Хемангиом на черен дроб

• 4 904
  • 46
  •   1
Отговори
# 30
Може,да! Успокой се,!

# 31
И защо си в паника, след като са ти казали, че всичко е ок?

# 32
хHAPPYx
Благодаря. Според теб необходимо ли е да ходя и да натиска  за изслесване с контрастно вещество ило МРТ, при кръвни в норма ? Всички други органи са също ОК, черния дроб е с нормални размери и няма омазняване и т.н Притеснението ми е да не е нещо злокачествено и дали тези неща се виждат достатъчно ясно на ехограф. И хематоложката, и личния не го отразиха като нещо важно...

Soul Free, в паника съм, защото не знам дали да ходя на още прегледи. Личния не го отрази по никакъв начин имам чувството, че просто ме претупа.  Каза само, нормално е, много хора го имат....

Интересено ще ми е, ако споделите от колко време сте е хемангиом, как ви го окриха, колко често трябва да се ходи на преглед и т.н.

Благодаря ❤️

# 33
Като не вярваш на лекаря, сменяй го. Казал ти е, че е ок, но ти търсиш съвети във форума?!!

# 34
Като не вярваш на лекаря, сменяй го. Казал ти е, че е ок, но ти търсиш съвети във форума?!!

Търся мнението и опита на хора минали по този път, за да мога са преценя или по-скоро да се успокоя, че няма нужда да правя още нещо. Нормално е да се страхувам и притеснявам и да се чудя дали са необходими още изследвания.

# 35
Ако искаш, прави си. Не е нужно, щом лекарят ти е казал така.

# 36
Можеш да си направил изследване с контраст, но не веднага, няма спешност.
Абсолютно се вижда на ехограф какво е, професора ми е казвал, че навремето като са започнали да ползват ехограф, не са различавали и са отваряли пациентите, но вече се вижда много добре, те виждат много добре и го различават. Не се притеснявай

# 37
От 6 години знам за моя, случайно открит. Имам скенери с контраст, ехографи с контраст, това е. Хемангиом. Моят беше 4.6, но расте, последно беше почти 6. Не се занимавам вече с него. Всяка година го следях, но миналата не. ЛЛ каза да не му обръщам внимание. Иначе гастро ме навива за операция, не искам.

# 38
От 6 години знам за моя, случайно открит. Имам скенери с контраст, ехографи с контраст, това е. Хемангиом. Моят беше 4.6, но расте, последно беше почти 6. Не се занимавам вече с него. Всяка година го следях, но миналата не. ЛЛ каза да не му обръщам внимание. Иначе гастро ме навива за операция, не искам.

Знае ли се причината за растежа или не е ясно ? Може да се случо нещо сериознл като цяло или просто си седи там като бенка ?

На мен лекар ми каза, че честа причина били хормоните и противозачатъчните.

# 39
Каква бенка? За черен дроб говорим, не по кожата.
Причина за растежа е, че такава си е тенденцията на тези образувания. Да растат, в определен момент спират.

# 40
Това всъщност е подобно на едни червени образувания по кожата (така ми го обясни лекар), просто е върху вътрешен орган. Не е опасно, стои си там, но, ако има други някакви притеснения, трябва да се каже, че е открит и го има.

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 20:06 от Soul Free

# 41
Каква бенка? За черен дроб говорим, не по кожата.
Причина за растежа е, че такава си е тенденцията на тези образувания. Да растат, в определен момент спират.
Да, просто направих асоциация с бенка в смисъл, че се появява и си седи там и в възможно да расте или не. Това ми беше идеята.

# 42
Да, и по кожата имам, различни са по големина.
Иначе и на мен ми казаха, че от хормонални препарати се получават. Аз в един Примолут Нор се съмнявам. Противозачатъчни не съм пила.

# 43
  • Бургас
Аз не съм пила хормонални препарати и пак имам, около 3см беше последно. Но имам миоми, което също е признак на хормонален дисбаланс. По кожата имам на места, но са точки, не по големи от 1мм. Излязоха ми в един момент една по една за доста къс период от време. Не мога да ги обвържа с някаква промяна в живота ми.
Ходила съм на ангиолог, каза да се наблюдавам само.

# 44
И моите по кожата са точки. Имам само един по-голям, 5 мм.

Общи условия

Активация на акаунт