддържам".

Все виждам приятели, които се запускат ,ама много, и после се чудят защо жената вече не иска секс.
А преди , докато са сваляли мацки - фитнес, здравословно хранене и т.н.

А има възрастни мъже в страхотна форма.

# 344
Най-секси колегата ми го заварих във фирмата, когато започнах работа там - тогава беше на 26-7, и вече беше оплешивяващ (останалото го бръсне, така че реално си ходи с гола глава). Е, положението е... нямам думи. Всички колежки (и сигурно половината колеги) сме го заглеждали с поглед на ценители повече от веднъж. Категорично един от най-секси мъжете, които съм виждала наживо някога. Има мъже, на които им ходи. На други - не.

Общи условия

Активация на акаунт