Приятелят ми е постоянно с брат си

• 8 018
  • 139
  •   1
Отговори
# 90
Да пробва все пак. Той преди е живял в техните с брата - което ми говори, че няма да може/иска да плаща наем и най-добре да си се върне обратно, а авторката да си остане в това жилище.

# 91
Ама авторката нещо казала ли е, че ще се разделя или че нейния не иска да се изнесе, та говорим за загубени депозити и тем подобни?
Ние /съфорумките/ вече сме го натирили, но авторката дали е стигнала до раздяла?

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 16:01 от the Дорис

# 92
Ама авторката нещо казала ли е, че ще се разделя или че нейния не иска да се изнесе, та говорим за загубени депозити и тем подобни?
Ние /съфорумките/ вече сме го натирили, но авторката дали е стигнала до раздяла?

Писа по-нагоре, че той не искал да се разделят и да се изнесе. Тя била преекспонирала нещата, според него.

# 93
Аз разбрах, че е решила да се разделя.

Живях в "подобен" на твоя ад. Съвета ми е да се ометеш от там веднага.
Ти винаги ще си на второ място.
Жилището ми беше заприличало на бардак от постоянните гостита и разпивки на роднини и приятели. Аз само трябваше да чистя кочината след тях, че и оня се чудеше защо вечно съм кисела.
Като се изнесох си домъкна друга слугиня, която да оправя кочините след поредните семейни разпивки.
Въпроса е - на теб това харесва ли ти защото три години вече търпиш.
Да. Това ще направя. Благодаря за споделянето.

# 94
А, тоя отговор на авторката ми припомни за вица:

- Научил съм се в живота с идиоти да не споря!
- Е, не то, не може да оставиш всеки да се налага!
- Да, прав си! Така е!

Simple Smile Моля никой да не се припознава, като идиот!

# 95
  • София
Ако неговите родители са сговорчиви, би могла да им кажеш, че вече сте се разделили, но той отказва да се изнесе и стои насила при теб. Преувеличаването на нещата ще покаже, че проблема е сериозен и шанса да ти помогнат е по-голям. Никои родители не искат синът им да тормози някоя жена и може да дойдат да му вземат багажа. Знам, че на тази възраст е смешно да се стига до родителите му, но ако няма кой друг да ти помогне и това може да е вариант. Иначе не, категорично не е нормално.

# 96
големи смешки...

# 97
  • София
Цитат
пият по 4,5 бири, но употребяват и някои други по-леки субстанции
Това никой ли не прочете?
Брат му е малка работа пред това.
Цитат
Може и авторката да им прави компания. Във всеки случай явно за нея споменатото не е такъв проблем, че да е причина за мрънкане колкото присъствието на брат му. При всеки случай човек на 38 години няма да се промени - 3 години не са му били стимул, едва ли тепърва ще го направи.

Не им правя компания. Въпросът ми беше дали това е нормално? Защото въпросният човек твърди, че това е нормално.

Проблемът, който виждам тук, са субстанциите, които са споменати. Да си близък с брат/сестра и да запазите връзката си след появата на жена не го намирам за проблем. Тая териториалност на някои жени винаги ми е идвала в повече - ако се обвържеш с жена, ти искаш да добавиш нея в социалния си кръг, а не да извадиш всички останали от него и да забравиш, че имаш живи родители, братя, сестри, приятели... и т.н. Когато един мъж се обвързва, той поема ангажимент повече да не сваля други жени и въобще да не допуска външни жени в конфигурацията, но "нотариалният акт за собственост върху актив Мъж" не преминава в притежание на жена му /казано така/.

Пък и живот е - не сме безсмъртни! Ако не отделиш колкото време искаш на някого, в това число роднина, не се знае в кой момент ще се спомине /особено с джигитите по родните пътища/ и тогава ще ти е криво - угризенията са голяма работа, но дори да скъсаш с жената до себе си, те ще си останат вътре, да те тровят, докато бавно, но сигурно приключат и с последната светла част от някогашния ти характер. Малко лирическо отклонение, надявам се не твърде мрачно!

