Адвент, Коледа, Нова Година...Празничен декември в НЕМСКАТА тема(246)

• 30 475
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Къде мога да проверя дали има седмична карта за междуградския транспорт? Синът ми ще ходи през февруари 1 седмица на практика в близко село/град и му трябва карта за автобуса.

# 496
Ени, може би тук? или подобни, ако при вас не е мрежата на VVS (но май е VVS вашият регионален превозвач)
https://www.vvs.de/tickets/zeittickets-abo-polygo/wochenticket-jedermann
може и чрез Дойче Бан
https://www.fahrkartenshop2-bahn.de/openshop-web/desktop/configu … icleNumber=Woch-1

Проверете предварително за всеки случай, дали от автомат на спирка или на гара може да се купи (да не е само онлайн с все регистрации и тн)

Последна редакция: вт, 02 яну 2024, 23:10 от Ида

# 497
Благодаря ти Ида. Мислех че има седмични карти за ученици, но явно не е така.

# 498
Наистина ли няма? Какво имате- Schülerticket като при нас с абонамент?

# 499
Преди беше ученическо або, сега е Jugendticket BW за ученици, студенти, ацубита в БВ.
Ученически седмични биха вкарали още хаос в тариф-джунглата.
Ако детето е под 14 г. може да е по-евтино с '4ег Тicket Kind' - струва по-малко от 6 Евро за 1 зона и ще е за 2 дни. Значи под 18 евро за цялата седмица. И stempeln на всяко пътуване. Те са фактически 4 билета за 4 пътувания, важат при прекачване. Купуват се на всеки автомат или от шофьора на автобуса.
Важно е на шоф. ясно да се каже "4еr Ticket Kind - 1 Zone". И ако може парите да са що-годе точно, някои шоф. не приемат банкноти от 20 или 50 Евро. Губи се време, закъсняват.

# 500
Щом приемат още пари, сте добре. При нас, във Висбаден, от шофьора можеш да си купиш билет или карта само с банкова карта. От 2023 г. никакъв кеш. Кеш само на автомат на спирката или пункт на фирмата

# 501
Свършва ваканцията. Утре ще зазвънят будилници в 6 Sad

# 502
Нищо, после по карнавала и Pfingsten пак ще имате. Моите са още 1 седмица. Само родителите тръгваме на работа.

# 503
Здравейте на всички. Следя ви хубавата тема,та и аз един път да задам въпрос. 😁
Моля за помощ в избирането на онлайн телевизия,ползвате ли такава и от коя сте доволни? В предвид че тази,която от време на време я гледам безплатната(гледай.тв)
ужасно много прекъсва и само се ядосвам та решихме да закупим абонамент към някоя но не знам коя. При тези които ползвате, какви са вашите наблюдения? Благодаря.

# 504
Моето и утре е вкъщи. След това стартира годината с 2 класни и 2 контролни за седмица.

Не мога да помогна за ТВ.

Иде студ. Протестирам.

# 505
И аз протестирам, къде да си потърся правата Grinning Днес мислех да градинарствам, пръстта ми замръзнала. Не може така бе!

# 506
  • Deutschland/HE
Здравейте на всички. Следя ви хубавата тема,та и аз един път да задам въпрос. 😁
Моля за помощ в избирането на онлайн телевизия,ползвате ли такава и от коя сте доволни? В предвид че тази,която от време на време я гледам безплатната(гледай.тв)
ужасно много прекъсва и само се ядосвам та решихме да закупим абонамент към някоя но не знам коя. При тези които ползвате, какви са вашите наблюдения? Благодаря.

Ако е за българска ТВ, ние имахме абонамент за bgtime.tv и сме доволни. Може да връщаш назад, ако не гледаш в реално време, може да се прескачат рекламите.
Майка ми в България са на Еон и срещу 5лв, може да се гледа дори да не си на Виваком. От няколко месеца сме на нея, защото има повече волейбол (детето това тренира) и също нямаме забележка, но може да се гледа само седем дни назад.

В Хесен са още една седмица ваканция, дъщерята става в 8 и се поготвя за аби-тата, пише лернцетели и преговаря. Синът си отспива, и се виждаше с приятел, но тази седмица другого дете отива на ски и май ще скучае. Много му дойде 3 седмици послед зима.

# 507
Ползваме www.tivi.bg от няколко години. Доволни сме.

# 508
Свършва ваканцията. Утре ще зазвънят будилници в 6 Sad

Ох, не думай! От вчера се опитвам да се настроя психически за първия работен ден след празниците...
При нас заваля сняг. Насадих вчера едни пролетни луковици, кой знае дали ще поникнат Thinking
За телевизията - и ние сме доволни от tivi.bg.

# 509
Ние ползваме https://neterra.tv/ .

Общи условия

Активация на акаунт