Кулинарните празници започват с нежния вкус на масло Président

• 11 785
  • 352
  •   1
Отговори
# 180
Украсяваме в началото на месеца. Повечето подаръци са купени, остава да бъдат и опаковани. Очакваме празничните дни с нетърпение!

# 181

Тиква с мляко и яйца

Нарязваме тиквата на кубчета,овалваме ги в брашно и ги подреждаме в тавичка.Към половин литър прясно мляко се прибавят 4-ри яйца,половин ч.ч. захар и ванилия.Отгоре на няколко места слагам с ножа парченца масло.Пека на 180 градуса.След като е почти готова поръсвам със захар и допичам още 5-6 Мин.Консумира се охладена.

# 182
Украсата е сложена от началото на декември.Винаги си взимаме жива елхичка,за да ухае на Коледа.Задължително с децата избираме и по някоя стъклена топка.Ето тази е от тази година,тъй като ни предстои първото каране на ски,дъщеря ми реши да е тематична.Обожавам Коледа и ароматът на канела и масло!

# 183
Както казах наскоро банкетите са единственото, което ми позволява да изтърпя декември 😁
Тази година само едни снежковци съм сложила на прозореца. Подаръци обаче ще има - друга хубава част от празника.

# 184
По традиция в нашият дом украсяваме на Никулден и всяка година добавяме по нещо ново в украсата.От средата на декември започва приготвятето на сладки с които участваме и в коледните базари на детето.Повечето подаръци са приготвени, остава да ги опаковаме.Обичам да пращам картички по пощата на мои близки и държа на тази си моя традиция. Празничните трапези ще са няколко и в различни къщи, но всеки поканен се включва с нещо. Най- важното през тези почивни дни е да се съберем семейство и приятели, да имаме време за безвремие. Светли празници на всички!

# 185
Коледа и Великден са ми любимите християнски семейни празници. Очаквам ги с нетърпение и се подготвям от доста рано- тематика, аксесоари, подаръци.
Украсявам във домовете ни огромни елхи, още ноември съм купила подаръци. Декември печем сладки, палим коледни ароматни свещи и доукрасяваме с лампички. Всяка година раздавам на приятели коледни сладки ( правя около 15 вида и повече) подреждам в кутии или чинии и подарявам част от нашия ентусиазъм и коледен дух.

Последна редакция: вт, 19 дек 2023, 21:31 от JustMila

# 186
Повечето подаръци са купени  опаковани. Приготвяме коледни сладки и десерти отрано.Имам и идея за ястията ,които ще поднесе.....

# 187
Коледното украсяване започна преди седмица и вече приключи.
С подаръците също се приключва, сладките се почват, а основните
ястия се приготвят в последния момент.

# 188
Поканихте ли вече коледния дух в своя дом?
Да, чакаме с нетърпение празничните дни Innocent
Разкажете ни дали обичате празника и как обичайно се подготвяте за него.
Приготвям сладкиши и гледам коледни филми
Готови ли сте с всички подаръци и празничната украса?
Отдавна съм готова с украсата, всички подаръци са купени, опаковани и наредени под елхата. Само им липсват картичките, за да не ги отворят предварително Sweat Smile

# 189
  • София
Повечето подаръци са купени и опаковани. Украсата е готова, остава само да напазруваме за трапезата на Бъдни вечер и Коледа.

# 190
  • БГ
Да, Коледният дух витае у дома! 🥰
Украсихме елхата и прозорците, вечер палим свещички с коледен аромат, лампичките светят празнично, пием греяно вино и гледаме Коледни филми.
С изборът и покупките на подаръците сме готови! Очакваме с нетърпение Коледа и разопаковането им!

# 191
Украсата е готова, подаръците са купени само трябва да се опаковат и надпишат. За трапезата ще пазаруваме деня преди Бъдни вечер! Това е любимия ни празник и всички го чакаме с нетърпение!

# 192
Утре идва последния подарък, благодарение на съфорумка. ❤ Украсихме скромно, защото имаме бебе котка и елхата постоянно припада. 😅

# 193
Готова съм! Подаръците са закупени вече, чакат опаковане.  Направила съм списък с ястия за празниците, както и списък за пазаруване. Домът ми е украсен от началото на декември. Нямам търпение!

# 194
За моето семейство Коледа е един от любимите празници. Имаме трима именика у дома и празника винаги е двоен. На Коледа ще се съберем цялата фамилия у дома и ще се наслаждаваме на богата трапеза, подготвена с много любов. Украсата е готова от началото на декември. И с подаръците съм почти готова.

Общи условия

Активация на акаунт