# 98
  • София
Едно е да запазиш връзка и да отделяш време, съвсем друго цялото ти ежедневие да се върти около някой роднина/приятел.

# 99
Цитат
Цитат
Може и авторката да им прави компания. Във всеки случай явно за нея споменатото не е такъв проблем, че да е причина за мрънкане колкото присъствието на брат му. При всеки случай човек на 38 години няма да се промени - 3 години не са му били стимул, едва ли тепърва ще го направи.

Не им правя компания. Въпросът ми беше дали това е нормално? Защото въпросният човек твърди, че това е нормално.

Проблемът, който виждам тук, са субстанциите, които са споменати. Да си близък с брат/сестра и да запазите връзката си след появата на жена не го намирам за проблем. Тая териториалност на някои жени винаги ми е идвала в повече - ако се обвържеш с жена, ти искаш да добавиш нея в социалния си кръг, а не да извадиш всички останали от него и да забравиш, че имаш живи родители, братя, сестри, приятели... и т.н. Когато един мъж се обвързва, той поема ангажимент повече да не сваля други жени и въобще да не допуска външни жени в конфигурацията, но "нотариалният акт за собственост върху актив Мъж" не преминава в притежание на жена му /казано така/.

Пък и живот е - не сме безсмъртни! Ако не отделиш колкото време искаш на някого, в това число роднина, не се знае в кой момент ще се спомине /особено с джигитите по родните пътища/ и тогава ще ти е криво - угризенията са голяма работа, но дори да скъсаш с жената до себе си, те ще си останат вътре, да те тровят, докато бавно, но сигурно приключат и с последната светла част от някогашния ти характер. Малко лирическо отклонение, надявам се не твърде мрачно!
Всичко взето заедно. Пушене, пиене не приемам,там нямам въпрос. Въпросът ми беше дали е нормално да всеки ден да сме с брат му вкъщи. И да се съобразяваме но стоп с това? Според мен не е. Не и нон стоп. Аз не стопирам тяхната връзка. Не знам дали става ясно от написаното от мен.

# 100
Стана ясно, стана.
Всички са единодушни.
Виждам, че още търсиш мнения и не си взела решение.

# 101
Всичко взето заедно. Пушене, пиене не приемам,там нямам въпрос. Въпросът ми беше дали е нормално да всеки ден да сме с брат му вкъщи. И да се съобразяваме но стоп с това? Според мен не е. Не и нон стоп. Аз не стопирам тяхната връзка. Не знам дали става ясно от написаното от мен.
Не, не е нормално. Даже не познавам хора, които да са така привързани, та чак залепени за някой роднина или приятел. Има някаква причина за това, но не съм психолог и не се сещам каква може да е.
Не че причината има значение, не и за теб.

# 102
Всички единодушно ти казахме,че подобно поведение не е приемливо,както по отношение на постоянното присъствие на брата,така и по отношение на субстанциите и пиенето.Решението вече си е твое.

# 103
Странната птица, като се обвържеш с един мъж и заживеете заедно не се обвързваш да живееш с цялата му рода и не приемаш нон стоп той да е с брат си. Все пак не си взела сиамски близнак!
Неспособността да изградиш живот извъм семейството, в което си роден, след пълнолетие е доста притеснително от психологическа гледна точка. Връзката със "старото семейство" трябва да бъде поставена в приемливи грании, в противен случай индивида остава до пенсиониране в детската стая при мама и тати и не е способен да изгради ново семейство. Новото семейство е, където е в ролята на големия, поемащия отговорности и задължения, грижа и повече да дава, отколкото като дете само да получава.

Последна редакция: пн, 04 дек 2023, 17:12 от the Дорис

# 104
Още ли не си го изгонила?

Общи условия

Активация на акаунт