За голямата възрастова разлика между мъж и жена

• 30 658
  • 489
  •   1
Отговори
# 300
Добре прощавай, в днешно време много мъже и жени изневеряват по подобен начин.

# 301
  • София
И аз следвам стриктно този принцип - колеги, съседи, семейни приятели - даже не си и помислям.

# 302
И от къде идват новите ви приятели тогава?

# 303

И аз щях да попитам това, но се притесних, че не е по темата. А ми е любопитно.
Най-добрите ми приятели срещнах на работа, естествено, не всички колеги са ми приятели. Най-добрите приятели на мъжа ми са учили и работили на едно и също място.

Май нямам приятели от други места, със съученици и състуденти се пръсна хме отдавна.
Съседите ни в максималния случай са на годините на майка ми.

# 304
  • София
Човек среща хора на много и различни места, когато животът му не е концентриран само в една точка. Запознали сме се с много интересни хора по време на пътувания или във връзка с единия от спортовете, които практикуваме.
Но пък при нас най-добрите приятелства останаха от гимназията и от студентските години. И от квартала.
Основната ни компания сме няколко семейства, в които мъжете са приятели от детската градина, но са запазили отношенията си, въпреки различните професии, начин на живот, периодични дългогодишни отсъствия от страната и т.н.
Във Финландия и досега най-добрата ми приятелка е тогавашната ми съседка, с която нямаме търпение пак да заживеем като съседи.
Нови познанства е едно, приятелства друго. Вторите сме си концентрирали в старите проверени с годините приятелства и в близките ни.
При нас плюсът е, че със студентските ни приятели продължаваме да се засичаме много по работа и така поддържаме контактите си, без да работим на едно място и да си смесваме отношенията. Специфика на професията.
Аз лично от години не изпитвам желания да имам нови приятели, защото любимите ми хора и старите приятели ми носят достатъчно добри емоции.

# 305
Нови приятели вече няма как да имам. Приятелство е, когато е проверено от времето. Тук, където живеем имаме само добри познати.

# 306
  • София
А, за приятели ли говорим? Ами отвсякъде.

# 307
След първото ми работно място и аз полагах усилия да не се сприятелявам с колеги. Не става. Когато по всичко личи, че това е правилният човек за теб, как да се противопоставиш?

# 308
  • Paris, France

С повечето ми приятели сме се запознали като сме били съседи някъде си. С бивши съученици, състуденти или колеги близки приятелства аз не завързах, макар и още да съм в контакт с някои от тях, изцяло виртуален. С останалите ми приятели са ме запознали приятели. С една тукашна приятелка се запознахме в самолета, но се оказа, че имаме много общи познати и приятели и това ни сближи.

Доскоро имах хобита, покрай които се запознават с тонове нови хора, но въпреки общите интереси не станахме близки. Излизах с парфюмисти от цял свят. Някои съм посещавала, но не се сприятелихме. В същото време се сприятелих с дама, която е съседка на майка ми в София и с която се заговорихме в кварталната градинка. Тя се оказа моят парфюмен близнак, двойник. Покрай парфюмите изградихме и приятелство.

Пасивна съм и не бих търсила чест контакт, а също и не бих се разкарвала до далечен квартал само за да пия кафе с някого и това отчасти определя избора ми.

С приятели на ММ не се сприятелих. Нито с мъже, нито с жени. Той се сприятели с някои от моите. Той е активен, но не държи на приятелски връзки.

95% от приятелите ми живеят на поне 1000 километра от сегашния ми дом и с повечето не съм се срещала от години, а с някои от десетилетия. Остават си ми приятели и обичани и ми липсват.

Последна редакция: нд, 17 дек 2023, 18:45 от Nevena Virolan

# 309
На мен пък, като че ли, най-трайните приятелства са ми от ученическите и студентските години. Както и някои от квартала. Трудно се поддържат приятелства в далечни квартали, прекалено много планиране на вижданията трябва.
Между другото, не знам дали е от възрастта, но при положение, че цял живот съм била относително зиморничава, сега непрекъснато ми е горещо. Чак понякога ми е неудобно, че съм неадекватно облечена. И пия литри кафе.

