Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 52

• 64 583
  • 935
  •   1
Отговори
# 720
Защо искате позицията да е 90 градуса, това дори не е полезно. При по-полегнала позиция не се натоварва кръста и като цяло гръбчето на детето. Моята също няма, но детето се хваща за борда и се надига сам. В общия случай си е облегнат и не виждам никакво свличане при правилно сложени колани.

# 721
Аз не искам да е 90 градуса. Искам просто детето да не се свлича. При нас не знам дали самия наклон е проблем, а сякаш разстоянието от седящата част на дупето до колана, който минава между крачетата е много. Отделно самата седалка стои наклонена леко на една страна заради въжетата, с които се регулира. Оправяме я и скоро пак е така. Не знам дали го обясних правилно.
Как се хваща децата за борда като имат горни колани? Не ги ли спират? Моето се набира, но коланите му пречат да се хване.

# 722
  • до най-прекрасния мъж
На някои колички гърбът е подвижен и коланите не дърпат детето назад.

# 723
Бях днес да сравня Мелио и Балиос в магазина. Еми паянтово ми е Мелио-то, дори за лятна количка не ми се струва добър вариант. Изий-то за лятна повече ми допадна с това лесно въртене. Но за лятна - нататък.
Балиоса много по-лесно се движи, по-стабилна е, влиза в багажникана хечбека ми, струва ми се удобен и топъл коша.
Гледах и Uppababy Vista, мнооого красива количка. Изключително много ми хареса на външен вид. Докато не я бутнах, и външния вид беше до там. Тежи ми (аз съм 53кг в момента в 6месец, преди да забременея бях 48). Не е маневрена, не мога да си представя да слизам с нея по стълби/ павета/ бордюри (живеем в Пловдив), нито да я качвам в багажника (активен шофьор съм). Остана да видя Миос-а на Сайбекс, като го заредят в Рая Тойс. Но за момента, още един + фен на Балиос.

# 724
И аз мислех да взема балиос, докато не пробвах харви 5 премиум.

# 725
Нямаше Харвита в магазина, иначе доста гледах 3ката по едно време онлайн. Какво те накара да избереш Харви 5 Премиум?

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 17:44 от slanchogledka^

# 726
Ох, и аз съм в дилема с този Балиос.
Досега няма друго, което да ми е грабнало окото…Дразни ме обаче, че всяка втора количка, с която се разминавам е именно същата 😔 Може да ви се сторят странни тези мои предразсъдъци, но винаги ме е дразнело да имам нещо “модерно”, което ще го видя поне на още 5 човека около мен…
Гледах Харви - не ми допада седналото положение там и всякакви модели тип костенурка, включително и Стоке ме дразнят.
Можете ли да предложите алтернативен вариант на Балиос като дизайн, визия, маневреност и приблизително в същата ценова категория? Ако може и да е по-лека, би било супер бонус Wink

Благодаря предварително!
🤗

# 727
Инглесина, Балиос и Ийзиуокър са сходен ценови диапазон.
Всичко друго вече е над този бюджет и то с доста (миос/приам, стоки).
От мои набюдения easywalker има по-симпатичен вид на шасито спрямо балиос, но и двете са си 10кг+, та повече от година трудно с тях. 😊
Може би Балиос е най-разпространеният модел, всяка втора количка, която виждам е такава. За 1000лв 3в1 е повече от приемлив вариант и лесно се препродава в последствие, стига да си я пазите.

# 728
Аз бях със Stokke beat, силно препоръчвам. Вече не се предлага за съжаление 😕 В момета съм със Сайбекс бизи и съжалявам, че я смених.

# 729
Нямаше Харвита в магазина, иначе доста гледах 3ката по едно време онлайн. Какво те накара да избереш Харви 5 Премиум?

1. Балиос има отвратителен релефен шев на дръжката, докато този на харвито е гладък. Аз редовно бутам с една ръка и като използваш повече сила и се впива в ръката. За мен не е никак добре измислено.
2. Харви има покрит багажник и не се налага да вадиш всичко.
3. Сгъната харви заема по-малко място.
4. Адаптери за височина на харви - голямо удобство са. Няма нужда да се навеждаш над бебето.
В бебемакс ги гледах паралелно двете.
Като тегло и двата са сходни. Също са еднакво маневрени и здрави. Цените са сходни. Харви 5 премиум е малко по-скъпа. 2 в 1 ни излезе под 1800 лв на промоция.

# 730
Харви-то няма нормално легнало положение, нали? Реално детето спи като в корито с вдигнати крака, нали така?

# 731
Да. Но е удобно, детето ми не е протестирало, от ден 1 откакто ползваме количката спи всекидневно в нея, когато сме навън.
В началото в коша за новородено, с него изкарахме 5месеца. И половина.
След това в  седалката 6+.
Изключително съм доволна от покупката.

# 732
Може ли тези, които са с харви 5 премиум да ми кажат размера на матрачето, защото искам да си взема протектор и чаршафче, но все още не сме я разопаковали.

# 733
edelvais0404 моята е в кашона, разопаковахме и пак я опаковахме. Чакаме си човечето да се роди. Но може да видиш размерите в официалния сайт. Мисля, че са стандартни за повечето кошове за новородени.
https://easywalker.com/products/carrycot-harvey5-premium

Харви-то няма нормално легнало положение, нали? Реално детето спи като в корито с вдигнати крака, нали така?

Ъгълът по никакъв начин не пречи на позата на сън. Има достатъчно проучвания. Това не е количка за 200 лв. Съобразено е.

# 734
Благодря ви, момичета Heart
Аз вече станаха луда с всички модели, които прегледах...Май пълна угодия няма, която да отговаря на всичките ми изисквания.
Започвам да клоня към Cybex Mios...Струва ли ви се подходящ избор за ноемврийско бебе?
Към ползващите я: как се държи по разкъртените софийски тротоари? А през зимата?
Само малките колела ме смущават, както и малкия багажник, който ми се вижда твърде ниско и се притеснявам да не увисва почти до земята, ако се товари много...Не мога да си я представя в дъжд и кал нещо Cold Sweat

Общи условия

Активация на акаунт