🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 5

• 27 374
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Значи Аора все още съществува?
Там съм другото лято.Чувала съм само хубави мнения за него с интересни и уникални по рода си рецепти.

Не може Лора да спечели.Вие се шегувате..

# 121
  • София
Съществува, тези дни преглеждах менюто - https://ahora.bg/. Simple Smile И на мен ми се иска да го посетя.

Кой пост на Биляна визирате и коментирате? В промото за идния епизод изглежда намръщена, но не e ясно от кой момент е кадърът, ще има и сълзи: https://masterchef.btv.bg/extra-video/epichen-polufinal-v-master … 20-ch-po-btv.html.
Ще изпусна и двата финални епизода в реално време и ще умра от любопитство, докато успея да ги гледам. Grinning Сигурно няма да издържа и ще надникна тук да се осведомя за развръзката. Nerd

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 01:14 от Klodilia

# 122
Таралежков си е супер и никой не може да ми отнеме правото да го коментирам независимо от сексуалната му ориентация. Като е хубав и чаровен, какво да правя?

Иначе бих искала да видя Токев пак жури, беше много умерен и адекватен като коментари. Плюс това се реабилитира човекът, заслужава втори шанс.
Кустев вън от МШ, провали сезонът този смешник.

# 123
Помня изказването на майка ми за Токев - “Той е с швабска жилка, затова е такъв сухар и грам емоционалност няма в него.”
Тогава се зачудих. Клишетата явно са непобедими.
Аз пък съм срещала и чехи - сухари, нищо, че са уж по-близо до нас🙄
На мен Токев ми допадаше💪

# 124
Яд ме е за Токев, че така се орезили, макар, че на него му личеше, че има проблем с алкохола. Като цяло харесвах журито в първоначалния му "прочит", но Ангелов залитна по Хелс Китчъна, Токев се компрометира и Михалчев горкия увисна. Ясно си беше, че след всичко няма как журито да остане в тоя си състав. Силвена в началото ми харесваше, но и тя изплиска легена, а към настоящия момент съвсем.
Сегашното жури ми допада, но не в целия си състав, Кустев с напредване на времето все по неприятен ми става. Човек, който не знае как да държи приборите за хранене и как да поднася храната към устата си все едно е тригодишно дете, някак не ми всява респект, а и като цяло не ми е приятен, има нещо в него, което ме кара да не го харесвам. Да, и Михалчев имаше проблем с приборите, но беше класи над този мишок, изобщо няма база за сравнение.
Започвам да се съмнявам, че нов сезон ще има скоро, особено след настоящото фиаско, а ако турнат Лоринда начело, зорлем ще ме откажат от любимото ми предаване, ма каквото такова.

# 125
  • София
Съществува си Аора, преди няколко седмици ходихме на брънч за втори път, с различно меню от предишното ни ходене - и всеки път много ни харесва. Десертите особено са невероятни. Но аз нея си я харесвах и в сезона й, нямаше слабо представяне при нея и много знаеше.

# 126
Ама той Михалчев как няма да има проблем с приборите. Той главно с клечки консумира храната си.😉😁

# 127
Стана ми носталгично за участието на Михалчев, но беше ясно, че след случилото се с Токев нямаше да участва.

# 128
Съжалявам за нехаресващите я, но Севда се доказа като напълно заслужил Мастършеф, предвид страхотния ресторант, който направи. Следя го във фейсбук и прави невероятни красоти, а за вкус има почти само суперлативи. Мисля, че след нея човек трябва да има едно наум, като подозира конспирации, защото явно доказа, че готви страхотно.
Мария и Божана са също сред любимите ми победители.
Таралежков ще си го гледам нон-стоп, не ме интересува с кой си ляга. За фантазии не сте ли чували?

Изказах се по темите, чета със съжаление коментара на Биляна, явно отпада, жалко. И на мен по профила на Лора ми изглежда, че тя се е обявила вече за победител. Чакам да видим.

Спомням си, че при Севда основната причина за нехаресването й беше, че все мрънкаше, че не можела да пипа месо, все сълзи и сополи, все някакви драми... Иначе, ястията й все бяха хвалени от журито и тя показа, че въпреки, че е веган, може да приготви месни ястия много добре. Имаше тогава съмнения дали журито не я побутва, щото трябвало веган да спечели, но бъдещето показа, че не е така.

Това по повод теориите на конспирацията, които се вихрят всеки сезон.

# 129
  • София
Аз не помня да е мрънкала за пипането на месо, тя си готвеше месо, но помня, че много плака, когато я караха да сготви жив омар. Мисля, че отказа.

# 130
  • София
Заради Севда се отказах да гледам формата. Голяма драма, страшна превземка.
В този сезон гледах няколко епизода, но не се увлякох, въпреки че журито е ново и свежо.

# 131
  • Варна
Помня изказването на майка ми за Токев - “Той е с швабска жилка, затова е такъв сухар и грам емоционалност няма в него.”
Oффтопик - точно чехите са си чисти немци. До нас по-близки са словаците.

# 132
Инфо за петък:

"В петък вечер (1 декември) от 20:00 петимата полуфиналисти – Лора, Мелят, Биляна, Осман и Марианна, слагат всичките си кулинарни карти на масата, за да си спечелят място на Големия финал в #MasterChef 8 в събота, 2 декември от 20:00.
🍽️ Първата задача за вечерта ще бъде без условия. Хоби готвачите ще имат пълната свобода да приготвят най-доброто си ястие, с което да впечатлят журито и да ги накарат да възкликнат – „Ето така се готви в MasterChef!“. Разбира се, ще има и уловка, а участникът, който се справи най-добре, ще стане първият финалист в кулинарната надпревара.
Научи какво още предстои на епичния полуфинал тук: 👇"

Във ФБ стискат палци на Осман, Биляна и Марианна, но казват, че ще спечели Лора Unamused

# 133
Oффтопик - точно чехите са си чисти немци. До нас по-близки са словаците.

Имаше и словаци, смесена компания.
Но в общи линии, далечни ми бяха всички😅

# 134
Оо, по Виваком пуснаха TVE HD и в момента дават Masterchef España, голям кеф да се гледа.

И тук шефовете пробват едновременно, като в турската версия, бъркат с приборите в една чиния едновременно.

Общи условия

Активация на акаунт