Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 52

• 66 193
  • 935
  •   1
Отговори
# 510
Относно съвместимостта на кошницата и количката в сайта на Easywalker си има таблица където пише кои кошници, с кои шасита са съвместими.
Относно миризмата, дали е възможно да ви дразни повече от нормалното в следствие на това, че сте бременна?
Аз съм (или по-точно бях, защото вече не използваме количка) с Харви 3. Количката е всичко друго, но не и паянтова. Не знам да Ина съществена разлика с 5 в това отношение. Факт, че кормилото се слага и сваля трудно и слава Богу! Иначе синът ми да го е свалил и изхвърлил на втората секунда, след като му омръзне.

# 511
Харви 3 никак не е паянтова и не сме усещали кофти миризма.

# 512
Здравейте!

В търсенето съм на идеалната лятна количка. Изискванията са:
- да е сравнително лека и маневрена
- да се сгъва лесно, да е удобна за път
- да е стабилна, тоест може би не с прекалено малки гуми
- цената да е до 600 лв
- да има изцяло легнало положение, за да може да се ползва още от 4-тия месец
- да не запарва лятото

За момента се колебая между Cybex Eezy s+ ,Ergobaby Metro+ и Jane  be cool Walky. Гледах и Cybex Beezy, както и Cybex Melio, но заради малките гуми ме притеснява дали ще се справят добре по софийските "прекрасни" бордюри. Моля ако някоя дама има от гореспоменатите модели да даде отзив.
Отворена съм и на други предложения.

# 513
Според мен за СФ улици колелата трябва да са 15 см, а ширината на количката 46-51см, от опит го казвам, за да се качваш на тротоари, да влизаш в превозни средства, асансьори, понякога и стълби с вдигната количка.  По-големи колела ще тежат, по-малки са трудни на павета, пясък, изобщо малките са най-добре на гладка повърхност - летището, МОЛа...

# 514
Днес си взех Харви 5 премиум от офиса на доставчика. Сгробихме я, има лека миризма. Кошът леко играе и ходих до магазина. Оказа се, че така е нормално, още преди да вляза в магазина ме лъхна същата миризма като количката, но по-слабо. Общо взето явно си намирисва от материалите. Количката беше в оригиналния кашон, частите са произведени в Китай (по подразбиране). Не съжалявам от покупката си. Чакам децата да се приберат от училище, че после да я разглобим и приберем. Има време до появата на новия член.

# 515
На нашата Harvey 5 Premium след прането се отмириса платът, сега е добре. Вече е сглобена и тези дни ще я пробваме навън. На бебето му е удобно в нея.

# 516
Имате ли идея в Easy walker Rudey количката кога може да се започне бебето да се слага в летния кош? Количката има пълно легнало положение, но ми се струва,че сиг1рно преди 4 месец поне няма да може. Притеснявам се в тия идни жеги юни и юли бебето да не припатка в коша за новородено. На 2.5 месеца е.

# 517
Летните кошове на всички колички се водят за възраст 6 месеца +. Кошът няма ли отвори с мрежа? На модела харви има.

# 518
Има отвори, ама все пак ми е като кутия, а като знам какви жеги идват и ми е жал за детето 🤪

# 519
Поставяте една памучна пелена или чаршафче на дъното, бебето по тънко орязано боди и памперс или само по памперс и по сенките. Гледала съм бебетата на 40°, бяха само по еднократни гащички.

# 520
Синът ми май месец беше на 3м. Никакво потене няма в коша, ама никакво. Памучно чаршафче с ластик ползвах. Когато го преместих в седалаката започна потенето. Каквато и пелена да слагам там тя се размества и пак се потеше. Така и не купих подложка, може би щеше да е по-добре с такава. А и да пристягам малко бебе с колани, не мерси.

# 521
Синът ми е роден в разгара на много горещо лято. Бях сложила подложка от овча кожа и муселинова пелена в коша за новородено. Добре му беше според мен.
На мен ми е малко странно това местене на толкова малки бебета в лятна количка. Но виждам, че е масова практика. Аз си ползвах коша за новородено до 7ми месец  Беше и зима като сменяхме и не бързах. Той и започна да седи самостоятелно, без аз да го слагам седнал доста след това.
Обръщам внимание обаче, че седалките и летните колички са за бебета от 6 месеца на горе. Това означава, че бебето трябва да е поне на 6 месеца когато се минава на тях. Но не е проблем и след това да се смене ако детето все още не може да седи седнало стабилно.

# 522
  • Sofia
Момичета зимен кош се ползва само през първите 6 месеца, нали. За втора зима не е нужен имам предвид..

# 523
Момичета зимен кош се ползва само през първите 6 месеца, нали. За втора зима не е нужен имам предвид..

Да, само първите 6 месеца. После за другия кош може да купите чувалче за крачетата. В раздел аксесоари към дадената количка има за всеки модел/марка. Много по-удобно е от одеяло, особено, ако детето не е от най-кротките (моите не бяха).

# 524
Аз също се чудя как се слагат толкова малки деца в летни седалки (които се водят след 6ти месец). Ок е, ако имат изцяло легнало положение, но иначе изобщо не е препоръчително за телцата.

Общи условия

Активация на акаунт