# 310
  • Далечният изток
Моята най-добра приятелка ми е бивша колежка. Дори докато работехме заедно сякаш не бяхме чак толкова близки, колкото сме последните години след като напуснах.
Само не знам защо темата зави към приятелствата...
Всъщност тази моя най-голяма дружка е по-голяма от мен с 13 години, но все едно сме на един акъл - тоест на около 25 Grinning
Имам и още една много близка приятелка, и тя е по-голяма от мен, с 8 години, тя ми е от студентстването. Винаги, като се замисля, обкръжението ми е било от доста по-големи от мен.

# 311
Моите най-добри приятелки са ми такива от детството. С някои се виждам веднъж на 2г, някои не са в моя град и страната. Една близка приятелка имам от студентските години. Въпреки, че сме от един град, сме далеч и много заети, виждаме се рядко, но качествено - ходим на семейни почивки и по празници. През другото време си говорим по телефона. Всички са на моята и близка до моята възраст.
Нов близък приятел имам от 4г. Колега ми е в работата. С над 10г. е по-възрастен. На работа не контактуваме много, но извън нея си ходим семейно по събирания и купони.

Нямам нужда от повече приятели. Не държа да завързвам приятелства. Затворен човек съм. Не се разгръщам за всеки.
За кафета и излизания имам винаги нови познати, контактувам с доста хора. Но не са ми чак приятели.

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 07:47 от sorscha

# 312
  • Paris, France
Скрит текст:
Не изчетох всичко писано - на 50 години и да не е бил женен /в смисъл да не е живял с жена с или без брак/ ... бягай далеч. По-добре два пъти разведен, отколкото стар ерген.

Никак не съм съгласна. 50 годишният не е стока за нормален брак само заради възрастта, но разведеният или този, живял с жени е още по-зле от ергена, защото влачи разочарования, издръжки, освен разбрицана простата и разни болежки.

50г ерген може да е имал много интересен и бурен живот, с много пътуване, работа по различните краища на света и затова да не е имал трайна връзка.
Ако е изградил добра кариера и портфейл с активи, които му носят добри пасивни доходи, той може да предложи в пъти повече от някой, дето плащал квартири и ипотеки, а бившите духвали с къщата, половината пенсия и издръжка до живот.
Така написано излиза, че има предимство чисто материално. Не че не е от значение, но не е достатъчно за пълноценна връзка.

Не е само материално. За да се развива духовност, умения трябват пари и време. Денонощието има 24 часа. Няма как тичалият от къщи на работа и от работа в къщи, където го чакат омазани в пюрета чавета и пълен със съдове умивалник да има време за да ходи редовно на фитнес, да учи японски, да пилотира самолет, да пътува по света и да си почива.

Познавам много стари ергени, минали 50те, които имат прекрасен живот. Някои са имали връзки в миналото, но в някакъв момент им е станало по-приятно и удобно да живеят сами.

В темата коментираме големите възрастови разлики. Според мене може да е пречка такава разлика, но ако някой от двамата има проблем с разликата, връзката просто не се състоява.

В днешно време 90% от връзките се разпадат. Че от 9 мъже, с които съм се разделила един бил много по-стар от мене, WTF. Важното е, че съм го харесала и сме били щастливи заедно. 

Влюбвала съм се в по-стар с 20г. Разликите ни бяха по-скоро класови. Първата му жена, която му е била връстничка също го напуснала и по същите причини. След мене си намери още по-млада 🌞. Сега е на 75г, активен, джитка си по света, в час с времената. Все още изглежда много по-елегантно от повечето 50 годишни.

Младостта също не е достатъчна за пълноценна връзка.

Осигуреният поне не си търси болногледачка, както някой писа по-напред. Може да плаща помощ в домакинството и детегледачки, така че поне жената да не квичи недоволна в бг-мама. Половината теми са за непомагащи или незаинтересовани.

# 313
Невена, не споря, съгласна съм с много от нещата, които пишеш не само в тази тема. Просто изкоментирах едно конкретно мнение на мен как ми е прозвучало. А и да поддържам разговора, така да се каже.

# 314
Аз съм на 37, моя е на 33. Косата му започна да побелява, скоро ще го сменям за  нещо по-младо.

Ха-ха, и аз да съм с толкова възрастна, и на мен сигурно ще ми побелее косата(ако остане).., жени с малки и инфантилни пикльовци, некадърни да си намерят нормална жена с поне 2-4 години по-млада, след 47+ остават вечно търсещи и самотни,  ..жените в повечето случаи, остаряват по-рано, и са с много повече болести!

Общи условия

Активация на акаунт