Адвент, Коледа, Нова Година...Празничен декември в НЕМСКАТА тема(246)

• 30 474
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Миналата пролет садих фрезии, но само една цъфна. Мислех, че са били повредени луковиците, но сега гледам са покарали. Rolling Eyes

Три седмици ваканция точно сега наистина е глупаво.

Да се посмеете на мой гръб – дребното беше днес на катерене и ми показва печата на ръката си с думите: “Виж, с мастило от Пеликан”. И аз преди да помисля изстрелях: “О, страхотно, естествено мастило!” Blush Joy

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 19:38 от Анонимен

# 511
Фрезиите ми цъфтяха само първата година. Шантави растения. Покарват когато си искат, по всяко време, освен когато им е времето. Пускат едни тънки листа по две педи, но никакъв цвят. Няколко години пробвах да засаждам и се отказах, но тук-там по саксиите са останали и току изкара някое хилаво листо.

# 512
Ние сме на тръстиката още от 2 януари. Половината колежки са болни след ски ваканция и покриваме и тяхната работа. Аман. Децата започват училище утре. Още 2 седмици класни и идва нотенабгабето. После ще помързелуват.

Ако имах градина бих си засадила пресен чесън. Миналата година си бях боднала в саксия, но стана тънък като кибритена клечка. А никога не съм виждала да се продава. И на пазара съм питала. Нямат.

# 513
Пробвах да садя и в градината, и в саксия, няма особена разлика. Ако имаш тераса можеш да сложиш едно сандъче. Но си купи такъв за засаждане, ще ги намериш там където продават луковици за цветя. Не знам с какво обработват главите за консумация, но изкарват едни тънки хилави листенца и изсъхват.

# 514
  • Deutschland/HE
Ние си садим редовно чесън в градината, в хохбет, малко преди Коледа го засадихме този път. Сега ще сложа клонки от елхата върху почвата, април месец имаме приличен чесън. Но садя български чесън, лятото като си пращам колет с неща, слагам и 1кг чесън, купен от производител. Едната година засадихме френски чесън и той стана много добре. Редовно подаряваме букет на съседите хървати Simple Smile.

# 515
Phloxx, моите фрезии изобщо не се показаха миналата година.

Има пресен чесън тук, но му е много кратък сезонът. Аз не успявам да отгледам.

# 516
Честита Нова година! Въпреки, че имаше болни по Коледа вкъщи добре ни се отрази този период. Аз тази седмица като един тинейджър ставам в 10 и не знам от утре как ще влизам в ритъм.
Синът ми има класна работа която изпусна и го стегнах да чете. Оказа се, че той никога не бил чел цяла тема. Сега бил чел толкова колкото не бил чел досега общо според неговите думи и щял да изкара 0 като оценка 😆
Това беше с първата половина на годината, свидетелствата след 2 седмици. За другата половина трябва да направи нещо по въпроса защото оценките ще се ползват за разпределянето на децата по курсове. От 7 клас започват да ги разделят.

# 517
Рейна за какво разпределяне пишеш? При нас не е имало такова нещо.

# 518
В 7 клас разделят децата по успеваемост за класове/курсове с гимназиална насоченост, реалшуле или хауптшуле в Integrierte Gesamtschulen. 5 и 6 клас учат всички заедно.  Поне аз така знам за Хесен.

# 519
И при мен пълно фиаско с фрезиите. Не успях миналата година да ги отгледам и се отказах.
Чесън и аз искам. До сега не съм опитвала да садя и ще послушам Флокс да потърся такъв за садене.

# 520
Здравейте,аз следпразнично се присетих,че отдавна не съм правила йога (преди короната ходех на курс,но студиото затвори и така и не потърсих друго) и реших да ви питам- имате ли любим йога YouTube канал,който следите и  ви харесва?

# 521
Рейна за какво разпределяне пишеш? При нас не е имало такова нещо.
Синът ми е в гезамтшуле, започват да ги разпределят по Leistungen от другата година, но взимат оценките от втората половина на тази година. Не съм баш наясно как ще функционира, в 7 клас ще са си още в един клас, но разпределени, от 8 започват да се местят и физически. Най-после новата им част от училището е готова, две години учеха на фона на бормашини и прахоляк. Утре ще ги развеждат из сградата.
Аз си подарих йога курс, никога не съм правила, дано съм позитивно изненадана. За Ютуб не съм наясно, но когато и да съм пробвала нещо е било до време и съм нямала дисциплина вкъщи.

# 522
Ужас е прахоляк от строителни и ремонтни работи. Няма изкарване от никъде . 
Аз сдадох багажа и успях да се тръшна . Сега само ставам да си нося нов чай .

# 523
  • Немция
Много обичам аромата на фрезиите.

Моите момчета са на училище, ура! Grin
Големият беше болен седмица преди ваканцията, тоест му се събраха 3 седмици вкъщи. Стига  толкова, да ходят сред себеподобни.
3 седмици коледна ваканция наистина е много. Ако имахме такава при нас, на големия щяха да му се съберат 4 седмици без училище. Rolling Eyes

Навън леко пудри снежец.

Белла, ти следпразнично се тръшваш. Бързо оздравяване!

# 524
  • Germany
За много години, дами!
Понеже тъкмо видях около 100 трактора, да напомня на всички пътуващи, че от днес има стачка на замеделците, а от сряда на ДойчеБан, та да го имат предвид.

Общи условия

Активация на акаунт