За голямата възрастова разлика между мъж и жена

• 30 648
  • 489
  •   1
Отговори
# 270
Индивидуално е. Познавам жена, която 15 години беше с 30 години по-възрастен мъж. Буквално разцъфтя и се разхубави страшно много, след което го заряза заради връстник.

Заради магнезия, който вероятно е почнала да приема ще да е KissingSatisfiedSmiley

# 271
Различните хора имат различни потребности и особености. Понякога по-възрастният партньор действително е подходящ. Обаче щом се пита във форум или изобщо се търси чуждо мнение под каквато и да е форма, очевидно човекът не е сигурен в избора си и усеща, че нещо не е точно както трябва.

# 272
  • Пловдив
Не изчетох всичко писано - на 50 години и да не е бил женен /в смисъл да не е живял с жена с или без брак/ ... бягай далеч. По-добре два пъти разведен, отколкото стар ерген.

# 273
  • SF
Ми не е по-добре.
Два пъти разведеният също може да е неудобен партньор. Деца от различни жени, различни отношения - с едни гладко, с други обтегнато, бившите се месят или стоят безучастно. Но на 50 всички имат някакво минало. Ако на 22 се е оженил и на 25 се е развел, на 30 пак се е оженил и на 34 пак се е развел, то на 50 не виждам с какво може да блести повече от никога неженения или от женения в момента. Единият е свикнал да си живее сам, другият, ако е разведен още в ранните си 30, също е свикнал да живее сам, а третият е свикнал някой да му трака с тенджерите и да му сервира мусаката. Така обрисувани хората, нито един не става.
Свободният мъж винаги може да се окаже по-удобен и по-заинтересован от този, който е зает в момента, трайно зает или е пробвал няколко пъти и все не успява.
Исках да кажа, че не бива да се поставяме в торбички - женен, неженен, разведен. Колко много женени поддържат странни отношения с жените си, или около тях витае напрежение. С какво са по-добри от свободните?

# 274
  • Paris, France
Не изчетох всичко писано - на 50 години и да не е бил женен /в смисъл да не е живял с жена с или без брак/ ... бягай далеч. По-добре два пъти разведен, отколкото стар ерген.

Никак не съм съгласна. 50 годишният не е стока за нормален брак само заради възрастта, но разведеният или този, живял с жени е още по-зле от ергена, защото влачи разочарования, издръжки, освен разбрицана простата и разни болежки.

50г ерген може да е имал много интересен и бурен живот, с много пътуване, работа по различните краища на света и затова да не е имал трайна връзка. Ако е изградил добра кариера и портфейл с активи, които му носят добри пасивни доходи, той може да предложи в пъти повече от някой, дето плащал квартири и ипотеки, а бившите духвали с къщата, половината пенсия и издръжка до живот.

# 275
  • София
Лошото е, че голяма част от ергените на 50 не са весели бохеми, а такива, които никоя не е искала.

# 276
Скрит текст:

Никак не съм съгласна. 50 годишният не е стока за нормален брак само заради възрастта, но разведеният или този, живял с жени е още по-зле от ергена, защото влачи разочарования, издръжки, освен разбрицана простата и разни болежки.

50г ерген може да е имал много интересен и бурен живот, с много пътуване, работа по различните краища на света и затова да не е имал трайна връзка.
Ако е изградил добра кариера и портфейл с активи, които му носят добри пасивни доходи, той може да предложи в пъти повече от някой, дето плащал квартири и ипотеки, а бившите духвали с къщата, половината пенсия и издръжка до живот.
Така написано излиза, че има предимство чисто материално. Не че не е от значение, но не е достатъчно за пълноценна връзка.

# 277
Да не говорим, че някой на 50 свикнал да взема всяко решение сам, свикнал да се грижи и задоволява всяка своя прищевка и вече доказал си, че си е самодостатъчен е толкова изграден индивидуалист, че не разбирам за какво аджеба му е някой. А тоя някой не може да очаква, да се напаснат - приемаш, съобразяваш се и толкова.
На 50 все още ерген или е търсене на "втора младост" и избор на младо моме, за да се прави на младеж, или си търси обгрижващ персонал.
Така наречения "опит" въобще не е някакво предимство. Само ще лиши другия да изживеят повечето неща заедно. Примерно "О, за какво да си вземаме куче - не бих си го причинил ОТНОВО! Бе толкова трудно да го преживея!" Е да де, опита ти е - ти си го изживял, но младичкото също има право да изживее много неща, които "опита" ще я лиши.

# 278
  • София
Трябва им някой, самотата е гадна. Но определено не знаят как да се съвместят с друг човек. Обикновено има причини и да са сами на тея години.

# 279
  • SF
Лошото е, че голяма част от ергените на 50 не са весели бохеми, а такива, които никоя не е искала.

То е взаимно. И те не са я искали. Минали са времената, в които те избират и искат, пък ти нямаш думата.
А като си се женил един или повече пъти, означава, че тази, която те е поискала, се е объркала. И в повечето случаи горчиво е съжалявала.
Има и големи боклуци, които все още са женени. Понякога гледаме за тях в новините.
Женен/неженен не е равно на годен/негоден. Ако не ставам за нищо, но бай Пешо ме хареса и вземе, че ме вземе, за да има кой да му трака с тенджерите, това прави ли ме по-привлекателна, и още по-предпочитана, когато стана на 50?

# 280
  • София
Ами, някои искат, но няма кой да отвърне. За мен липсата на сериозна връзка до опредена възраст е показателна за дефицити, освен, че отваря други. Което обаче не значи, че наличието на такава автоматично те прави стока. Такава връзка между нещата няма. Така че за тази част съм съгласна.

# 281
  • пустинята Гоби
Аз познавам много читави хора, които не са имали сериозна връзка. И да имат дефицити са си лично техни, не биха рефлектирали върху друг човек, ако все пак създадат семейство. Права е Есме, че има ужасни хора, които не остават без връзка и имат деца. Едно е да си свикал да ядеш под час, друго е да си насилник, егоист, скъперник и прочие. Защо съдите за хората ей така на килограм без да ги познавате?

Последна редакция: сб, 16 дек 2023, 10:43 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 282
  • SF
Хората са семеен тип и добри, лоши, вечно се стремят да не останат сами. Нарича се синдрома на маймуната. Държат се здраво за единия клон и го пускат чак, когато се хванат за другия. В рискова ситуация без клон не остават. Или несемеен тип - не умее и не желае да поддържа връзка, дори тогава, когато я има.
Не знам кои точно имате предвид, че се хранят под час - семейните и ангажираните с режима на децата или свободните електрони?
Освен това, човек се адаптира към ситуацията. Когато е свободен и желаещ да влезе във връзка, поведението и навиците му са едни, когато се влюби и загуби Simple Smile сменя обичайното си ежедневие и акълът се фиксира върху обекта на чувствата.  Когато свърши всичко, отново се връща на терена на ергена.
Искам да кажа, че една и съща личност, когато е във връзка, може да се държи обвързано, когато е свободна, програмата е по-разпасана.
Не говорим за случаите, когато ергенът се обвързва, жени, чака дете, но всяка вечер е на бар с различна!!! Това са патологии и аз не познавам такива хора.

# 283
  • пустинята Гоби
Имам предвид, че ако човек живее сам със сигурност има по-точни навици за хранене, почистване и прочие, което не го прави задължително егоист и насилник.

# 284
  • SF
Оооо, не.... Simple Smile Спортистите и бебетата имат режим. Хората, които живеят сами, са по-скоро вейхайвей. Като огладнеят, отварят шкафа с вафлите и спагетите. Или протеиновите барчета, ако го раздават фитнесари и фитнесарки.
Ти пък...!  Simple Smile Прати ги твоите някъде за 3 дни, остани сама и ела да ни докладваш как и какво си яла и колко си готвила.

(стриктни хора, които спазват режим, винаги се намират и сред едните, и сред другите представители. Моите семейни приятели обикновено държат на вечерния час. Притесняват се, че изпуснат ли момента с вечерята, след това децата стават кисели и трудно се овладява положението. След работа бързат, за да мислят нещо за вечеря. Несемейните ходят в мола или се застояват в локалния бар. Не знам с каква цел. Simple Smile )

Общи условия

Активация на акаунт